Top 5: Europski nogometni stadioni

0

Donosimo vam pet hramova nogometa na kojima bi svaki ljubitelj nogometa volio biti

allianzarena

5. ALLIANZ ARENA

Nakon što su sa starog Olimpijskog stadiona preselili 2005. godine, Allianz Arena je domaćin europskog prvaka Bayerna i TSV 1860 Munchena. S kapacitetom od 70.000 gledatelja tek je treći stadion po veličini u Njemačkoj, ali je zato najspektakularniji! Posebnost mu je što s vanjske strane može biti obojan različitim svjetlima i projicirati različite slike pa je tako nedavno bio „obojan“ u hrvatsku trobojnicu!

 

westfalen

4. WESTFALENSTADION

Dom Borussie Dortmund je s 80.000 mjesta najveći stadion Njemačke i sedmi najveći u Europi, a svoja vrata je otvorio 1974. godine kada su se na njemu igrali susreti Svjetskog prvenstva u nogometu (baš kao i 2006. godine). Pravo ime stadiona je Signal Iduna Park, a posebnost ovog stadiona je po nevjerojatnoj atmosferi i navijanju navijača obučenih u žute majice.

 

oldtrafford

3. OLD TRAFFORD

Kada govorimo o engleskom klupskom nogometu „Teatar snova“, kako od milja nazivaju Old Trafford, je najikonskiji nogometni stadion u koljevci nogometa. Dom je Manchester Uniteda od 1910. godine i danas ima kapacitet od 75.000 gledatelja. O njegovoj slavi dovoljno govori da svaki igrač barem jednom u životu želi istrčati na travnjak Old Trafforda, a gledatelj pogledati barem jednu utakmicu s njegovih tribina!

 

campnou

2. CAMP NOU

Najveći europski stadion je kuća jednog od najvećih klubova na svijetu – Barcelone. Cvreno-plavi svoje domaće utakmice na Camp Nou igraju od 1957. godine, a unatoč kapacitetu od čak 99.000 mjesta, Camp Nou je redovno ispunjen do posljednjeg mjesta. Ovaj legendarni stadion je i dva puta bio domaćin finala Lige prvaka (tko još nepamti finale iz 1999. godine?), a poseban je po nevjerojatnoj atmosferi za vrijeme utakmica.

 

wembley

1. WEMBLEY

Otvoren 2007. godine novi Wembley je brzo postao najikonskiji nogometni stadion na svijetu. Naravno, sve to može zahvaliti starom Wembleyu, najslavnijem hramu nogometa u svoje vrijeme. Međutim, i bez toga je novi Wembley fantastično mjesto s kapacitetom 90.000 mjesta. Engleska igra svoje utakmice u ovom hramu, kao što je i mjesto održavanja finala FA kupa. Treba li spomenuti da su redovno puni do posljednjeg mjesta?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments