10 država koje ostavljaju bez daha

1

Jedna od ljepota putovanja je to što će vas nove destinacije često ostaviti bez daha. U ovih 10 država to će vam se najčešće dogoditi jer ljepotama svojih krajolika ovi dijelovi svijeta jednostavno osvajaju!

 

01kanadawall

KANADA

Bez obzira bili ljubitelj niskih temperatura ili ne jednostavno je nemoguće ostati imun na scene kanadskih šuma i planina prekrivenih snijegom. A kad se snijeg otopi Kanada jednostavno osvaja zelenilom svojih prostranstvima ispresjecanim rijekama i jezerima. Zemlja u kojoj još uvijek vlada nedirnuta priroda mora biti visoko na vašoj listi zemalja koje trebate posjetiti.

 

02novizelandwall

NOVI ZELAND

Sigurno ste širom širili usta oduševljeno gledajući pejsaže u Gospodarima prstenova, a te scene su dolazile iz još jedne države kojom dominira netaknuta priroda – Novog Zelanda. Ogromne zelene ravnice po kojima skakuću merino ovčice se nastavljaju na planine i gorje, prizori su koji jednostavno očaravaju.

 

03skotska

ŠKOTSKA

Škotska ili Irska, bio je tako težak izbor, ali smo na kraju, teška srca, odlučili Irsku izostaviti s liste kako bi napravili mjesta za zelenu Škotsku. Zapadni dio Škotske i pripadajući otoci su nešto što trebate vidjeti svojim očima da bi vjerovali da takva ljepota stvarno i postoji! Želite li odmoriti dušu, znate gdje trebate ići…

 

04tanzania

TANZANIJA

Afrika je kontinent koji svojom ljepotom, kako prirode tako i životinja, oduševljava, a među najljepše dijelove ovog još uvijek djelomično neistraženog kontinenta spadaju Kenija, Uganda i Tanzanija koja u konačnici dominira zbog Seregnetija, ekosustava prostranih savana koji se proteže na čak 30.000 km2! Sve ono što gledate na dokumentarcima je ovdje!

 

05kina

KINA

Zemlja koja ima sve, i koja oduševljava svojim planinama, planinskim jezerima, bambusovim šumama, pustinjama, dinama, poljima riže te naravno Kineskim zidom. A sve je u ovoj ogromnoj državi tako prostrano i veliko. Ova dalekoistočna zemlja je toliko prepuna ljepota da i ne možete sve stići i pogledati za jednog života!

 

06bolivia

BOLIVIJA

Bolivija možda spada u najsiromašnije države svijeta, ali je zato svojom ljepotom i krajolicima jedna od najbogatijih na našem plavom planetu! Prekrasna zelena šumovita gorja se protežu dokle god pogled doseže, ali Bolivija se može pohvaliti i Salar de Uyuni, nevjerojatnom pustinjom soli koja ostavlja dojam da se hoda po ogledalu!

 

07island

ISLAND

Island je toliko različit i pun suprotnosti da jednostavno mora biti čaroban! Gdje se još mogu vidjeti lava i led zajedno, prelijepi vodopadi koji se prelijevaju preko zaleđenih brda, vruća vrela usred leda… Island kao da je podijeljen u više geografskih područja, ali na kojem god dijelu se našli ovaj otok će vas oduševiti svojom ljepotom.

 

08argentina

ARGENTINA

Argentina je sama po sebi prelijepa zemlja, ali Patagonija je nešto što posebno iskače. Ova je regija poznata i kao jedan od najsurovijih dijelova svijeta za život, ali ujedno i dio koji ostavlja bez daha svojom ljepotom. Na oko 800.000 km2 redaju se visoravni, rijeke koje se spuštaju prema Atlanskom oceanu, jezera, tundre…

 

09iran

IRAN

Nažalost, malo je ljudi upoznato s ljepotama ove države koju mnogi još smatraju dijelom svijeta koji zbog političkih (ne)prilika treba zaobilaziti u širokom luku. Ali, Iran u svom planinskom dijelu nudi toliko ljepote – planine ispresijecane rijekama i jezerima nude prizore kakvi se viđaju na najatraktivnijim razglednicama.

 

10svicarska

ŠVICARSKA

Kada smo već u više navrata spominjali nedirnutu prirodu nemoguće je ne spomenuti i Švicarsku, europski dragulj koji prizorima zelenila, snježnih Alpa i duboko modrih jezera jednostavno nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Piknik na livadi smještenoj tik uz alpsko jezero je nešto što će vas preporoditi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

1 comment

  1. Tamara P. 29 veljače, 2016 at 12:39 Odgovori

    Prekrasne slike, tako mi je velika želja posjetiti Kanadu i Kinu, nadam se da ću jednom i imati prilike 🙂
    Nakon ovih fotografija, želja je još veća 🙂

Post a new comment

Zašto lažemo o broju partnera?

Kada je u pitanju brojka koja otkriva s koliko smo partnera gužvali plahte, i muškarci i žene lažu…   „Žene koje su bile pripojene na ...