11 pravila za svjetske putnike

0

Ukoliko volite putovati ne zaboravite na ovih 11 nepisanih pravila

 

1. Barem jednom u životu, a poželjno i češće, nemojte planirati putovanje već samo spakirajte stvari i krenite u avanturu. Cesta će vas već negdje odvesti…

2. Ne postoji ono što „morate vidjeti“. Ostavite planer kod kuće i na putovanju idite tamo gdje vas srce vodi. U konačnici se cijelo putovanje pamti cijeli život, a ne destinacija.

3. Upoznajte lokalne ljude. Pričajte s njima, saznajte što više o njima i njihovoj kulturi. najbolji doživljaj je i ako spavate kod njih.

4. Zaboravite na fancy restaurante. Najbolje ćete upoznati neku kulturu ako se hranite njihovom tradicionalnom kuhinjom.

5. Pješačite što više. Zaboravite na panoramske ture jer vi trebate biti svjetski putnik a ne turist. Zađite u uličice, istražujte destinaciju…

6. Prestanite slikavati slike za Facebook! Idete li na putovanjeda bi se hvalili prijateljima ili da bi uživali u svakom trenutku?

7. I baš to – uživajte u svakom trenutku! Ukoliko ste na nekim vrhu, uzmite neko vrijeme i uživajte u pogledu. Ukoliko ste na plaži, slušajte zvukove mora i prirode. Ti trenuci se pamte cijeli život.

8. Cijenite povijest. Svaki spomenik je vrijedan divljenja jer je sagrađen prije toliko vremena, te je pisao povijest. Godina nije niti treptaj u povijesti naše Zemlje, stoga cijenite povijest koja vam ujedno priča priču o destinaciji.

9. Smještaj nije toliko važan. Naravno, nećete spavati na ulici ali vam nisu potrebni niti skupocjeni hoteli. Zašto plaćati skup smještaj kada u njemu nećete provoditi puno vremena?

10. Potrošite novac na avanturu. Umjesto toga potrošite novac na uživanje u destinaciji. Sve u čemu ćete uživati i što će vam pojačati doživljaj same destinacije nema cijene. Npr. vožnja u gondoli u Venecjiji…

11. Isključite mobitel. Ne zaboravite na najvažnije – došli ste se odmoriti i uživati u avanturi. Stoga, izgasite mobilni uređaj i nedajte da vas išta ometa u odmoru kojeg ste zaslužili!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najboljih MMA boraca današnjice

Uhvatili smo se nezahvalnog posla i pokušali napraviti listu najboljih boraca u MMA s današnjim danom   „Da bi postao rekorder po broju dana na ...