10 pravih superjunaka s ulica

0

Potaknuti filmovima o spuerjunacima, ovih 10 junaka oblači svoje kostime i izlazi na ulice gradova boreći se za pravdu i sigurnost

 

„MMA borac, koji se bori i van ringa, Phoenix Jones je medijsku pozornost dobio prije dvije godine kada je suzavcem zasprejao dvije djevojke“

 

Thanatos

THANATOS

Sjedište: Vancouver, Kanada

Iza opake maske i imena, koje je u grčkoj mitologiji personifikacija smrti, krije se 63-godišnjak!!! Thanatos je postao pravi superheroj prije tri godine, a prvenstveno se brine o beskućnicima kojima dijeli hranu, odjeću i deke. Međutim to ga ne spriječava da budno motri okolinu i reagira i na kriminalne aktivnosti, ukoliko je to potrebno.

 

CrimsonFist

CRIMSON FIST

Sjedište: Atlanta, SAD

Iako visok samo 167 cm, Crimson Fist se ne ustručava patrolirati ulicama Atlante, niti se suprostavljati kriminalu. Već prvog dana patroliranja, prema njegovim riječima, bio je svjedok napada na muškarca u jednoj od tamnih ulica. Bez razmišljanja je uletio i pomogao, ponovivši to do danas još mnogo puta.

 

Shadow2

SHADOW

Sjedište: Yeovil, Velika Britanija

Za razliku od drugih superheroja Shadow nema šareni kostim već izgleda kao ninja. Ninjutsu trenira od malih nogu, a četiri noći tjedno Shadow se bori protiv kriminala spriječavajući pljačke i loveći dilere drogom. Jednom je spriječio kradljivca automobila tako što je doslovno bacio nunchake na njega!

 

PhoenixJones2

PHOENIX JONES

Sjedište: Seattle, SAD

MMA borac, koji se bori i van ringa, medijsku pozornost je dobio prije dvije godine kada je suzavcem zasprejao dvije djevojke. Kako su ubodi noževima i pucnjave njegova svakodnevica nosi i zaštitni prsluk, a njegova lista ostvarenja uključuje potjeru za kradljivcima automobila, kao i praćenje osumnjičenika za ubojstvo dok nije stigla policija.

 

Nyx2

NYX

Sjedište: New York, SAD

Jedan od mnogobrojnih superheroja na ulicama Velike jabuke je i danas 18-godišnja djevojka Nyx. Počela je prije dvije godine inspirirana Kick-Assom, a ime je izabrala po grčkoj božici koja je vladala noćima. Nyx se ne bori s kriminalom već pomaže beskućnicima i nemoćnima.

 

CaptainAustralia2

CAPTAIN AUSTRALIA

Sjedište: Brisbane, Australija

Uzorni otac dvoje djece po danu, superheroj koji se bori protiv kriminala po noći – na to se svodi život Captaina Australije. Njegova je logika „bolje spriječiti, nego liječiti“, pa se tako s kriminalom bori dok je još u krojenima. Ponosan je posebno na slučaj kada je spriječio silovanje pijane djevojke otjeravši dvojicu napadača.

 

DCGuardian

DC’S GUARDIAN

Sjedište: Washington, SAD

Kao što mu i samo ime govori, DC’s Guardina je zaštitnik Washingtona, ali i veliki patriot koji na ulicama velikog grada dijeli Ustav SAD-a. Kada su ga pitali zašto nosi masku, odgovorio je da je SAD država svih rasa i da uopće nije važno tko se krije ispod maske koja prestavlja „najbolju državu na svijetu“.

 

DarkGuardian

DARK GUARDIAN

Sjedište: New York, SAD

Superheroju iskutvo u borilačkim vještinama izuzetno dobro dođe, a Dark Guardian ga je više puta demonstriraro na ulicama Manhattana. Bori se protiv nasilja i pogotovo silovanja, ali na piku su mu posebno dileri droge. Poznat je po tome što im se prišulja, odjednom uperi svjetiljku u njihove oči i reče „Ovo je područje slobodno od droge!“

 

Geist2

GEIST

Sjedište: Rochester, SAD

Tijekom dana Geist je običan radnik, dok tijekom noći oblači svoj cool kostim i postaje zaštitinik „malenog gradića“ Rochestera, te se bori protiv kriminala, ali i grafiti umjetnika koji uništavaju gradske građevine. Poznat je i po pomaganju beskućnicima, kao i siromašnima.

 

RedbudWoman

REDBUD WOMAN

Sjedište: Peking, Kina

Djevojke superheroji u stvarnom životu nisu česte, a pogotovo ne djevojke s ulica glavnog grada Kine! Misteriozna djevojka se ne bori protiv kriminala, to uostalom bespoštedno rade kineske vlasti, a primjećena je nekoliko puta kako dijeli deke i hranu beskućnicima. U Kini je čak postala celebrity iako nitko ne zna tko je ona!

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 favorita za ovogodišnji Scudetto

Hoće li i u ovogodišnjoj Serie A, koja danas počinje, Juventus ponovo dominirati?   „Protekle dvije godine Juve nije imao ozbiljnog konkurenta, a ove godine ...