10 stvari kojih bi morali raditi češće

0

Današnji stil života je takav da često nemamo vremena za neke stvari, ali za ovih 10 bi trebali pronaći vremena jer će vam značajno unaprijediti život

 

DRUŽENJE

U današnje vrijeme kada sve radimo pod presingom, i kada su društvene mreže mjesto gdje ljudi „ćaskaju“, druženje uz pivo ili kavu je gotovo izumrlo. Izađite vani i umjesto da na Facebooku prodiskutirate što se događa u vašem životu, uradite to vani – među ljudima.

 

ČITANJE

Pod čitanjem ne mislimo na čitanje novina i naslova na internetu – uzmite u ruke knjigu ili njezino kindle izdanje i čitajte. Danas se to možda nekome čini kao gubljenje vremena (pogotovo ako ne idete u školu), ali iznenadili biste se koliko knjige oplemenjuju život.

 

RASPRAVLJAJNJE

Naučili ste raspravljati po društvenim mrežama, ali radite to sa svojim prijateljima u društvu. raspravljajte doslovno o svemu, ali pazite da rasprave ne prerastu u svađu. Držite svoje mišljenje, ali poštujte i tuđe. I najvažnije je raspravljati argumentirano.

 

ODMARANJE

Stres ne zovu bez razloga tihi ubojica. Stoga ga se gledajte riješiti kad god možete i gdje god možete. Uzmite 15 minuta na poslu samo za sebe i izađite vani na zrak i prošećite, ili jednostavno ne radite ništa.

 

PUTOVANJA

Najbolji način obogaćivanja svog života i poboljšanja opće kulture je upoznavanje novih država, naroda i kultura. Danas putovanja više nisu tako nedostupna, stoga barem jednom godišnje otputujte na neko novo mjesto.

 

VRIJEME ZA SAMOG SEBE

Koliko je god lijepo provoditi vrijeme u dobrom društvu, s vremena na vrijeme je dobro provesti vrijeme sam. Doslovno sam sa sobom. Ako ste u mogućnost pođite dva dana u prirodu na kampiranje sami. Iznenadit ćete se koliko ćete toga naučiti o sebi u ta dva dana samoće.

 

VRIJEME BEZ DRUŠTVENIH MREŽA

Ne govorimo da ih se ostavite potpuno, jer društvene mreže imaju i svoje prednosti, ali ponekad isključite pametni telefon i ne provjeravajte tko je komentirao vašu sliku ili koji status je stavio neko od vaših poznanika.

 

IZNENAĐENJA

Danas smo toliko zauzeti i pod stresom da zaboravljamo voditi računa i o drugim osobama. Kada ste zadnji put nekim poklonom ili radnjom iznenadili neku osobu? Sjećate li se kako je lijepo kad vidite da ste nekoga usrećili?

 

PROSLAVE

Rođendani, rođene djeteta ili vjenčanje ne trebaju biti jedini razlozi za slavlje. Slavite kad god osjetite da imate povoda za proslavu. Ili jednostavno nagradite sebe nečim što vas veseli kada ostvarite neki uspjeh. Život će vam biti puno ljepši.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Tajana Grubišić

Zagrepčanka Tajana je ponosna na svoje prirodno pune usne     Životni moto? Jednom se živi.   Gdje vas možemo naći subotom u dva ujutro? ...