Top 5: Ubijene rap zvijezde

0

Život pravog rapera je, zbog njihovog stila života, opasan a mnogi od njih su cijenu slave platili i glavom

 

5. PROOF

MC Proof iz Detroita je popularnost stekao kao dio Eminemove D12 grupe. Prema mnogima je bio i najperspektivniji član D12 grupe te je često putovao na turneje s Eminemom. Njegov debitantski album Searching For Jerry Garcia je izašao 2005. godine, na Bilboardovoj ljestvici Top 200 albuma godine zauzeo je 65. mjesto. Bio mu je to ujedno i jedini album jer je ubijen iduće godine, u svojoj 32. godini, u noćnom klubu u Detroitu nakon svađe oko biljara. Prije nego je ubijen i sam je upucao jednu osobu.

 

4. BIG L

Raper iz New Yorka je bio samo regonalno poznat sve dok debitantskog albuma The Big Picture koji je, nažalost, izdan tek nakon njegove smrti. The Big Picture je 2000. godine prema Bilboardu zauzeo 2. mjesto na godišnjoj listi hip-hop albuma a na njemu su gostovala poznata imena poput 2Pac, Fat Joe i Big Daddy Kane. Nadarenog rapera su čekali veliki uspjesi, trebao je potpisati za Jay-Z Rock-A-Fella label, ali je 1999. ubijen u Harlemu. Podzemlju u New Yorku se nisu svidjeli njegovi stihovi o svijetu droge u Velikoj jabuci.

 

3. JAM MASTER JAY

Pionir hip-hopa Jam Master Jay je slavu stekao kao osnivač rap grupe Run-D.M.C. Jay i Run-D.M.C. su krenuli na put slave još dok je hip-hop bio urbani fenomen i svojim inovativnim stilom imaju velike zasluge u populaciji hip-hopa. Chuck D iz Public Enemyja ih je jednom nazvao Beatlesima hip hopa. Jam Master Jay je ubijen 2002. u studiju u Queens u 37. godini. Ubojica još uvijek nije uhvaćen!

 

2. THE NOTORIOUS B.I.G.

Za vrijeme svoje kratke 5-godišnje karijere Notorious B.I.G. je prodao milijune CD-ova te zaradio milijune dolara. Počevši na ulicama Brooklyna, Biggijevi tečni stihovi o životu na ulici su mu brzo donjeli popularnost u New Yorku a kasnije i u cijelom svijetu. Debitantski album Ready to Die je prodan u više od četiri milijuna primjeraka. Nakon rata riječima s rivalom 2Pacom, Biggie je ubijen samo šest mjeseci nakon smrti 2Paca. Imao je samo 24 godine a, unatoč brojnim teorijama, slučaj se još uvijek vodi otvorenim i nerješenim.

 

1. 2PAC

Najprodavaniji hip-hop izvođač svih vremena, 2Pac je prodao preko 75 milijuna primjeraka svojih albuma, a da stvar bude zanimljiva više je albuma prodano nakon njegove smrti. Nedavno je čak i nastupio uživo! 2Pac je bio raper, glumac i aktivist a fanovi su ga obožavali jer je bio kontroverzan, klon provociranju ali istovremeno i vrlo šarmantan. Imao je samo 25 godina kada je ubijen u pucnjavi u Las Vegasu nakon meča Mike Tysona. Njegovo ubojstvo i dalje nije rješeno iako je uzrok, najvjerojatnije, svađa koja je prethodila pucnjavi s članom bande Crips.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija serije: American Dad!

Trenutno u osmoj sezoni prikazivanja American Dad! se pokazuje kao možda i najbolji uradak Setha MacFarlanea       INFO   Uloge: Seth MacFarlane, Wendy ...