10 nam je godina tek…

1

Deset godina! Kada se zamislim da je prošlo već 10 godina od dana kada je Kult ugledao svijetlost ne mogu vjerovati da je toliko prošlo. Većina vas vjerojatno i ne zna da smo toliko „stari“ jer su nas upoznali u posljednje tri godine. I dok je portal koji danas čitate star četiri godine, nama je u stvari danas okruglo 10. Kako? Tako što smo prije točno 10 godina karijeru počeli kao dubrovački mjesečnik. U dane kada je papir još bio na cijeni, Kult je svaki mjesec donosio teme zanimljive mladima, prvenstveno muškarcima, i prije svega – najljepše Dubrovkinje. Zbog koncepta magazina, i naslovnica, često su nam govorili da smo imitacija legendarnog Klika, iako nam Klik nikada nije bio uzor, već smo svog uzora pronašli u jednom britanskom magazinu – Loaded!

Da danas uzmete Kult, iz tog vremena, u ruke vjerojatno bi se čudili jer nema baš nikakve sličnosti s današnjim Kultom. Tadašnji Kult se svodio samo na one stvari na koje se svodio i život tadašnje male i mlade redakcije – na zezanciju. Provodili smo tako noć u ukletoj kući, vozili se s juniorskim prvakom Dalmacije u auto utrkama kroz Mokošicu s 190 km/h u vozilu koje nije imalo fiksirano suvozačevo sjedalo, išli u noćnu patrolu s najzeznutijim dubrovačkim policajcem, pokušavali ulovit legendarnog duha s Lokruma, provodili 24 sata izolirani na otoku bez hrane i s jednom bocom vode (po uzoru na tada popularnu seriju Izgubljeni), nudili turistima apartman koji je u stvari bio šator… Na naslovnicama smo imali lijepe djevojke u donjem rublju kao što su naše najveće otkriće Sanja Metković koja nam je naslovnicu krasila čak četiri puta, bivše MissUniverse Ivana Gržetić i Ivana Paris, jedna od najuspješnijih dubrovačkih manekenki Aida Šipčić koja je ujedno bila i naša prva naslovnica, neponovljiva Big brother zvijezda Tanja Jovanović, Playboyeva zečica Leona Rajačić, a ponekad smo znali baciti oko i van Dubrovnika pa smo na naslovnici imali Ivu Jerković, Aleksandru Grdić, prelijepu danas pin up djevojku Anu Perduv i vlasnicu najljepših očiju koje smo ikada vidjeli – Anitu Barbir.

Dolaskom krize troškove održavanja tiskanog medija je postalo sve teže podmirivati pa smo se odlučili ono što su neki napravili i prije nas – prelazak u formu portala. Prvo smo nastavili kao dubrovački portal, da bi tada uvidjeli da nam bespuća interneta nude toliko puno mogućnosti da smo se odlučili ponuditi čitateljima širom Lijepe naše, ali i onima koji dolaze iz susjedstva. Ujedno smo odlučili i promijeniti koncepciju jer smo u međuvremenu i mi, kao i Kult,ostarili te nam je postalo malo blesavo pisati o nekim „teenagerskim“ temama, pa smo se posvetili ozbiljnijim temama sa samo jednim ciljem – da budemo portal za muškarce koji se trude biti bolji i koji će na ovom mjestu pronaći tekstove koji će im kroz neke savjete pomoći da napreduju – bilo da je riječ o tome koji trening program izabrati, kako spariti odijelo i cipele ili kako izabrati novi smartphone.

Koliko smo u tome uspjeli znat ćete bolje vi nego mi, mi samo znamo da se svaki dan pišući tekstove zabavljamo jer najljepše je kad radiš nešto što želiš, nego nešto što moraš. I tako već 10 godina. A to ne bi bilo moguće da nije vas – naših dragih čitatelja. Bilo da ste nas kao mladi Dubrovčani čitali dok smo izlazili u papirnatom formatu, ili da ste nas otkrili u posljednjih nekoliko godina, ili nas možda čitate bez prekida od samih početaka – baš svima vama dugujemo to što danas možemo proslaviti ovaj jubilej! Stoga vam jedno veliko hvala od srca na svakom kliku, a pogotovo na svakom likeu na našim društvenim mrežama kao i svakom komentaru koje ostavite ispod tekstova i na Facebooku. Takve stvari nam znače više od ičega i zbog toga ćemo vam zauvijek biti zahvalni!

About author

Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

1 comment

Post a new comment

Amanda Seyfried

Seksi glumica krhog izgleda u sebi krije pravu vatrenu zavodnicu     Amanda Seyfried definitivno izgleda kao draga i simpatična djevojka iz susjedstva. S plavom ...