10 najboljih MMA boraca današnjice

0

Uhvatili smo se nezahvalnog posla i pokušali napraviti listu najboljih boraca u MMA s današnjim danom

 

„Da bi postao rekorder po broju dana na tronu u povijesti Zuffae trebat će pričekati još godinu dana, ali protivnik koji bi ga mogao skinuti s trona se ne nazire“

 

10mendes

10. CHAD MENDES

Neumorni Amerikanac je ponovo došao na mjesto izazivača prvaka u pero kategoriji. Zahvaljujući snazi njegovih udaraca Mendes je pobjedama protiv Elkinsa, Gudie i Lentza ponovo došao u priliku da u skoroj budućnosti izazove nepobjedivog Alda. Jedini poraz u karijeri je doživio upravo od Alda u borbi za naslov prvaka prije dvije godine.

 

9dillashaw

9. TJ DILLASHAW

Malo tko je očekivao da će Dillashaw u susretu protiv Barao biti išta više od „sitting duck“, ali Dillashaw je šokirao cijeli svijet pobjedom. Borac o kojem svi pričaju se ipak treba još dokazati jer je u karijeri gubio od ne baš razvikanih protivnika poput Raphael Assuncaa, a najbolji dokaz će pružiti ako u uzvratnoj borbi ponovo pobjedi Baraa!

 

8hendricks

8. JOHNY HENDRICKS

Aktualni prvak u velter kategoriji je poznat po svojim razornim udarcima, pogotovo ljevicom, ali i odličnim hrvačkim sposobnostima. Hendricks tek treba prvi put braniti svoju titulu koju je osvojio pobjedom nad Lawlerom, i to nakon što se Georges St. Pierre umirovio. Jedan od dva Hendricksova poraza je došao upravo od GSP-a, iako su mnogi smatrali da je Hendricks bio bolji.

 

7barao

7. RENAN BARAO

Da, Renan Barao je poražen u jednoj od najvećih UFC senzacija svih vremena. T.J. Dillashaw je šokirao sve, prekinuvši Baraov niz od devet godina nepobjedivosti tijekom koje je upisao 32 pobjede! I iako je poražen, Baraov skor 33-1 je nešto što se itekako mora respektirati, a jedno je sigurno – Barao će se brzo vratiti.

 

6pettis

6. ANTHONY PETTIS

Već godinu dana traje pauza lakoteškog UFC prvaka koji je, nažalost, sklon ozljedama. Ali, kada je zdrav malo mu tko može stati na put. Posljednji prvak u WEC-u, u svojoj posljednjoj borbi je osvojio naslov prvaka u UFC-a nakon što je polugom svladao Bensona Hendersona. Idući protivnik mu je Gilbert Melendez krajem godine.

 

5wideman

5. CHRIS WEIDMAN

Neporaženi 30-godišnji Amerikanac je najveća zvijezda srednje kategorije, ali je na dobrom putu da postane i jedna od najvećih zvijezda. Njegov trenutak slave je došao nakon što je nokautom godine preuzeo titulu od Andersona Silve. Istog borca je pobjedio i u uzvratu, a nedavno je pobjedio i Lyota Machidu. Pitanje je gdje je granica?

 

Velasquez

4. CAIN VELASQUEZ

Od 13 pobjeda čak 11 ih je došlo nokautom – podatak koji dovoljno govori o ubojitosti Velasquezovih udaraca. Njegove kombinacije udaraca su obarale i velike borce poput Antonia Rodriga Nogeire, Brocka Lesnara i Antonia Silve, a tri okršaja protiv Juniora Dos Santosa su bili prava poslastica. Njegov jedini poraz u karijeri je došao u njihovoj prvoj borbi.

 

3johnson

3. DEMETRIOUS JOHNSON

Dinamitni Johnson je vlasnik pojasa prvaka u muha kategoriji gotovo dvije godine, a titula bi mogla ostati u njegovim rukama još dugo. Johnson je poznat po nevjerojatnoj eksplozivnosti, i jedan je od rijetkih (ako ne i jedini) koji 25 minuta može odraditi najjačim tempom. Također, smatra ga se najboljim MMA borcem današnjice kada je rad noga u pitanju.

 

2aldo

2. JOSE ALDO

Nedodirljivi Jose Aldo je prvak u pero kategoriji već 1.700 dana, što bi trebalo dovoljno reći o njegovoj kvaliteti. Da bi postao rekorder po broju dana na tronu u povijesti Zuffae trebat će pričekati još godinu dana, ali protivnik koji bi ga mogao skinuti s trona se ne nazire. Rekord Georgesa St-Pierrea bi tako konačno mogao pasti.

 

1jones

1. JON JONES

Nepobjedivi Jones (jedan poraz je rezultat diskvalifikacije zbog nedozvoljenih udaraca laktom) je najveće ime UFC-a današnjice. Bones za neke više nema što dokazivati, i ako pobjedi u uzvratu protiv Alexandera Gustafssona, koji je po nekima zaslužio pobjedu u prvom okršaju, te pobjedi veliku nadu Daniela Cormiera, Jones baš ništa više neće morati dokazivati u svojoj težinskoj kategoriji.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments