Tri alkoholna pića dnevno mogu dovesti do raka

0

Veliko istraživanje je dalo odgovor kolika količina alkohola može dovesti do zloćudne bolesti jetre

 

Svi mi znamo da ispijanje većih količina alkohola nije dobro za naše zdravlje, ali sada smo konačno dobili i odgovor – tri alkoholna pića dnevno značajno povećavaju mogućnost oboljenja od raka jetre. Rezultat je to ukupno 34 studije na preko osam milijuna ljudi koje je proveo World Cancer Research Fund.

Istraživanje je tako potvrdilo ulogu alkohola u ovoj izuzetno smrtonosnoj bolesti, a po prvi put je određena točna količina koja se smatra opasnom. Iako je dokazana povezanost alkohola i bolesti, znanstvenici ipak još ne znaju što točno uzrokuje rak jetre, ali se zna da osim alkohola „prste“ u bolesti mogu imati i pretilost, kao i hepatitis.

Zanimljivo, ovo je istraživanje uspjelo otkriti i jednog neočekivanog saveznika u prevenciji protiv bolesti. Naime, istraživači su otkrili da već jedna šalica kave dnevno smanjuje mogućnost oboljenja od raka jetre za 14%!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

19 najboljih gitarskih rifova

Kronološkim redosljedom donosimo vam najbolje gitarske rifove u povijesti „prave“ glazbe   „Koliko je žica dovoljno za odsvirati nezaboravni rif? Ako pitate Angusa Younga, legendarnog ...