Zašto veze na daljinu ne uspijevaju?

0

Udaljenost među partnerima često rezultira prekidom, a razloge možete potražiti u ovih pet uzroka

 

„Komunikacija preko društvenih mreža nije isto kao i komunikacija s nekim tko je kraj vas, i kome s lica možete čitati emocije“

 

Veze zahtjevaju trud s obje strane, bez kompromisa i truda i vas i vaše djevojke jednostavno nema uspjeha. Prvih nekoliko mjeseci je sve divno i bajno, otrkivate jedno drugo, ali nakon nekog vremena vezu, baš kao i sve drugo u životu, treba održavati. I to nije jednostavan zadatak, ukoliko se ne trudite. Čak i kada ste zajedno, zajedno živite ili se svakodnevno viđate, održavanje veze nije lagan zadatak, a pogotovo ne ako ste udaljeni jedno od drugog i nalazite se u različitim krajevima države. Naravno, nije sve crno, postoje veze koje funkcioniraju i većinu života bez obzira na udaljenost, ali takve veze su ipak i rijetkost. A evo zašto veze na daljinu većinom ne uspijevaju.

 

NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE

Prvo pravilo uspješne veze je dobra komunikacija. Drugo pravilo? Dobra komunikacija. Shvatili ste, bez dobre komunikacije nema kvalitetne veze. U današnje vrijeme Facebooka, SMS-ova i WhatsAppa, komunicirati se lako može s bilo kim i bilo kojem dijelu svijeta, a kamoli države. Međutim, komunikacija preko društvenih mreža nije isto kao i komunikacija s nekim tko je kraj vas, i kome s lica možete čitati emocije. I nije isto sjesti s nekim na kavu, ili na kau,č i otvoriti dušu, i uraditi to preko pametnog telefona.

 

NEVJERA

Najčešći razlog prekida, pogotovo kod mlađih, jest nevjera. Ne govori se bez razloga „daleko od očiju, daleko od srca“. Nema toga tko se nije, dok je daleko od svoje partnerice, našao u situaciji da završi s nekom drugom djevojkom. Tko tvrdi da nikada nije pao u napast, ili da mu ta misao nije barem prošla kroz glavu – laže. Isto je i s vašim djevojkama. I to je nešto sasvim normalno. Međutim po tome hoće li pokleknuti ili će odoliti napasti, razlikuju se pravi muškarci od „macho“ muškarčina. U ovom slučaju muškarci češće pokleknu nego djevojke, najviše radi prijatelja koji uvjeravaju da su „izleti“ sasvim u redu sve dok bolja polovica ne sazna.

 

POVJERENJE

Gdje je ona sad? Što radi? S kim je? Je li stvarno na predavanjima? Zašto joj taj profesor posvećuje toliko pozornosti? Što ima nakon predavanja ići s muškim kolegama? Toliko puno pitanja vam prolazi kroz glavu… Veze na daljinu su pravi ispit koliko je u biti čvrsta vaša veza, i koliko imate povjerenja jedni u druge. Ako vam ovakva pitanja prolaze kroz glavu, tada definitivno nemate povjerenja u vašu djevojku. Bez obzira je li ona djevojka kojoj se možda ne može vjerovati, ili ste vi posesivni i ljubomorni, pojava ovakvih pitanja je nešto što signalizira da vaša veza i nije tako savršena kako ste mislili, ali i da joj budućnost i nije baš blistava.

 

NESIGURNOST U BUDUĆNOST

Stalo vam je do nje, ali ne znate što budućnost donosi? Koliko puta ste čuli kako je netko, nakon duge veze i prekida rekao da mu je sad žao što je izgubio vrijeme! Baš taj problem „gubljenja vremena“ se često događa u ovakvim situacijama. Volite je toliko da bi je odmah oženili, ali nakon nekoliko godina razdvojenosti shvatite da ipak niste jedno za drugo, ili se vatra među vama jednostavno ugasi? I tada promislite – koliko sam vremena izgubio, tko će sad sve prolaziti ovo s nekom drugom, ili hoću li ikada više naći nekoga? Iako smatramo da je sve u životu dobra škola, i da se treba sjećati lijepih stvari, činjenica ostaje da većina nakon prekida veze na daljinu smatra da je nepotrebno izgubila vrijeme.

 

ČUDAN OSJEĆAJ KAD STE ZAJEDNO

Konačno je došla za praznike, i nakon dugo vremena ponovo provodite zajedno vrijeme. Međutim, nešto jednostavno ne štima. Je li se to ona promjenila? Svađate se češće nego prije, prekidate i ponovo se mirite. Definitivno vam je stalo do nje, ali sad kao da je neki uljez. Što se to događa? Stvar je vrlo jednostavna, vaš svijet se promjenio, baš kao i njezin. Već ste se i navikli jedno bez drugoga, pa vam je ponekad ona čak i opterećenje jer ste se dogovorili za odlazak na nogomet, a sad ne možete nju ostaviti. Jedino pitanje je – jeste li se spremni iznova navikavati na nova stanja? Na njezin odlazak i povratak, pa ponovo odlazak?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments