10 razloga za piti zeleni čaj

0

Vaše zdravlje bi vam trebalo biti važnije od glumljenja frajera, stoga uvrstite zeleni čaj u vašu svakodnevicu 

 

1. SMANJUJE RIZIK OD MALIGNIH OBOLJENJA

U zelenom čaju se nalazi veliki broj antidoksidansa koji nam pomažu u sprječavanju pojave raznih vrsta raka. Kako je antidoksidans u zelenom čaju jači od djelovanja vitamina C i E, čuva stanice koje bi mogla napasti.

 

2. SPRJEČAVA BOLESTI SRCA

Zeleni čaj pomaže smanjenju kolesterola pa samim time i smanjuje mogućnost oboljenja od kardio-vaskularnih bolesti, i dobivanje srčanog udara. Čak i onima koji su imali srčani udar pomaže da stanice srca ne odumiru već da se što prije regeneriraju.

 

3. USPORAVA STARENJE

Zeleni čaj sadrži i antidoksidans polifenol koji usporava starenje te čak briše manje bore! Ukoliko ne želite stariti normalnom brzinom sada znate što trebate piti.

 

4. SAGORJEVA MAST

Zeleni čaj je odličan napitak i za sve one koji žele smršaviti. Ovaj napitak ubrzava sagorijevanje masti u tijelu te na prirodan način ubrzava vaš metabolizam. Također, sprječava aktivnosti glukoze u masnim stanicama.

 

5. OJAČAVA KOSTI

Nije samo mlijeko zdravo za kosti, već i zeleni čaj koji će vaše kosti učiniti jačima. Redovno ispijanje zelenog čaja također smanjuje mogućnost oboljenja od reumatskog artritisa.

 

6. POBOLJŠAVA PAMĆENJE

Ako imate problema s pamćenjem pokušajte sa zelenim čajem koji ojačava sve funkcije malih sivih stanica, pogotovo pamćenje. Također, smanjuje i mogućnost oboljenja od Parkinsove bolesti i Alzheimera.

 

7. POBOLJŠAVA RAD JETRE

Svi izlasci i opijanja ostavljaju traga na jetri, a da bi je vratili u normalu, te da bi se pročistile naslage, pomažu katehimini u vašem zelenom čaju.

 

8. SMANJUJE TLAK

Zeleni čaj djeluje čak i kao svojevrsni antidepresiv, a djeluje i na angiotensine u vašem tijelu zbog kojih možete imati problema s tlakom.

 

9. POBOLJŠAVA IMUNITET

U zelenom čaju se nalaze polifenoli i flavonoidi koji će značajno poboljšati vaš imunitet, a kako je bogat i vitaminom C pomaže kod prehlade i gripe. Dok drugi budu šmrcali i stalno oboljevali od različitih sitnica, vi ćete biti snažni i zdravi!

 

10. LIJEČI INFEKCIJU UHA

Zeleni čaj ne morate samo piti. Ukoliko imate infekciju uha namočite pamuk u zeleni čaj i očistite inficirani dio. Zbog sastojaka u sebi inficirani dio će se brže izliječiti.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Drugi put na naslovnici Playboya

Moje drugo poziranje za Playboy na kraju mogu ocjeniti kao je..no dobar posao!   „Matejica (koristim umanjenicu  iz dragosti i njezine ‘visine’) se šetka gola ...