Top 5: Seks simboli svih vremena

0

Sredinom prošlog stoljeća dominirale su putene djevojke o kojima su maštali svi muškarci

 

Izabrati najveće seks simbole zlatnog doba je težak zadatak jer su u konkurenciji doslovno stotine imena, stoga možete misliti koliko nam je teško bilo izabrati pet imena. Mnogi se neće složiti s našim izborom jer svatko ima svoje favorite, pa ističemo da je ovo samo Top 5 prema mišljenju naše redakcije.

 

ritahayworth

5. RITA HAYWORTH

Rođena u obitelji španjolskih imigranata Margarita Carmen Cansino je počela kao plesačica u Tijuani da bi sredinom 30-tih počela glumiti u manjim filmovima pod imenom Rita Hayworth. Njezin prvi suprug, koji je je postao i manager ju je pretvorio u zvijezdu potpisavši ugovor sa Columbiom. Studio joj je promjenio frizuru, obojao u crveno i rođena je Božica ljubavi (nadimak koji je dobila). Među pin-up legende je ušla nakon što je Life objavio slavnu sliku na kojoj kleči na krevetu.

Zanimljivost: Navodno je koktel Margarita dobio ime po njoj dok je plesala u klubovima po Tijuani.

 

jaynemenfield

4. JAYNE MANSFIELD

Vera Jayne Palmer, kako joj je bilo pravo ime, se najčešće spominjala kao Marilyn Monroe za siromašne jer bujna plavuša i nije bila baš poznata po glumi. Njezine uloge u B-filmovima su se svodile na uloge priglupih plavuša iako je bila prilično inteligentna i govorila pet jezika. Dok nije glumila voljela je pozirati za Playboy pa i ne čudi da je bila omiljena među muškarcima. Njezinoj slavi pridonjela je i pogibija u automobilskoj nesreći 1967. godine.

Zanimljivost: Njezina kćer Mariska Hargitay je poznata kao detektivka Olivia u seriji Zakon i red.

 

Raquel-Welch073

3. RAQUEL WELCH

I u svojoj 72 godini Welch je još uvijek sex simbol pa možete zamisliti to je bilo 60-tih godina prošlog stoljeća kada je potpuno zaludila svijet ulogom u filmu Milijun godina prije Krista. Njena slika u bikiniju od životinjske kože je jedna od najpoznatijih pin-up slika svih vremena a svoje sexi tijelo Jo Raquel Tejada, kako joj je bilo pravo ime, se nije sramila pokazati niti na stranicama Playboya.

Zanimljivost: Prije filmske karijere radila je kao konobarica i prezenterica meteorološke prognoze.

 

marilynmonroe

2. MARILYN MONROE

Napuštena od strane roditelja i zlostavljana po domovima Norma Jean Mortensen se s dona uzdigla do vrha. Počela je kao model za kupaće kostima prije nego je zapela za oko bogatašu Howardu Hughesu. Glumila je u manjim filmovima da bi postala slavna nakon legendarne prve naslovnice Playboya. Nakon toga je počela glumiti u blockbusterima. Obožavali su je milijuni a njezin brak sa baseball legendom Joe DiMaggiom novine su pratile svakodnevno. Ipak, to je bio početak Monroine ovisnosti o aalkoholu i tabletama a sumnjivo samoubojstvo samo je pridonjelo njezinoj slavi.

Zanimljivost: Marilyn se prvi put udala sa samo 16 godina kako bi izbjegla slanje kod novih udomitelja.

 

936full-brigitte-bardot

1. BRIGITTE BARDOT

Najbolji francuski proizvod svih vremena je počeo s karijerom modela prije nego što je uletjela u film u vrijeme kada se francuska kinematografija mjenjala i otvarala prema svijetu. Njezina spremnost da se skine za potrebe filma samo joj je pomogla u napretku u karijeri a upravo su njeno sexy tijelo, pokazano u filmu I Bog stvori ženu, i putene usne od nje stvorili superzvijezdu. Nakon više od 50 filmova BB se povukla iz filmske industrije kako bi se posvetila borbi za prava životinja.

Zanimljivost: Sa samo 15 godina Bardot je osvanula na naslovnici ELLE-a. Bilo joj je to prvo slikavanje!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

USS Zumwalt – budućnost mornarice

Novi američki razarač vrhunac je tehnologije i pokazatelj budućnosti ratnih mornarica   „DDG-1000 klasa će, iako 40% veća od Arleigh Burkea, imati radarski odraz omanjeg ...