Top 5: Filmske plaćene ubojice

0

Plaćene ubojice su zastrašujuće same po sebi, ali z ovih pet smo zahvalni što je riječ samo o fiktivnim likovima

 

„Poremećeni Chirugh je toliko rutiniran u ubijanju da vjerojatno i mesar pokaže više suosjećanja prema kravi koju se sprema zaklati“

 

leon

5. LEON

Leon – Profesionalac

Jean Renoov Leon je sve samo ne tipični plaćeni ubojica. I dok je u svom poslu brutalan i učinkovit, sjetite se samo uvodne scene u kojoj se Leon razračunava s narco bossom i njegovim tjelohraniteljima, Leon pokazuje i onu drugu stranu s velikim srcem. Kojeg ste još plaćenog ubojicu vidjeli da ima tolike očinske nagone?

 

juleswienfeld

4. JULES WINNFIELD

Pakleni šund

Možda Leon ipak nije najčudniji plaćeni ubojica, ta titula bi trebala pripasti Samuel L. Jacksonovom Julesu. Za razliku od Leona, kojeg i možemo zamisliti u stvarnom životu, Winnfield je toliko ekstravgantan da i ne može biti nego proizvod Tarantinove mašte. Tko bi drugi smislio razgovore o europskim nazivima za američku kuhinju ili citiranje Biblije prije ispaljivanja smrtonosnih hitaca?

 

vincent

3. VINCENT

Collateral

Vincent je u biti prototip modernog plaćenog ubojice, čovjeka kojemu je ubijanje po narudžbi jednostavno njegov posao. Lako ga je zamjeniti kao tipičnog poslovnog čovjeka, s aktovkom i u odjelu, čak i sa smislom za humor. Ali kada dođe do ubijanja Vicent će bez da trepne okom posao obaviti – bez obzira tko bila žrtva.

 

scaramanga

2. SCARAMANGA

Čovjek sa zlatnim pištoljem

Pravi plaćeni ubojica mora imati svoj trade mark a Scaramanga ih ima dva – svoj zlatni pištolj i treću bradavicu. Zvuči smiješno zar ne? Ali, Scaramanga je sve samo ne smiješan, u vječna lovišta je poslao nemali broj drugih plaćenika sve dok, na njegovu žalost, nije naišao na Jamesa Bonda.

 

chigurh

1. ANTON CHIGURH

Nema zemlje za starce

Neviđena lakoća ubijanja stavlja Chirugha na mjesto broj jedan naše liste, i to za par klasa ispred drugih. Poremećeni Chirugh je toliko rutiniran u ubijanju da vjerojatno i mesar pokaže više suosjećanja prema kravi koju se sprema zaklati. Luđaki pogled, upornost u pronalaženju žrtve, ubijanje iz dosade i „jer mu jednostavno tako dođe“ čini Crigurha najbrutalnijim filmskim plaćenim ubojicom ikada. Kvragu, sama njegova pojava je dovoljna da se upiškimo u gaće.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Piranha 3DD

Pirane su se ponovo vratile, ovaj put u napadu na još veće silikonske djevojke   INFO Premijera: 26. lipnja 2012. Redatelj: John Gulager Uloge: Danielle ...