Vježbanje olakšava borbu protiv pušenja

0

Norveška studija je potvrdila da u borbi protiv pušenja imate odličnog saveznika

 

Lista pozitivnih efekata fizičke vježbe na ljudsko tijelo kao da nema kraja pa se svakih nekoliko dana pojave novi dokazi koji potvrđuju dobru staru „u zdravom tijelu zdrav duh“. Posljednje otkriće tako dokazuje da vma vježbanje može biti odličan saveznik u borbi protiv pušenja!

Naime, istraživači u Norveškoj koji su proveli istraživanje nad grupom od 6.000 ljudi, čiji cilj je bio da provjere vjerojatnoću produženja života uz vježbanje, a kao popratno otkriće su imali i ono vezano za cigarete. Dokazano je tako da osobe koje pokušavaju prestati pušiti, imaju dva puta veće šanse da uspiju u svojoj nakani ukoliko u život uvedu neku fizičku aktivnost!Istovremeno je zaključeno da vježbanje zaista djeluje na produženje životnog vijeka, te da samo 30 minuta vježbanja dnevno drastično popravlja zdravstveno stanje ljudi, bez obzira na njihovu tjelesnu težinu!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments