Ronda Rousey: lijepa i ubojita

0

Atraktivna djevojka trenutno je jedno od najpopularnijih i najprepoznatljivijih lica u UFC-u

 

 

„Bio je to početak potpune dominacije lijepe plavuše koja je nastavila demolirati svoje protivnice pri čemu je dvjema protivnicama uspjela iščašiti rame!!!“

 

Gledatelji Honda Centera u Anaheimu u subotu su na UFC 157 svjedočili povijesti. Po prvi put u povijesti u oktagon su ušle dvije djevojke u borbi za naslov UFC prvakinje u bantam kategoriji. Ronda Rousey i Liz Carmouche su ne samo ispisale povijest već su priredile i pravi spektakl, a atmosfera je bila nevjerojatna jer su doslovno svi gledatelji bili na nogama. Atraktivna Ronda je obranila naslov te ostala neporažena, a svih sedam susreta je završila u prvoj rundi polugom! Ženski MMA je tako ušao na velika vrata u UFC te je Rondu već sada lansirao kao jedno od najprepoznatljivijih lica UFC-a, odmah uz bok Jona Jonesa, Juniora dos Santosa ili Andersona Silve!

Ronda je rođena prije 26 godina s usađenim genima borca. Njezina majka, Ann Maria Rousey DeMars je bila vrhunski judo borac te prva Amerikanka koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Ipak, Ronda je bila povučeno dijete a kako se borila s govornom manom nije se puno družila s drugom djecom. Majka ju je stoga upisala u judo grupu koju je vodila baš kako bi više vremena provodila s drugom djecom bez potrebe za puno priče. Ronda je bila prirodni talent te je bila toliko uspješna da su je na natjecanjima stavljali u muški dio, ali je ni to nije spriječavalo – pobjeđivala je svakog protivnika, čak i muškarce starije od sebe! S 17 godina natjecala se na Olimpijskim igrama u Ateni gdje je bila najmlađi sudionik na turniru. Iako nije osvojila medalju, iste godine je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Redale su se madalje, a nakon što je kao prva Amerikanka koja je osvojila medalju na Olimpijadi, 2008. godine u Pekingu, Ronda je shvatila da je vrijeme da krene dalje.

Svoj prvjenac u MMA je kao amater imala 6. kolovoza 2010. godine, kada je polugom u samo 23 sekunde pobjedila Hayden Munoz. Nakon još dvije pobjede polugom za samo 57, odnosno 24 sekunde, Ronda Rousey je shvatila da je vrijeme da prijeđe u profesionalce. Samo dvije pobjede kasnije (ponovo za manje od minute, naravno polugom) i Rousey je bila spremna za Strikeforce debi u sklopu Fedor vs Henderson dvoboja. Bio je to početak potpune dominacije lijepe plavuše koja je nastavila demolirati svoje protivnice, pri čemu je dvjema protivnicama uspjela iščašiti rame!!!

Mediji su odjednom počeli brujiti o ubojitoj ljepotici, i Dana White je znao što mu je činiti. Na konferenciji povodom UFC on Fox: Henderson vs. Diaz predstavio je Rondu kao prvu UFC prvakinju, te najavio i njezinu prvu borbu. U sklopu UFC 157 Rousey će se boriti protiv Carmouche kao main event večeri! Svi koji su gledali borbu mogli su svjedočiti vrhunskoj predstavi u kojoj je Carmouche zamalo iznenadila favoriziranu Rousey, ali prvakinja se uspjela izvući i završiti borbu čime drugo nego – polugom.

O ovoj djevojci ćemo sigurno u budućnosti još puno čitati, pogotovo što se njezinoj dominaciji ne vidi kraja. Njezin atraktivni izgled samo pridonosi njezinoj popularnosti, a njezina opasnost i agresivnost u aktagonu samo pridonosi cijeloj fami. Rousey će sama priznati da trash talk na pressicama koristi kako bi zastrašila protivnice. Ako je i vi smatrate atraktivnom sigurno će vam biti zanimljiv podatak da je Ronda veliki pobornik seksa prije borbi. Na taj način, kako sama kaže, podiže razinu testosterona!

 

Foto: ufc.com

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments