Top 5: Schwarzenegger filmovi

0

Schwarzeneggerovi akcijski filmovi su nešto na čemu smo odrasli pa je red da izdvojimo one najbolje

 

 

„Rijetko koji nastavak bude bolji od prvjenca, ali upravo je to slučaj s Terminatorom 2 u kojem se T-800 ovaj put vraća kao zaštitnik Johna Connora iz budućnosti“

 

arniecommando

5. KOMANDOS

1985

Tipični akcijski film iz 80-tih u kojem je junak sam protiv cijele vojske. Danas bi takav film izgledao smiješno, a 80-tih su ovakvi filmovi privlačili mase. Schwarzenegger igra Johna Matrixa, umirovljenog Delta Force specijalca čiju kćer otmu plaćenici. Gotovo 90% radnje ovog filma otpada na dizanje zgrada, vozila i ljudi u zrak, a ostalih 10% je prepuno neponovljivih Arniejevih rečenica.

 

arnietruelise

4. ISTINITE LAŽI

1994

Istinite laži su vjerojatno posljednji pravi Schwarzijev film, prije nego se prebacio na snimanje obiteljskih komedija i politiku. Suradnja velikog Arnieja i Jamesa Camerona nije mogla ponovo ne rezultirati vrhunskim filmom u kojem naš junak igra super agenta koji svoj posao pokušava sakriti od supruge. Iako scenarij i nije baš najgenijalniji, film obiluje spektakularnim scenama i tipičnim Arnoldovim humorom. Osim toga, u malo kojem filmu negativac nastrada tako, za gledatelja, zadovoljavajućom smrti!

 

arnieterminator

3. TERMINATOR

1984

Iako je dvije godine ranije snimio Conana barbarina ovo je film koji je lansirao Mr. Bodybuildinga među zvijezde. Njegov hladni izgled, čelični izraz lica i duboki glas kojim izgovara „Sarah Connor?“, nakon čega ispali metak u čelo nesretne žene, gurnuli su ga među zvijezde 80-tih, a s obzirom kako je ovom ulogom preplašio cijeli svijet pravo je čudo da u više filmova nije glumio negativca.

 

arniepredator

2. PREDATOR

1987

Kao najveća akcijska zvijezda razdoblja Arnold je imao sreće da je radio i s najvećim redateljima poput Jamesa Camerona i Johna McTiernana, koji je režirao hit o odredu vojnika kojeg vanzemaljac proganja kroz srednjeameričku džunglu. Schwarzenegger obično kao ubojiti stroj proganja nesretnike, ali u ovom filmu je on taj koji biva proganjan. Predator ćemo uvijek pamtiti i po minigunu kojim Schwarzenegger pokosi pola džungle.

 

arniet2

1. TERMINATOR 2: SUDNJI DAN

1991

Koliko je Terminator bio izvrstan film, toliko je njegov nastavak bio još bolji. Rijetko koji nastavak bude bolji od prvjenca, ali upravo je to slučaj s ovim filmom u kojem se T-800 (Schwarzenegger) ovaj put vraća kao zaštitnik Johna Connora iz budućnosti. Sudnji dan jednostavno nema slabe karike – Arnold je odigrao svoju najbolju ulogu, akcijske scene su nevjerojatne, radnja je izvrsna a Robert Patrickov T-1000 je zastrašujuć.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto su visoke potpetice seksi?

Znanstvenici su istraživanjima uspjeli objasniti zašto su žene na visokim petama seksipilnije   Kad obuju cipele s visokim potpeticama, žene izgledaju i osjećaju se privlačnije. ...