10 savjeta za sušenje kose

0

Naizgled jednostavan zadatak koji većina nas ipak ne radi kako treba. Pročitajte ovih 10 savjeta kako bi sačuvali kvalitetu svoje kose.

1. Kosu nemojte sušiti odmah nakon pranja šamponom već pričekajte 15-tak minuta za koje vrijeme držite ručnik na glavi. Kako će se kosa u međuvremenu početi sušiti manje će vremena biti izložena visokim temperaturama.

2. Ne sušite kosu vrućim zrakom sušila, već pazite da je zrak umjeren. Kako bi testirali zrak prvo usmjerite na ruku i tek kada bude ugodan sušilo usmjerite na kosu.

3. Ne približavajte sušilo previše blizu kosi kako je ne bi oštetitli. Držite ga udaljenog barem 20 centimetara.

4. Sušilo nemojte predugo zadržavati na jednom mjesto kako ne bi pregrijali kosu i na taj način je oštetili. Počnite s potiljkom, te nastavljajte prema vrhu glave.

5. Difuzor, nastavak sušila, ravnomjerno usmjerava zrak iz sušila čime sprječavate pregrijavanje kose.

6. Ukoliko imate tanku kosu, postavite puhanje zraka na nisko jer bi u protivnom mogli završiti sa zapletenom kosom.

7. Kosu, bez obzira bila duga ili ne, sušite u pramenovima i to od korijena prema vrhu. Na taj način ćete čuvati kvalitet svoje kose.

8. Ukoliko ste u žurbi za brže sušenje nemojte podizati temperaturu zraka već sušilo namjestite na brzo puhanje.

9. Investirajte u neko od sredstava za zaštitu od topline jer će vam oni pomoći u sprječavanju oštećenja kose tijekom sušenja.

10. Kad ste posušili svu kosu, nakratko je propušite hladnim puhanjem. Tim će hlađenjem kosa imati veću elastičnost.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najboljih teškaša u povijesti MMA

Cain Velasquez je na putu da postane jedan od najvećih, ali može li dostići strašnog Fedora Emelianenka?   „Većina mlađih fanova Emailenka pamti po nevjerojatna ...