10 neriješenih misterija Hollywooda

0

Zbog slave, raskalašenog života, politike ili manjka sreće, smrti ovih ljudi su do dana današnjeg ostale nerazjašnjene i smatraju se misterijima

 

Iznenadna smrt Marilyn Monroe u njezinom domu u Los Angelesu 5. kolovoza 1962.proglašena je samoubojstvom nakon uzimanja velike količine tableta za spavanje. Međutim, uvijek su postojale određene spekulacije o okolnostima njezine smrti, a najviše se govorilo o činjenici da su mnogi predmeti uklonjeni iz njezinog doma nakon nesretnog slučaja. Bilo je glasina da je Monroe bila u vezi s Robertom Kennedyjem, Johnom F. Kennedyjem ili obojicom, pa je među najpopularnijim teorijama svakako ona da su predsjednik i njegov brat, kako bi izbjegli skandal, zataškali određene informacije o ubojstvu. Drugi smatraju da je zvijezda filma ‘Neki to vole vruće’ slučajno uzela preveliku dozu droge, a ne tableta za spavanje.

22-godišnja Elizabeth Short pronađena je mrtva 15. siječnja 1947. Njezino je tijelo pronađeno presječeno na pola, a žrtva surovog zločina je od tada poznata kao Crna Dalija. Neriješeno ubojstvo ove djevojke čije je tijelo bez kapi krvi nađeno u parku u Los Angelesu zaintrigiralo je cijelu Ameriku, a nakon bezbroj knjiga, članaka i filmova, i dalje nisu poznati detalji slučaja.

Lana Turner, glumica koja je svjetsku slavu stekla ulogama u filmovima poput ‘Poštar uvijek zvoni dvaput’, bila je jedna od glavnih zavodnica u Hollywoodu četrdesetih godina prošlog stoljeća. 4. travnja 1958. njezina 14-godišnja kći navodno je kuhinjskim nožem ubila majčinog ljubavnika Johnnyja Stompanata. Slučaj je propraćen pravom medijskom hajkom. Stompanato je bio utjerivač dugova i po tadašnjem pričanju često je zlostavljao Turnerovu. Lanina kći je osuđena za opravdano ubojstvo jer je, po odluci suda, izbola Stompanata kako bi zaštitila svoju majku. Međutim, do dana današnjeg ostaju glasine da je Lana Turner zapravo ubila svog ljubavnika i podmetnula svoju maloljetnu kćer da preuzme krivnju.

George Rivas, glumac koji je tumačio lik Supermena u televizijskoj seriji tijekom 1950-ih godina, upao je u teške financijske probleme nakon završetka snimanja, ali je po svaku cijenu želio nastaviti raskošan holivudski život, pa je počeo upadati u dugove. Jedne ljetne noći 1959. pucao si je pištoljem u glavu dok su prijatelji i njegova djevojka uživali u istoj kući na zabavi. Policijska istraga je zaključila da je samoubojica bio depresivan jer nije mogao naći posao, ali je njegova majka tvrdila da se on nikada ne bi ubio.

Legenda borilačkih vještina je svojim filmovima dostigla kultni status. 32-godišnji Bruce Lee 20. lipnja 1973, samo par dana prije premijere filma ‘U zmajevom gnijezdu’, sastao se s producentom kako bi pričali o novom projektu. Njih dvojica su se odvezli do njegove prijateljice, glumice Betty Ting Pej, a tamo se Lee požalio na glavobolju. Pej mu je navodno dala lijek za glavobolju, nakon čega je Lee odlučio prileći, međutim nikada se više nije probudio. Jedina supstanca pronađena u njegovom tijelu je bio upravo taj lijek, a kasnije je odbačena mogućnost da je glumac imao neželjenu reakciju na isti. Veliki broj teorija tvrdi da je ubijen, a iznenadna smrt ovog sportaša i dalje intrigira ljude.

Bob Crane, američki televizijski glumac, volio je s prijateljem Johnom Carpenterom kamerom snimati svoje seksualne avanture s raznim ženama. Nakon što je 29. lipnja 1978. godine pronađen ubijen tupim predmetom za koji se sumnjalo da je tronožac za kameru, policija je odmah pomislila na Carpentera. I pored činjenice da je u njegovom automobilu pronađena krv iste krvne grupe kao i Craneova (tada nije postojala DNK analiza), policija nije imala dovoljno dokaza da uhiti kamermana.

Glumac Jack Nance umro je sam u svom stanu u Kaliforniji 30. prosinca 1996. pod bizarnim okolnostima. Nance je prijateljima dan ranije rekao da je tijekom tuče s dvojicom muškaraca u prodavaonici krafni pao na zemlju i dobio udarac u glavu. Patolog je zaključio da je glumac preminuo od hematoma, ali kako je Nance bio pijan u trenutku smrti, pojavile su se teorije da je sam sebe nesvjesno povrijedio.

Slavnog repera Biggieja Smallsa u 24. godini ubio je nepoznati napadač u Los Angelesu 1997. godine, a njegovo ubojstvo je i danas neriješeno. Ubojica je navodno bio Afroamerikanac u plavom odjelu, a u njega je pucao iz automobila. Mnogi su našli vezu između ovog ubojstva i smrti slavnog Tupaca iz 1996. godine pod sličnim okolnostima, samo u Las Vegasu.

Natalie Wood je 29. studenog 1981. krenula na izlet jahtom sa suprugom i kolegom. Nakon burne noći i alkohola, Wagner i Walken su se posvađali, a ona je otišla spavati. Po Wagnerovoj priči, kada je otišao svojoj ženi poželjeti laku noć, nje nije bilo. Nekoliko sati kasnije pronađena je kako mrtva pluta u vodi. Iako je smrt okarakterizirana kao nesretno utapanje, 2011. godine je slučaj ponovno otvoren nakon navoda kapetana s broda da je svađa između Wagnera i Wokena uzrok njene smrti, a modrice na njezinom tijelu samo su produžile istragu.

Thomas Ince, zvijezda nijemih filmova, preminuo je 19. studenog 1924. u 42. godini na jahti novinskog mogula Williama Randolpha Hearsta. Iako podaci kažu da je uzrok smrti bio problem sa srcem, glasine govore da ga je upucao njegov domaćin tijekom svađe oko Hearstove ljubavnice.

 

 

Tekst preuzet s tportal.hr!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments