Top 5: Nogometni transferi 2012/13

0

Nogometno ljeto na kraju ipak nije donjelo spektakularne transfere, a i recesija je učinila svoje na platežnu moć klubova

 

„Najveća nogometna sapunica, barem kad su naši mediji i navijači u pitanju, konačno je završena pa će Modrić nakon štajka ipak završiti u kraljevskom klubu“

 

ezequiel-lavezzi

5. EZEQUIEL LAVEZZI

PSG, 30 milijuna €

Bogati šeici, vlasnici PSG-a, odlučili su investirati u napadače, pa su uz Zlatana Ibrahimovića doveli i Lavezzija. Reprezentativac Argentine je u pet sezona za Napoli odigrao 188 utakmica, dao 48 golova te podjelio 49 asistencija.

 

oscar

4. OSCAR

Chelsea, 32 milijuna €

Mladi veznjak iz Brazila prošle je sezone zabljesnuo u dresu Internacionala. U 44 susreta protivničke mreže zatresao je 13 puta te imao isto toliko asistencija. Sve to bilo je dovoljno da zainteresira Abrmoviča, a u dresu plavih nasljedio je Drogbin broj 11.

 

modric

3. LUKA MODRIĆ

Real Madrid, 34 milijuna €

Najveća nogometna sapunica, barem kad su naši mediji i navijači u pitanju, konačno je završena pa će Modrić nakon štajka ipak završiti u kraljevskom klubu. Četiri sezone proveo je u Tottenhamu za koje vrijeme je postigao 17 pogodaka i 26 asistencija.

 

edenhazard

2. EDEN HAZARD

Chelsea, 40 milijuna €

Najmlađi igrač koji je osvojio titulu najboljeg igrača francuske nogometne lige mogao bi se pokazati i najboljim pojačanjem ove sezone. Nakon što je u pet sezona za Lille zabio 50 pogodaka ovo je ljeto preselio u Chelsea. U prvih šest službenih utakmica Belgijanac je postigao jedan pogodak ali je i čak šest puta asistirao.

 

Thiago Silva_psg

1. THIAGO SILVA

PSG, 42 milijuna €

Prvotnu ponudu bogatih vlasnika PSG-a u iznosu od 46 milijuna eura Berlusconi je glatko odbio, te je Thiago potpisao produženje ugovora do 2017. Ipak, priča je odjednom dobila preokret te je brazilski obrambeni igrač završio u Parizu gdje će tjedno zarađivati 185.000 €. Thiago je izjavio da mu nikada nije bila namjera napustiti Milan, već je cijeli transfer financijski potez vlasnika Milana.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments