Top 5: Kontroverzni video spotovi

0

Donosimo vam pet video spotova od kojih se cenzorima na televizijama dizala glava!

 

5. RELAX

Frankie Goes To Hollywood

Vjerujemo da ne postoji netko tko nije čuo za jedan od najvećih hitova 80-tih, Relax, pjesmu koja je 1983. godine proslavila band iz Liverpoola Frankie Goes To Hollywood. Međutim, danas malo tko zna da je spot za tu pjesmu bio toliko kontroverzan da ju je BBC zabranio i u TV i radio programima. Za današnje vrijeme spot nije kontroverzan, ali početkom 80-tih spot s gay barom prepunim likova u koži, koji kao da su izašli iz Plave oštrige iz Policijske akademije, i s drag kraljicama je bio previše. Pogotovo scena s debelim tipom obučenim kao rimski car koji se svuče i urinira po članovima banda!

 

 

4. CLOSER

Nine Inch Nails

Odakle početi? Prije svega, spot kao da je sniman u jednom od zloglasnih laboratorija ludih znanstvenika koji su eksperimente vršili na ljudima. A tu ćete, u slučaju ovog spota, pronaći golu djevojku koja izgleda kao da joj je deset godina i koja na povezu za oči ima razapetog Isusa, svinjsku glavu nabijenu na kolac, majmuna razapetog na križu, te Trenta Reznora sa S/M maskom i lopticom u ustima.

 

 

3. BORN FREE

MIA

Samo dan nakon što je pušten spot je ekspresno zabranjen na Youtubeu. Born Free američkog rapera MIA kao da je izašao iz neke od kontroverzinh epizoda South Parka. Zamislite da ste crvenokosi i da ste nepoželjniji nego Židovi u nacističkoj Njemačkoj. Naime, u spotu SWAT-ovci jure po gradu i hvataju crvenokose ljude, koje zatim trpaju u policijski kombi. Sve uhićene odvoze u pustinju te ih tjeraju da trče kroz minsko polje. „Šećer“ na kraju je kada jedan od specijalaca upuca 12-godišnjeg dječaka u glavu! Zabranjeni spot pogledajte OVDJE.

 

2. SMACK MY BITCH UP

Prodigy

Ovaj spot vjerojatno sasvim realno dočarava izlazak sa članovima grupe Prodigy. Sve je tu što bi očekivali od jednog alternativnog banda – pretjerano opijanje, šmrkanje kokaina, vožnja pod utjecajem alkohola, tučnjava, golotinja, seks… Cijeli spot je sniman iz prvog lica a šok dolazi na kraju – cijelo vrijeme smo pratili djevojku! E to je već bila kap koja je prelila čašu kod dušebrižnika pa je spot morao biti ublažen.

 

 

1. (S)AINT

Marilyn Manson

Kontroverze su Marilynu Mansonu itekako poznate, ali ovaj spot je toliko šokantan da ga je čak njegova izdavačka kuća zabranila! Već od samog starta počinju kontroverze scenom u kojoj se Manson reže žiletom. Slijede scene S/M seksa, šmrkanje kokaina, masturbacija, gay seks, prilično krupne scene oralnog seksa… Možda sve objašnjava činjenica da je spot režirala Asia Argento, kćer legendarnog talijanskog redatelja horrora Daria Argenta.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako odlično izgledati u crnom

Crna je boja koja na muškarcu može izgledati odlično, ali samo ako se look savršeno isplanira   „Kožnu jaknu obući na bilo što, ali u ...