10 najšokantnijih TV smrti

0

Koliko puta nam se dogodilo da nas je potpuno iznenadila smrt nekog nam omiljenog lika u TV seriji? UPOZORENJE: Spoileri u tekstu!

 

„U posljednjim trenucima četvrte sezone, Dexter shvaća da Ritin mobitel zvoni u kući te u svom šoku, a još većem za gledatelje, otkriva Ritino tijelo u kadi punoj krvi“

 

NedStark

10. NED STARK

Igra prijestolja

Smrt najvažnijeg lika prve sezone Igre prijestolja je bila apsolutni šok za sve koji nisu čitali knjige Georgea R.R. Martina. Koliko god šokantna bila njegova smrt istovremeno nam je bila odličan uvod za ostatak serije u kojoj baš nitko nije siguran i može skončati u bilo kojem trenutku. Stark je bio jedan od rijetkih pozitivaca u seriji, i zbog toga smo se nadali sve do posljednjeg trenutka da će se neki happy end ipak dogoditi. Ipak, kralj Joffrey je pokazao koliko je poremećena osoba.

 

OmarLittle

9. OMAR LITTLE

Žica

Omar je bio sve samo ne tipični gangster(kad ste još vidjeli gay ganstera?) zbog čega su ga gledatelji i voljeli. Svojevrsna moderna verzija Robina Hooda na meti je uvijek imala prije svega druge kriminalca, a nasilje nad nevinim kod njega nikada nije dolazilo u obzir. Iako život na rubu najčešće i dovede do smrti, ipak je bio veliki šok kada je pred kraj pete sezone mladi diler Kenard prosuo mozak Omaru.

 

Joffrey

8. JOFFREY BARATHEON

Igra prijestolja

Dok su druge smrti na ovoj listi bile šok jer ih ne samo nismo očekivali, nego ih nismo ni željeli, ovoj smo se itekako nadali. Još od trenutka kada je Ned Stark izgubio glavu, a njegova kćer Sansa natjerana da gleda očevu glavu nabodenu na koplje, živjeli smo za trenutak kada će poremećeni Joffrey platiti za svoje grijehe! I dočekali smo ga kada smo najmanje očekivali! Ali moramo priznati da je gledanje Joffreya kako umire bilo ugodno iskustvo…

 

JimmyDarmody

7. JIMMY DARMODY

Carstvo poroka

Jimmy Darmody je bio opsjednut s moći pa nije birao sredstva da dođe na sami vrh, uključujući i pokušaj atentata na svog bivšeg mentora i čovjeka koji ga je i odgojio, Enocha Nuckyja Thompsona. Unatoč tome, Darmody je bio jedan od omiljenih likova jer su gledatelji negdje duboko u njemu vidjeli dobru dušu. Stoga je veliki šok bio kada je u finalu druge sezone Nucky dobio svoju osvetu i presudio mladom nadobudnom gansteru.

 

Debra1

6. DEBRA MORGAN

Dexter

Od samog početka serije znali smo da se Dexter neće moći vječno izvlačiti, baš kao i da neće završiti iza rešetaka. A kada je u cijelu priču uvučena i njegova sestra Debra, bili smo sigurno da će mu upravo Debra presuditi. Stoga je veliki šok bio kada je Debra umrla, pogotovo jer je nakon ranjavanja i operacije bila dobro. I dok je Debrina smrt bila šok, ali i jako dobar izbor, sam kraj serije (u kojoj Dexter iskopčava Debru s aparata i baca je u more, kao i činjenica da je on sve preživio) je ipak bilo veliko razočarenje.

 

ZoeBarnes

5. ZOE BARNES

House of Cards

Frank Underwood je gadan lik, čovjek koji će učiniti baš sve što je potrebno kako bi bio na samom vrhu, ne birajući pri tom žrtve. Da je spreman na doslovno sve pokazao nam je kada je ubio Petea Russoa zato što je ovaj mogao ugroziti sve njegove planove, ali ipak malo je tko očekivao da će tako hladnokrvno gurnuti pod vlak novinarku Zoe Barnes! Čak i od proračunatog Underwooda malo je tko to očekivao!

 

BrianGriffin

4. BRIAN GRIFFIN

Family Guy

Iako ova smrt u konačnici i nije bila trajna, ipak je dobro protresla svijet. Pas Brian je bio jedan od omiljenih likova Family Guya, ako ne i najomiljeniji, stoga je njegova smrt pod točkovima automobila doslovno razbjesnila fanove. Međutim, dvije epizode kasnije Stewie se vraća u prošlost i spašava Briana i sve se vraća na staro. Seth MacFarlane je naknadno izjavio – Niste valjda mislili da ćemo stvarno ubiti Briana? Mora da ste bili dobro napušeni!

 

TaraKnowles

3. TARA KNOWLES

Sinovi anarhije

Iako smo od početka znali da sretnog završetka između Tare i Jaxa neće biti, ipak nismo mislili da će se ovako završiti! Tara je prošla put od pozitivke do polunegativke koja je razmišljala o tome da „cinka“ klub u zamjenu za novi identitet i bijeg iz Charminga, ali nikako nije zaslužila da je poludjela Gemma, koja je postala pravi negativac, ubije! I tako smo umjesto, u krajnjem slučaju, nekog polu sretnog završetka, dobili šokantnu završnicu sezone zbog koje je je nemoguće dočekati premijeru završne sezone serije!

 

RitaDexter

2. RITA

Dexter

Trinity je bio mrtav, Rita i djeca su otišla na odmor, a po tko zna koji put Dexter se provukao sretan što se može malo odmoriti od svih problema. Ali tada, u posljednjim trenucima četvrte sezone, Dexter shvaća da Ritin mobitel zvoni u kući te u svom šoku, a još većem za gledatelje, otkriva Ritino tijelo u kadi punoj krvi – Trinitiyev zaštitni znak! Od svih likova, baš nikada nismo mogli zamisliti da bi simpatična i nevina Rita mogla skončati život!

 

RedWedding

1. CRVENO VJENČANJE

Igra prijestolja

Apsolutno najšokantniji događaj u Igri prijestolja (a serija je prepuna šokova i preokreta) je Crveno vjenčanje, odnosno muško ubojstvo Robba Starka, njegove trudne supruge Talise i majke Catelyn. Dok se za Neda očekivao kraj (iako smo se nadali da će se izvući), kao što smo i pretpostavljali da će Joffrey kad-tad morati platiti glavom, ovo je bilo potpuno iznenađenje. Pogotovo jer je cijelo vjenčanje prije samog ubojstva proticalo u veselim tonovima.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Intervju s redateljem Broja 55

Kristijan Milić, redatelj fenomenalnog hrvatskog filma Broj 55, je odgovorio na nekoliko naših pitanja   Broj 55 nas je naprosto oduševio i konačno imamo domaći ...