Zašto su visoke potpetice seksi?

0

Znanstvenici su istraživanjima uspjeli objasniti zašto su žene na visokim petama seksipilnije

 

Kad obuju cipele s visokim potpeticama, žene izgledaju i osjećaju se privlačnije. A zašto su muškarcima toliko privlačnije, sad je i znanstveno dokazano. Prema najnovijoj studiji, cipele s visokim potpeticama naglašavaju ženske atribute i mijenjaju držanje i oblik tijela – od stopala do kretnji ramena.

Istraživači vjeruju da je glavni razlog zbog kojeg žene u tom slučaju izgledaju atraktivnije to što rade manje, ali brže korake te dolazi do povećane rotacije i njihanja bokovima. Potpetice također prave razliku između muškog i ženskog hoda koje se naziva još i ‘natprirodni poticaj’. Ta razlika povećava seksualnu uzbuđenost kod muškaraca i atraktivnost žena koje traže partnere. Ipak, na kraju studije naglašava se da privlačnost ovisi o kulturnim standardima.

I muškarci i žene koji su sudjelovali u dvije odvojene studije zaključili su isto. Obrise modela u ravnim cipelama nisu ocijenili toliko privlačnima kao onih u potpeticama. U drugom eksperimentu od 120 ispitanika od kojih su 82 bile žene morali su pogoditi jesu li obrisi modela koje vide muškarci ili žene. Rizik da identificiraju ženu kao muškarca pala je za pola ako su modeli nosili potpetice, piše Medical Daily.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

BMW i8 kreće u proizvodnju

Atraktivni BMW-ov koncept uskoro kreće u masovnu proizvodnju   „Klasični motor razvija 231 KS i pokreće stražnje kotače, dok je električni motor od 131 KS ...