10 Instagram profila koji će vas motivirati da putujete

0

Planet Zemlja je tako prelijep da je prava šteta ne proputovati što je više moguće za vrijeme našeg života. Ukoliko ste od onih koji osjete glad za putovanjima nakon što prekrasne krajolike širom svijeta vide na TV dokumentarcima ili slikama, donosimo vam 10 Instagram profila koji donose nevjerojatne fotografije krajolik i života širom našeg plavog planeta. Nakon što pogledate ove profile budite sigurno da ćete početi planirati vaše iduće putovanje.

 

STEVE MCCURY

Možda vam njegovo ime i nije poznato, ali jedna od najpoznatijih naslovnica svih vremena, koju je on slikao, sigurno jest. Naime, McCurry je slikao Afganistanku s nevjerojatnim zelenim očima za National Geographic. McCuryja posao vodi po cijelom svijetu, a svoje fantastične slike rado dijeli na svom Instagram profilu.

 

DAVID YARROW Britanski fotograf, financijer, konzvervator je putovao u neka od najizoliranijih mjesta na svijetu pri čemu je napravio neke prilično unikatne fotografije divljih životinja, autohtonih zajednica i krajolika. Njegove fotografije su redom crno-bijele što dodaje na originalnosti slika koje jednostavno ostavljaju bez daha.

 

CHRIS BURKARD

Chris Burkard je fotograf iz Kalifornije koji svoje dvije velike ljubavi, surfanje i boravak u prirodi, voli ovjekovječiti fotografijama. Veliki dio njegovih fotografijama je slikan na mjestima o kojima većina nas običnih smrtnika može samo sanjati, a prekrasni krajolici u kombinaciji s ekstremnim sportovima su uvijek dobitna kombinacija.

 

JEFF BARTLETT Stacioniran u kanadskom nacionalnom parku Jasper, ovaj fotograf slobodnjak, veliku većinu vremena provodi u ovom nacionalnom parku poznatom po surovim uvjetima za život. Rezultat svega su, sasvim očekivano, jedne od najspektakularnijih fotografija planina i života u surovoj prirodi koje možete vidjeti.

 

TY SCHMITT Tyler Schmittova je trebao biti NFL igrač, ali mu je ozljeda okončala karijeru i prije nego je odigrao prvu utakmicu. Ali, umjesto da očajava, Schmitt je uzeo fotoaparat u ruke, sam se učio fotografiji koristeći edukacijske videe na You Tubeu, da bi danas svojim prelijepim slikama prirode ostavljao cijeli svijet bez daha!

 

Fotografija koju objavljuje @tyschmitt

 

TREY RATCLIFF Trey Ratcliff je jedan od onih koji vole putovati svijetom radi svog užitka, a kada je već tu posluži se i fotoaparatom kako bi svoja putovanja ovjekovječio. Na njegovom profilu naći ćete slike najpopularnijih destinacija poput Dubaia, Londona, Pariza, Venecije… a slike koje on pravi će vas ostaviti bez daha.

 

THE PLANET D Izmoreni napornim radnim danima bračni par Dave i Deb su odlučili napraviti mali antistres projekt – Instagram profil na kojem će objavljivati slike sa svojih putovanja. Vjerojatno ni oni sami nisu očekivali toliku popularnost svog profila, a pogotovo ne da će motivirati toliki broj svojih fillowera da počnu putovati.

 

MICHAEL CHRISTOPHER BROWN Michael Christopher Brown je jedan od onih koje putovanja ne zanimaju toliko radi krajolika koliko radi ljudi. Na svojim fotografijama Brown prvenstveno ovjekovječuje lokalne kulture, a posebno su mu zanimljivi ratovi i konflikti na kojima stvara slike koji su najblji prikaz onoga što prolaze obični ljudi.

 

LAUREN LUXENBERG Kanadska ljubiteljica arhitekture, koja živi u Londonu obožava ljeto, plaže i kupanja, pa su najatraktivnije slike koje na pravi one s blistavo bijelim pijeskom, zelenim palmama i prelijepim plavim tonovima neba i mora. Nakon posjeta njezinom profilu nećete moći dočekati iduće ljeto kako bi se i vi opustili na vašoj omiljenoj plaži.

 

MUST TRAVEL Must Travel je Instagram profil koji donosi slike iz doslovno svakog kutka našeg prelijepog planeta. Ukoliko kroz slike želite upoznati Zemlju, ovo je pravi profil za vas, a posebno je zanimljiva krilatica Must Travela – Ne postoje strane zemlje, putnici su ti koji su stranci!

 

PATRICK TILLARD The Gentleman’s Journal je jedan od najzanimljivijih web magazina za muškarce, a njihov urednik je pravi ljubitelj putovanja i avantura. Srećom, sve svoje avanture zabilježi i fotografijama koje uredno objavljuje na svom Instagram profilu kako bi i mi, obični smrtnici, mogli uživati.  

Foto naslovnice: Chris Burkard

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ikona stila: Frank Sinatra

Najveći zavodnik svog vremena bio je Frank Sinatra, pjevač i glumac koji nije bio magnet za žene samo zbog plavih očiju, nego i savršena stila ...