Vježbe za prsa za trening kod kuće

0

Ove vježbe za prsa ne morate raditi u teretani, možete ostati i kod kuće i vježbati

 

„Ako vremenom budete mogli uraditi jako velik broj ponavljnja, možete staviti neko opterećenje kako bi vježbu učinili intenzivnijom“

 

Ukoliko niste u mogućnosti trenirati u teretani, nemojte odustati od vježbanja, puno se toga može napraviti i kod kuće. Donosimo vam jednostavne vježbe koje možete raditi kod kuće i biti sigurni da će rezultat biti vidljiv.

 

PROPADANJA

Radi se o složenoj vježbi koja će pored prsa uključiti u rad i vaše tricepse i ramena. S obzirom da se radi o složenoj vježbi izvodite je na početku treninga. Ova vježba se inače izvodi na spravi koja se zove razboj i radi se o bodyweight vježbi, ali u kućnom okruženju može se izvoditi koristeći se sa dvije stolice.

Uzmite dvije stolice i postavite ih tako da su naslonjači stolica okrenuti jedan prema drugome. Stanite između stolica i podesite razmak tako da bude malo širi od vaših ramena. Uhvatite vrhove naslonjača i ispravite vaše ruke. Savijete vaše noge prema nazad tako da držite savijena koljena. Polako se spuštaje prema dolje dok vaše nadklatice ne bude paralelne, a zatim se vratite u početni položaj. Dok izvodite vježbu isprsite se, držite ramena nazad, a leđa ravna. Odaberite stabilne i jake stolice na kojim možete bez problema održati ravnotežu. Izvodite vježbu do otkaza, tj. uradite onoliko ponavljanja koliko možete. Ako vremenom budete mogli uraditi jako velik broj ponavljnja, možete staviti neko opterećenje kako bi vježbu učinili intenzivnijom. Dovoljno je uraditi 3 ili 4 serije ove vježbe.

 

KOSI POTISAK BUČICAMA

Ako želite mišiće onda morate uključiti u svoj program vježbe sa tegovima. Potreban vam je par bučica (ili nešto što ih može zamijeniti) i čvrsta daska dimnezija 25×120 cm. Možete je obložiti nekim ugodnim materijalom ili jednostavno koristiti ručnik tijekom izvođenja vježbe.

Pronađite u prostoriji stabilan predmet (kauč, klupa, stol…) na koji možete nasloniti dasku tako da kut bude nekih od 30 do 60 stupnjeva. Lezite na nabig, tako da vam glava, leđa i stražnjica budu na naslonjeni na nagib, a stopla na pod malo šire od vaših ramena. Uzmite bučice u ruke i podignite ih na visinu ramena. To će biti vaš početni položaj. Izadhnite i gurnite bučice prema gore. Zaključajte ruke na vrhu, zadržite se sekundu i onda polako spuštajte bučice. Uradite 4 serije vježbe te mjenjajte kut daske s predmetom na koji je naslonjenja. Uradite dvije serije na kut od približno 30 stupnjeva, ostale dvije na 45 i 60 stupnjeva. Idealno bi bilo da bučice spuštate duplo sporije nego što ih dižete.

 

SKLEKOVI

Ako vam je poznato kako treba trenirati mišić za rast, onda vam je jasno da morate ga izložiti opterećenju. To nije slučaj sa sklekovima i samo s njima ne budete razvili prsa kakve želite.  Pomoćiće vam da dobijete izdržljivost i kod tonusa prsa, ali sa obzirom da ste defictirani s opremom, korisno ih je uvrstiti u trening za grudi. Pored standradnih sklekova na tlu preporučljivo je izvoditi i ostale varijante sklekova.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Autoindustrija u Prvom svjetskom ratu

Na spomen Prvog svjetskog rata automobili vjerojatno i nisu prva stvar koja nekome padne na pamet. Uglavnom svi imamo istu sliku pred očima, veliku tragediju, ...