Večeras nas čeka WrestleMania XXX

0

Trideset godina je prošlo od prve WrestleManije, a ovogodišnje izdanje nam donosi zanimljivu borbu za naslov prvaka

 

„Orton je sve samo ne opravdao te riječi, i iako je u međuvremeno svaki put obranio naslov, gledatelji nisu zadovoljni pa Viper redovito bude nagrađen salvom zvižduka“

 

Hulk Hogan, Mr. T i Roddy Piper su se u New Yorku borili 31. ožujka 1985. godine za naslov WWE pravaka u PPV natjecanju koje se tada prvi put održalo – WrestleManiji. Danas, 30 godina kasnije, New Orleans će biti domaćin jubilarne 30. WresteManije koja nam ponovo donosi trostruki okršaj za naslov prvaka, ali i još sedam zanimljivih susreta.

Ali, da bi došli do trostrukog okršaja za naslov prvaka, morat ćemo prvo saznati i ime trećeg sudionika. Naime, Randyju Ortonu i Batisti će se priključiti i pobjednik susreta između Triple H i Daniela Bryana čije neprijateljstvo traje još od prošlogodišnjeg SummerSlama, kada je Triple H podvalio Bryanu i namjestio titulu Randyju Ortonu. Bryan je miljenik publike, a Triple H je bivši WWE pravk i sadašnji zamjenik predsjednika WWE koji je titulu Ortonu namjestio jer smatrao da je on idealan da bude zaštitno lice WWE-a. Međutim, Orton je sve samo ne opravdao te riječi, i iako je u međuvremeno svaki put obranio naslov, gledatelji nisu zadovoljni pa Viper redovito bude nagrađen salvom zvižduka. Ali, gledatelji nsiu bolje prihvatili ni povratak velikog Batiste koji je odmah u povratničkom nastupu pobjedio u Royal Rumbleu i tako stekao pravo da na WrestleManiji izazove prvaka. Međutim, publika ni njega ne želi pa su stoga u WWE-u, kako bi spasili main event i cijeli događaj, odlučili začiniti stvar dodavanjem trećeg borca u okršaj. A okršaj zasnovan na neprijateljstvu između Triple H i Daniela Bryana je upravo ono što publika i želi.

U sjeni main eventa je i okršaj koji bi mogao postati događaj o kojem će se pričati. Prošle godine su show ukrali The Undertaker i CM Punk, a ove godine bi Undetaker ponovo mogao biti u najzabavnijem događaju. Mr. 21, kako ga nazivaju zbog toga što je neporažen na 21 Wrestlemaniji na kojoj je do sada nastupio, ovaj put će protivnika imati u razbijaču Brocku Lesnaru. Lesnar je inače poznat po tome da se ne štedi pa krv doslovno poteče na njegovim susretima.

U čast 30 godina WrestleManije održat će se i pravi mini Royal Rumble okršaj u kojem će se u ringu istovremeno naći 30 boraca, a ovaj mini turnir se održava u čast jedngo od legendi wrestlinga Andrea The Gianta. Među 30 imena koji će se boriti za pobjedika, a koji će moći birati nagradu, su Dolph Ziggler, Alberto Del Rio, Christian, Sheamus, Big Show, Goldust, Rey Misterio…

Grupu boraca, odnosno djevojaka, ćemo gledati i u borbi za naslov Diva prvakinje, a za titulu će se boriti 14 hrvačica među kojima je i aktualna prvakinja AJ Lee koja se nedavno privatno zaručila za kolegu CM Punka. AJ Lee će titulu morati braniti protiv cijele postave Total Divas, ali i vlastite prijateljice Tamine Snuke koja bi joj mogla okrenuti i leđa.

WrestleManija će inače početi četverostrukim okršajem za Tag Team prvake. The Usos (braća Jimmy i Jey Uso) će titulu braniti protiv The Real Americansa (Cesaro i Jack Swagger), Rybacka i Curtisa Axela te Los Matadoresa. Tag Team okršaj ćemo vidjeti i između The Sheilda, koji su nenadano postali pozitivci, i Kanea koji se udružio s The New Age Outlawsima, a nikako ne smijemo zaboraviti ni osvetnički okršaj Johna Cene i Braya Wyatta, vođe trojca Wyatt Family koji su Cenu dva puta do sada onemogućili u osvajanju naslova prvaka, oba puta upavši u ring kada je Cena privodio svoje susrete kraju.

Ukoliko ste ljubitelj wrestlinga, ili jednostavno volite spektakularnu akciju bez puno logike, WrestleMania je događaj koji ne bi smjeli propustiti.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Hamilton Chrono Worldtimer

Još jedan u nizu satova namijenjenih pilotima   Još jedan u nizu satova namijenjenih pilotima predstavio je Hamilton na najvećem sajmu satvoa Baselworldu. Chrono Worldtimer ...