10 celebrityja koji su se predozirali

0

Život poznatih kao da je vezan za droge, a neke od njih je stajao i života

 

„Hoffman, koji je imao velikih problema sa drogama, ali je izgledalo da ju je uspio kontrolirati, preminuo je od miksa heroina, kokaina i amfitamina“

 

SIGMUND FREUD

Poznati Sigmund Freud nije bio ovisnik kojemu se slučajno dogodilo predoziranje, već je predoziranjem morfijem napravljena eutanazija. Freud je bolovao od tumora vilice koji je postao neoperabilan, te mu je uzrokovao velike bolove. Stoga je dogovorio s doktorom Maxom Schurom da mu da smrtonosnu količinu morfija kako bi, kako je rekao, dostojno preminuo.

 

JIMI HENDRIX

Legendarni glazbenik se predozirao tabeltama za spavanje, ali doza nije bila dovoljna da ga ubije. Nažalost, negdje između sedam i 11 sati ujutro 18. rujna 1970. godine, Hendix se ugušio u vlastitoj bljuvotini, dok je spavao u londonskom stanu prijateljice Monike Dannemann.

 

PHILIP SEYMOUR HOFFMAN

Jenda od posljednjih smrti poznatih osoba je ona glumca Philipa Seymoura Hoffmana koji je pronađen mrtav 2. veljače ove godine s iglom u ruci. Hoffman, koji je imao velikih problema sa drogama, ali je izgledalo da ju je uspio kontrolirati, preminuo je od miksa heroina, kokaina i amfitamina.

 

WHITNEY HOUSTON

Nije tajna da je pjevačka diva imala velikih problema s drogom, a sve je došlo na naplatu 2012. godine kada je pronađena mrtva u kadi Beverly Hilton Hotela. Iako se Houston utopila, smrt je nastala zbog srca koje je bilo oštećene dugotrajnim uživanjem droga. Također, autopsija je pokazala da je nedugo pred smrt u tijelo unjela kokain.

 

JANIS JOPLIN

Kada se Janis Joplin 4. listopada 1970. godine nije pojavila na snimanju, zabrinuti producent Paul A. Rothchild je pohitao u hotel u kojem ju je zatekao mrtvu. Joplin se predozirala heroinom, vjerojatno u kombinaciji s pretjerivanjem s alkoholom. Na njezinu žalost, heroin koji je ubrizgala je bio puno jači nego inače, pa je još nekoliko žrtava preminulo od heroina nabavljenog od istog dilera.

 

CORY MONTEITH

Zvijezda serije za žene Glee, je potresla brojne fanove ove serije. Problemi sa drogom ovog kanadskog glumca su počeli već sa 12 godina, a u 19. je ušao u kliniku za odvikavanje. Izgledalo je da je prevladao sve probleme, a tada je 13. srpnja 2013. godine pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Vancouveru. Uzrok smrti – kombinacija heroina, alkohola, kodeina i morfija.

 

JIM MORRISON

Život popularnog pjevača završio je u Parizu 3. srpnja 1971. godine, i to je jedino što se može uzeti kao činjenica u slučaju smrti pjevača Doorsa. Kako nikada nije napravljena službena autopsija njegova tijela, cijeli slučaj je još uvijek obavijen tajnama, ali najsigurnija verzija je da je preminuo od predoziranja heroinom.

 

ELVIS PRESLEY

Kralj rocka je bio daleko iza svojih sjajnih godina kada je pronađen mrtav na podu kupaonice 16. kolovoza 1977. godine. Službeni razlog je zastoj srca, ali u tijelu  Elvisa Presleya su pronađeni tragovi čak 14 različitih vrsta lijekova. Njegovo srce je oslabilo tijekom godina zbog konstatnog uzimanja droge, posebno posljednjih godina života.

 

SID VICIOUS

Basist i pjevač Sex Pistolsa, Sid Vicius je imao dužu povijest problema sa drogom, ali je nakon prolaska kroz program odvikavanja bio čist… Sve do 2. veljače 1979. godine kada mu je engleski fotograf Petr Kodick ponudip heroin. Unatoč protivljenju njegove djevojke Vicious je ponudu prihvatio. Nikada se više nije probudio…

 

JOHN BELUSHI

Jedan od omiljenih glumaca i komičara tog razdoblja, John Belushi, je preminuo 5. ožujka 1982. godine, od zloglasnog speedballa – kombinacije heroina i kokaina. Smrtonosnu kombinaciju mu je ubrizgala grupie djevojka Cathy Smith, koja je kasnije osuđena na 15 mjeseci zatvora.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ikona stila: David Beckham

David Beckham je dokaz da i metroseksualci mogu izgledati muževno   Metroseksualac je pojam koji većina muškaraca želi izbjeći, smatrajući pripadnike te „skupine“ muškarcima s ...