Vrijeme je za Royal Rumble

0

Prvi WWE događaj u godini je pravi spektakl kojeg se treba pogledati

 

„Zašto je Royal Rumble poseban? Zamislite scenu u kojoj se u jednom trenutku u ringu nađe i po 15-tak hrvača a svak udara svakoga“

 

Royal Rumble! Dovoljno je reći samo te dvije moćne riječi i fanovi wrestlinga će poludjeti od zadovoljstva! Da, ponovo je to vrijeme u godini, vrijeme za prvi ovogodišnji, drugi najgledaniji i definitivno najzabavniji WWE PPV događaj! Zašto je Royal Rumble poseban? Zamislite scenu u kojoj se u jednom trenutku u ringu nađe i po 15-tak hrvača a svak udara svakoga. Da, to je ljepota Royal Rumblea. Royal Rumble je toliko zabavan događaj da su mnogi počeli pratiti wrestling baš nakon gledanja Royal Rumblea!

Royal Rumble, osim što je prvi PPV u godini, ujedno označava početak puta do najvažnijeg WWE događaja – Wrestlemanije. Naime, ideja Royal Rumblea je da se tridesetorici natjecatelja da prilika da se natječu za pobjednika, a kako pobjednik automatski postaje izazivač prvaka na Wrestlemaniji, tridesetorici natjecatelja se pruža prilika da postanu i WWE prvaci. Za one koji ne poznaju pravila, važno je reći da natjecatelji dobijaju nasumično izvučene brojeve (osim u slučaju CM Punka ove godine koji je za kaznu dobio broj 1), a borbu počinju wrestleri s brojevima 1 i 2. Nakon minut i pol, u ringu im se priključuje wrester s brojem 3, te na dalje svako 90 sekundi ulazi novi wrestler. Jedini način da se nekoga eliminira iz ringa jest da ga se prebaci preko konopa, a pobjednik je „jedini preživjeli“. Prošlogodišnji pobjednik John Cena je na Wrestlemaniji pobjedio tadašnjeg prvaka The Rocka, a statistika govori da u 26 godina 62% pobjednika Royal Rumblea postalo prvakom na Wrestlemaniji! Hoće li to poći za rukom i pobjedniku 27. Royal Rumblea? I tko će biti pobjednik?

Fanovi posljednjih mjesec pričaju samo o jednom – Batisti!. The Animal se nakon četiri godine vraća u ring, a pitanje je samo kada će (a ne hoće li) biti WWE prvak po sedmi put. Zanimljivo, svoj prvi naslov Batista je osvojio na Wrestlemaniji 21 pobjedom nad Triple H, a mjesto izazivača prvaka dobio je upravo pobjedom na Royal Rumbleu! Ipak, pobjeda Batiste na Royal Rumbleu se toliko očekuje da će WWE vjerojatno ići drugim putem.

Prije točno godinu dana CM Punk je izgubio titulu prvaka koju je držao rekordno dugo, može li ovogodišnje izdanje značiti njegov povratak na sam vrh? Može, ali njegov zadatak bit će znatno otežan zbog „startnog broja“ jedan. To znači da će morati ostati u ringu dosta duže od drugih ako želi pobjediti, ali tijekom povijesti, upravo je to pošlo od ruke dvojici wretslera – legendarnom Shawnu Michaelsu i Chrisu Benoitu. Inače, broj jedan mu je kao kaznu dao Kane, uz objašnjenje da mora dokazati da je najbolji na svijetu (Best in the World, je epitet koji si Punk volio prikačiti)

Može li ovo biti sretan događaj za Daniela Bryana? Ljubimac publike, kojemu je doslovno ukradena titula osvojena na Noći prvaka, zaslužuje naslov, ali je još uvijek pitanje hoće li uopće nastupiti na Royal Rumbleu jer ga u sklopu PPV očekuje i osvetnički okršaj 1 na 1 s Brayom Wyattom.

Na pobjedu ciljaju i interkontinentalni prvak Big E Langstonom, „mrcina“ Brock Lesnar, povratnici Sheamus i Chris Jericho, trojka iz The Shielda… Posebno će bit izanimljivo vidjeti hoće li učestvovanje na Royal Rumbleu dovesti do raspada jednog od najvećih timova svih vremena. O pucanju The Shielda se već neko vrijeme piše, a nagađa se da će ovo biti trenutak u kojem će se Roman Reigns odmetnuti od ostatka.

Royal Rumble PPV donosi i još zanimljivih borbi osim sveopće tučnjave. Tako će John Cena dobiti priliku za uzvrat Randyju Ortonu, a stvari su dodatno začinjene na Rawu, kada je Orton, bijesan zbog poraza od Kofi Kongstona, napao Ceninog oca te mu slomio vilicu.

U sudaru „beštija“ WWE-a Big Show će odmjeriti snage s Brockom Lesnarom. Podsjetimo samo da je u njihovom prošlom okršaju Big Show bacio Lesnara preko ringa kao da je djetešce, a ne razbijač od 200 kilograma! Cody Rhodes i Goldust će braniti naslov Tag Team prvaka protiv staraca The New Age Outlowsa, dok će Daniel Bryan i Bray Wyatt nastaviti svoje veliko neprijateljstvo.

Royal Rumble nudi toliko zanimljivosti da ga morate pogledati, pa i ako niste fan wrestlinga bacite pogled – možda promjenite mišljenje.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments