10 mjesta koje morate posjetiti u Madridu

0

Redakcija portala Putoholičari je izabrala 10 mjesta koje morate posjetiti u glavnom gradu Španjolske.

Kio Towers. Najpoznatiji neboderi u Madridu nazvani još i “Vrata Europe”.  Visina ovih nebodera je 114m, a poznati su po tome kao prvi neboderi u svijetu pod kutom od 15 stupnjeva.

Muzej Prado. Španjolski nacionalni muzej smješten u parku Prado de San Jerónimo, po kojem je dobio ime. U neoklasicističkoj zgradi muzeja (djelo Juana de Villanueva, između 1785. i 1819.) nalazi se jedna od najvrijednijih svjetskih zbirka slikarstva i kiparstva.

Katedrala Santa Maria. Sjedište je Rimokatoličke nadbiskupije Madrida, a 1993 katedralu je blagoslovio papa Ivan Pavao II.

Stadion Santiago Bernabeu. Ipak je Madrid grad nogometa pa bi bila šteta ne posjetiti stadion Real Madrida ili otići na utakmicu.

Plaza de Toros de las Ventas. Ovdje se nalazi veličanstvena arena za borbe s bikovima. Smatra se jednom od najvažnijih na svijetu.

Puerta del Sol. Ovdje se nalazi simbol grada Madrida medvjed, u čiju čast je podignut brončani spomenik El Oso y El Madrono. Zašto je medo simbol Madrida? Nagađa se da je na ovom području nekada bilo puno medvjeda.

Plaza Mayor. Glavni je centralni trg u Madridu, a nekad su se ovdje održavale razne kraljevske ceremonije, pogubljenja i borbe s bikovima.

San Miguel Tržnica. Nalazi se u samom središtu Madrida i ovo je nezaobilazno mjesto da se malo odmorite i probate odličan španjolski pršut.

Park Retiro. Najveći i najpoznatiji park u Madridu. Do 19. stoljeća je pripadao Španjolskoj Monarhiji da bi tek nakon toga postao javni park.

Madrid’s Royal Palace. Palacio Real ili Kraljevska palača najveća je Kraljevska palača u zapadnoj Europi i službena je rezidencija španjolske kraljevske obitelji, ali se koristi samo za državne ceremonije.

Tekst preuzet s putoholicari.com

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Pod neprijateljskom vatrom

Zašto se ne može iznositi svoje mišljenje i raditi što želiš bez da netko drži prodike?   Bez mnogo uvijanja, budući da sam se ponovo ...