Top 5: Najplaćeniji glumci današnjice

0

Forbes je nedavno objavio listu najplaćenijih glumaca u proteklih godinu dana

 

„Najveće iznenađenje je definitivno glumac koji je u godinu dana glumio u filmovima poput Čarobni Mike i G.I. Joe 2“

 

Forbesova nedavno objavljena lista najbolje plaćenih glumaca donjela je prilično neočekivane rezultate! Lista, koja se odnosi na razdoblje od srpnja 2012. godine do srpnja 2013. godine, uključuje ne samo honorare za filmove već i zaradu od filmova (ukoliko je bila dogovorena ugovorom). Forbes tako otkriva da je prvih 10 glumaca zaradilo gotovo pola milijarde dolara, a iznenađenje je da je Tom Cruise tek na osmom, a Leonardo DiCaprio na šestom mjestu! Dakle, tko čini pet najbogatijih?

 

DJthumb

5. DWAYNE JOHNSON

Tko je veća akcijska zvijezda današnjice – Jason Statham ili Dwayne Johnson? Ako je suditi po potražnji, odgovor bi bio The Rock jer su njegovi filmovi poput G.I. Joe 2 i Brzi i žestoki 6 izuzetno dobro prošli u kinima. Glumac – hrvač je tako u godinu dana zaradio 46 milijuna dolara!

 

markwahlbergthumb

4. MARK WAHLBERG

Za uspijeh, ali i podebljanje bankovnog računa, najzaslužniji je Ted, luda komedija čija je produkcija koštala 50 milijuna dolara, a u svijetu je zaradio točno pola milijarde više! Međutim, Wahlbergu zaradu od 52 milijuna dolara nije donio samo Ted, već i Slomljeni grad i Pain & Gain, ali i serija Carstvo poroka čiji je producent.


Hugh-Jackmanthumb

3. HUGH JACKMAN

Australac je najpoznatiji kao Wolverine, ali da nije samo akcijska zvijezda pokazao je Jadnicima, mjuziklom koji je iznenađujuće zaradio 438 milijuna dolara na box officeu! Film je dobio osam nominacija za Oskara, ali za Jackmana važnije, donio mu je čak 55 milijuna dolara zarade! A koliko je samo ljudi ismijavalo njegovu odluku da nastupi pjevajući…

 

channingtatumthumb

2. CHANNING TATUM

Najveće iznenađenje je definitivno glumac koji je u godinu dana glumio u filmovima poput Čarobni Mike i G.I. Joe 2. Glumačke mu sposobnosti nikako ne bi trebale donjeti 60 milijuna dolara, zar ne? Glumačke ne, ali poslovne su mu donjele. Naime, Tatum je zajedno s redateljem Soderberghom financirao Čarobnog Mikea koji je na sedam milijuna (koliko je koštala produkcija) zaradio 167 milijuna! Pametan je taj Tatum! 

 

rdthumb

1. ROBERT DOWNEY JR.

Dovoljno je reći – Tony Stark. Robertu Downeyu Jr. više ni ne treba glumiti nego fiktivnog playboya multimilijunaša jer mu je upravo on u samo dva filma (Osvetnici i Ironman 3) donio čak 75 milijuna dolara! Trilogija Ironman je do sada zaradila 2,4 milijarde dolara, a Osvetnici su s 1,5 milijardi dolara treći film svih vremena po zaradi!Nije loše za glumca za kojeg do prije nekoliko godina nitko nije htio čuti!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Lamborghini Asterion – samo koncept

Nažalost, Asterion nikada neće ući u serijsku proizvodnju   Predstavljen još na salonu automobila u Parizu prošle godine Lamborghini Asterion nikada nije zaživio dalje od ...