Kategorije
Luksuz

Atraktivna vila Chrisa Hemswortha

Gospodin Thor, Chris Hemsworth, odlučio je preseliti sa svojom suprugom Elsom Pataky u njegovu rodnu Australiju što znači da je njegova vila u Malibuu stavljena na prodaju. Smještena u elitnom susjedstvu, u kojem svoje vile imaju i Bob Dylan, Cindy Crawford, Julia Roberts, Gwyneth Paltrow i mnogi drugi, Hemswothova vila u viktorijanskom stilu površine 700 m2 je smještena na posjedu od jednog hektara. Izgrađena 1992. godine, vila je u međuvremenu i preuređena te danas ima pet spavaćih soba i šest kupaonica, prostrani dnevni boravak s kaminom, dvije kuhinje, knjižnicu… Iz vile se pruža i prekrasan pogled na Tihi cean, a novi kupac će za nju morati izdvojiti 6,5 milijuna dolara.

 

hemsworthvilla1 hemsworthvilla2 hemsworthvilla4 hemsworthvilla5

Kategorije
Fitness

Glumci s najizrađenijim tijelima

Ovih deset glumaca svoje izrađene mišiće mogu zahvaliti napornom vježbanju u teretani

 

„Ako ne želite izgledati napucano kao natjecateljski body builderi, a želite imati istrenirano i izrađeno tijelo, trebali bi se ugledati na Jasona Stathama“

 

Wahlberg

10. MARK WAHLBERG

Mark Wahlberg je poznat po svojoj mišićavoj građi i u svojoj 42. godini. Njegove uloge (poput Boksača ili Pain&Gain) većinom zahtjevaju takvu građu, a svoje tijelo Wahlberg održava intezivnim treningom i supersetovima. Njegov trening program se sastoji od tri dana intezivnog treninga i dva dana odmora. Prvi dan radi noge, leđa i bicepse, drugi dan prsa, ramena i tricepse, a treći noge i bicepse.

 

Johnson1

9. DWAYNE JOHNSON

Peterostruki wrestling prvak je filmsku karijeru ostvario zahvaljujući svojim mišićima. The Rock korisit sustav piramide, pri čemu vježbe počinje s većim brojem ponavljanja a manjom težinom, nakon čega povećava težinu a smanjuje broj ponavljanja. U teretani je šest puta tjedno, trenirajući svaki dan drugu skupinu mišića. Veliki je fan sklekova uz pomoć lopte za pilates.

 

Jackman

8. HUGH JACKMAN

Jackman, poznat po ulogama Wolverinea, je želio izgledati baš kao heroj iz stripova, stoga se posvetio napornom vježbanju, ali i nutricionističkoj dijeti. Da bi izgradio potrebnu masu Jackman je jeo do 25.000kj dnevno, većinom proteinske shakeove. Trening, koji se sastojao od supersetova, je izvodio pet dana u tjednu, radeći prsa i tricepse prvi dan, noge drugi dan, leđa i bicepse treći dan, ramena i trbušne mišiće četvrti dok je peti dan posvetio trčanju.

 

Evans

7. CHRIS EVANS

Kapetan Amerika jednostavno mora imati izrađeno tijelo, a da bi ga postigao baš kao i Dwayne Johnson svaki dan radi drugu mišićnu skupinu i to redom: ramena, prsa, noge, ruke, leđa i trbušni mišići, dok je nedjelja dan za odmor. Ipak, za razliku od Johnsona, Evans ne radi piramidu, već se orjentira isključivo na mali broj ponavljanja i velike težine.

 

Reynolds

6. RYAN REYNOLDS

Žene obožavaju Reynoldsa, pa je sretnik dijelio krevet s Scarlett Johansson i Blake Lively. Jedan od razloga njegove privlačnosti suprotnom spolu je i činjenica da je njegov postotak masti samo 3%! Tajna male masnoće je, kako kaže, u tome što jede svaka dva do tri sata, pa tijelo nema potrebe skupljati mast radi energije! Ali potrebno je i naporno treniranje, pa je Reynolds u teretani doslovno svaki dan.

 

Pitt2

5. BRAD PITT

Najpoznatiji svjetski trbušnjaci sigurno nisu došli slučajno, a Brad Pitt je poznat kao ovisnik o fitnessu. Tko se još u 50. godini može pohvaliti s tijelom poput Pittovog? Osim na vježbanje (Pitt u teretani provodi pet dana tjedno, odmarajući se subotom i nedjeljom) američki glumac puno pažnje posvećuje i nutricionizmu. Njegov doručak se tako sastoji od zobene kaše i šest bjelanjaka.

 

Hemsworth

4. CHRIS HEMSWORTH

Australski glumac je, zahvaljujući surfanju, već imao izrađeno tijelo, ali za ulogu Thora se morao pretvoriti u pravog Aplona. To je i uspio zahvaljujući fitness planu koji je uključivao osam tjedana izgradnje tijela (radeći posebno na prsima, rukama i leđima), te četiri tjedna rada na gubljenju masti. Njegova omiljena vježba su što intezivniji zamasi s girjama.

 

Craig

3. DANIEL CRAIG

Najmišićaviji James Bond ikada je morao naporno raditi kako bi postigao tijelo za kojim žene uzdišu. Njegov šetodnevni trening se sastojao od dva dana treniranja na otvorenom, jako puno dizanja utega i unošenja što više proteina i kalorija. Treniranje na otvorenom se sastoji od sklekova, čučnjeva, trbušnjaka i zgibova. Također, Craig puno vremena provodi i plivajući.

 

Hardy

2. TOM HARDY

Koji muškarac ne bi htio imati mišiće kao Tom Hardy? Dok je za ulogu Banea u posljednjem Batmanu morao nabiti mišićnu masu, za ulogu u Ratniku je morao izraditi savršene mišiće i još savršeniji core. A da bi to napravio, dnevnu trening rutinu je podjelio na četiri dijela, trenirajući nakon buđenja, prije ručka, prije večere i prije spavanja. Svaki trening nije trajao više od 20 minuta, a vježbe je izvodio što sporije.

 

Statham

1. JASON STATHAM

Najveća akcijska zvijezda današnjice se od drugih akcijskih glumaca razlikuje svojom građom. Stathamu ne pucaju majice od prenapuhanih mišića, ali kada svuče majicu otkriva se nevjerojatna građa na kojoj će mu pozavidjeti svaki muškarac. Ako ne želite izgledati napucano kao natjecateljski body builderi, a želite imati istrenirano i izrađeno tijelo, trebali bi se ugledati upravo na Jasona Stathama. O njegovom trening programu, koji se sastoji od šest uzastopnih dana treninga, smo već pisali OVDJE.

Kategorije
Muškarci Profili

Chris Hemsworth

Australskog Apolona mnogi smatraju najuzbudljivijim novim glumcem današnjice

 

8.5

Datum rođenja: 11. kolovoz 1983., Mjesto rođenja: Melbourne, Australija, Website: twitter.com/chrishemsworth

 

Do prije četiri godine, nitko van Australije nije znao tko je Chris Hemsworth. Iako je u Australiji bio velika zvijezda, ostatak svijeta ga je primjetio tek nakon što se kratko pojavio u JJ Abramsovu uskrsnuću Zvijezdanih staza, filmu u kojem je Chris glumio oca kapetana Kirka. Film i slava su na kraju pripali Chrisu Pineu, ali je i tih 10-tak minuta bilo dovoljno da australski Apolon privuče pažnju Hollywooda i sebi priskrbi ulogu Thora. A nakon što je odigrao superjunaka s moćnim maljem, više nije postojao nitko tko nije znao tko je Chris Hemsworth, pogotovo pripadnice ljepšeg spola.

Bog je ovog Australca obdario s 191 cm čistih mišića, razožuravajućim osmjehom, tipičnim australskim šarmom i naglaskom koji, zajedno sa svim nabrojenim, baca djevojke u trans. Ali, na njihovu žalost, njegovo srce osvojila je prekrasna španjolska glumica Elsa Pataky s kojom u braku ima i dvogodišnju kćer.

Chris Hemsworth je jedan od rijetkih za kojeg će se i muškarci i djevojke složiti da je pravi frajer. Dok bi djevojke voljele biti na mjestu Else, muškarci bi ili voljeli biti u njegovoj koži, ili na jednoj od australskih plaža popiti pivo komentirajući zgodne djevojke koje prolaze. Da, upravo to zna napraviti ovaj pravi muškarac koji je, unatoč sve većoj slavi, ostao čvrsto na zemlji!

 

BIOGRAFIJA

Nakon što je odrastao na Phillips Islandu, gradu poznatom po stazi za Moto GP utrke, Chris se vratio u rodni Melbourne kako bi pohađao studij. Radeći istovremeno na farmi njegova strica, Chris se pojavljivao na audicijama nakon kojih bi dobijao manje uloge u australskim serijama. Ipak, na audiciji za manju ulogu u popularnoj TV sapunici Home and Away je toliko oduševio da je dobio zapaženiju ulogu, koja ga je na kraju gurnula i među najveće domaće zvijezde. Ta ista serija je u svijet lansirala i imena poput Heatha Ledgera, Naomi Watts i Isle Fisher, pa je i Chris nakon tri godine odlučio da se okuša „preko bare“.

Već prva uloga, iako manja, mu je donjela pozornost pošto  je nastupio u najiščekivanijem filmu 2009. godine – Zvjezdanim stazama. Uloga Georgea Samuela Kirka mu je donjela iskustvo snimanja blockbustera, koje će mu dobro doći samo dvije godine, na snimanju Thora. Do blockbustera koji će mu promjeniti život snimio je psihološki triler A Perfect Getaway, te akciju Crvena zora i horror Koliba u šumi, iako su zadnja dva filma prikazana nakon Thora. Hemsworth je imao sreće i u privatnom životu, pa se 2010. godine, nakon manje od godinu dana veze, oženio španjolskom glumicom Elsom Pataky.

A tada je usljedio akcijski spektakl Thor u kojem je Hemsworth briljirao, film koji mu je projenio život i od njega stvorio jednu od najuzbudljivijih nadolazećih zvijezda. Istu ulogu je ponovio u jednom od najboljih filmova prošle godine Osvetnicima, a nakon Snjegulice i lovca, Hemsworth je još jednom oduševio, ovaj put kao James Hunt u fenomenalnoj Utrci života.

Iako drugi nastavak Thora nije oduševio, Hemsworth i dalje slovi kao jedan od najboljih mladih glumaca, pa ćemo ga iduće godine gledati u akcijskom trileru Cyber te drami Rona Howarda In the Heart of the Sea.

{gallery}Chris-Hemsworth{/gallery}

Kategorije
Film & TV

Recenzija: Thor – Svijet tame

Nastavak moćnog Thora je stigao u kina, ali je li uspio opravdati velika očekivanja?

 

Prošle su dvije godine od kada se moćni Thor prvi put pojavio na velikom ekranu, a plavokosog Apolona s ubojitim maljem gledamo već treći put. Nakon što je zajedno s ostalim Osvetnicima spasio New York, superjunak iz Asgarda se u akciju ovaj put vraća sam. Thor je sam u međuvremenu prošao veliki put, od arogantnog i impulzivnog ratnika do zaštitnički nastrojenog čuvara Zemljana, i svoje djevojke Jane Foster. A to će pokazati i u novom dijelu Thor sage – Svijet tame, koji nam je stigao u kina.

Film započinje objašnjavanjem priče koja se dogodila u prošlosti, i u kojoj je Thorov djed vodio ratove s Mračnim viljenjacima, smrtonosnim ratnicima predvođenim Malekithom (Christopher Eccleston) koji je imao samo jedan cilj – obaviti svijet viječnim mrakom. Malekith je htio ovladati Aetherom, misterizonom neuništivom snagom, ali njegov plan ne uspjeva, a nakon što žrtvuje većinu svojih snaga, Malekith i nekoliko preživjelih bježe i odlaze u hibernaciju. Thorov djed, uvidjevši da je Aether neuništiv, zakopava ga na mjesto gdje ga nitko neće moći naći. Naravno, nađu ga vrlo brzo.

Trenutni skok u sadašnjost i film se nastavlja na događanja iz Osvetnika. Loki (Tom Hiddleston) je osuđen na doživotnu tamnicu zbog događanja iz New Yorka, dok se Jane Foster (Natalie Portman) pita gdje je nestala njezina ljubav koju je zadnji put vidjela prije dvije godine. Za to vrijeme Thor (Chris Hemsworth) putuje svijetovima, razbijajući svakakva čudovišta. Međutim, „idilična“ situacija će se prekinuti kada Jane na Zemlji dođe do iznenađujućeg otkrića, ali ujedno bude „zaražena“ misterioznom silom iza koje stoji sam Malekith. Njezini problemi je ponovo ujedinjuju s Thorom koji je vodi na svoj planet gdje ubrzo stvari počnu kretati niz brdo… Da bi spasio Asgard, ali i cijeli svemir, Thor se mora ujediniti sa svojim bratom i dojučerašnjim neprijateljem – Lokijem.

Redateljesku palicu od Kennetha Branagha je preuzeo Alan Taylor, čovjek koji je režirao Igru prijestolja, a njegov potpis se najbolje vidi u uvodnim scenama masovnih borbi Thora i njegovih ratnika. Vrhunske scene bitaka, na koje smo navikli u omiljenoj seriji, odlično su prenešene u Thoru. Međutim, akcija vrlo brzo prestaje i seli se u Asgard s dramskom pričom o Thoru, Jane i Thorovom ocu Odinu. Naznake dolaska zla počinju pojavljivanjem Malekitha, ali za razliku od Gospodara prstenova, kada se može namirisati iščekivanje dolaska Zla i borbe za pobjedu dobra, u Thoru je taj osjećaj izostao. Možda zato što Malekith ne izgleda tako zlokobno kao npr. Sauron, a i vjerojatno jer mu je posvećeno malo vremena pa gledatelj neće ni shvatiti koji su njegovi motivi za uništavanje Asgarda i cijelog svijeta. I iako je Loki, u prijašnja dva Thorova pojavljivanja, na trenutke izgledao čak i smiješno, u odnosu na novog negativca izgleda dosta upečatljivije i zanimljivije.

Sam Thor, odnosno Chris Hemsworth, je ponovo upečatljiv kao mišićavi superjunak, ali zabava počinje tek kada se Thor i Loki ujedine. Dok je kemija između Thora i Lokija izvrsna, isto se ne može reći za kemiju između Thora i Jane, koja je, kako film odmiče, sve slabija, a nije pomoglo ni kratkotrajno ubacivanje Lady Sif (Jaimie Alexander) u potencijalni ljubavni trokut.

Svijetu tame ne nedostaje humora, nešto na što smo već navikli u filmovima o superherojima, ali ne možemo se oteti dojmu da je nastavak korak nazad u odnosu na prethodnika, pa i na Thorovo pojavljivanje u Osvetnicima. Problem kod nastavaka je što uvijek moraju biti bolji od originala, a Svijet tame to nije. Razlog možemo potražiti i što se dobar dio vrti oko Asgarda, tamnih vilenjaka i uglavnom svijeta iz mašte, što nije slučaj u filmovima poput Batmana, Supermana ili Ironmana koji se događaju velikom većinom na Zemlji. Na ovaj način se film više pretvara u SF ili fantasy, što opet smanjuje postotak publiku koja će Thora naći zanimljivim. Ali to nije najveći Thorov problem, jer je film u veliko dijelu nedorečen što će izazvati frustracije.

Ponovo konstatirajući činjenicu da nastavci jednostavno moraju biti bolji, na Thorovu žalost, prvi dio je postavio letvicu prilično visoko. Ovaj je Thor nije uspio preskočiti, već je ostao korak ispod, ali to ne znači da se Thora ne isplati gledati.

 

kultfaktor

 

68

 

Thor je dobar film, ali naša su očekivanja, pogotovo nakon Osvetnika, bila puno veća. Akcijske scene su odlične, humora je točno koliko treba biti, ali loša priča i nedorečeni negativac znače da Svijet tame jednostavno nije dostigao svog prethodnika, te da je Thoru Loki itekako potreban da bi funkcionirao.

Kategorije
Faktopedija

Thor: 5 stvari koje biste trebali znati

Drugi nastavak filma o Thoru stiže u kina, ali znate li sve o superjunaku kojeg je osmislio legendarni Stan Lee?

 

1. THOR JE BIO PRVI SUPERHEROJ BAZIRAN NA BOŽANSTVU

Početkom 60-tih godina prošlog stoljeća Marvelova lista superheroja se stalno povećavala, a izdavači su konstantno pritiskali legendarnog Stan Leeja da smišlja nove likove. Međutim, nakon što je Marvelovoj postavi dodao Hulka, Lee nije bio siugran što napraviti. Kako je napisao u svojoj autobiografiji „Kako napraviti jači lik od već najjačeg lika? A tada mi je sinulo! Neću ga napraviti čovjekom, već Bogom!“ Lee je smatrao da su grčka i rimska božanstva već i previše iskorištavana, pa se okrenuo nordijskoj mitologiji gdje je pronašao staru legendu kojoj je dao obilježja superheroja. I tako je stvorenThor. Iako su se u Marvelovim stripovima znali pojaviti i Hercules i Ares, Thor je jedini koji ima tajni identitet i vodi dvostruki život!

 

2. I KONKURENCIJA IMA SVOJE THOROVE

Kako je Marvelov Thor „ukraden“ iz nordijske mitologije, tako Marvel nije mogao u potpunosti zaštititi svog junaka i spriječiti konkurentske izdavače da i samo naprave svoje verzije čovjeka s maljem. Tako su među ostalim i DC Universe i Image Comics predstavili svoje verzije, ali iako je većina Thorova koristila Mjolnir (Thorovo malj) niti jedna nije ostvarila komercijalni uspijeh kao Marvelov Thor. Spomenimo i da je u većini drugih verzija Thor negativac, a ne superheroj za kojeg ćete navijati. Posebno se to odnosi na verziju DC Comicsa koja se suprostavlja Sandmanu.

 

3. NJEGOVA OBITELJ JE VJEROJATNO NAJDISFUNKCIONALNIJA U SVEMIRU

Zamislite da vam je otac vođa bogova i vladar vašeg planeta, majka nije vaša prava majka već ste vi „produkt“ veze vašeg oca sa Zemljanima, da vam je najveći neprijatelj pomahnitali luđak koji je ujedno i vaš brat, a da se vas pošalje na drugi planet kako bi naučili lekciju? Sigurno bi poželjeli da odu k vragu, pogotovo brat Loki. Ali Thor nije takav, gledao je tri puta kako mu otac pogiba spašavajući svoj planet, a brat Loki jednom, i svaki put ih je odlučio uskrsnuti! Da, Takav je Thorov život. Dodajmo još i da se u seriji stripova pojavljuje i Thorov sin Magni, ali on postoji samo u alternativnoj budućnosti u koju se Thor zaputi kako bi ispravio neke stvari iz prošlosti.

 

4. SUPERMAN JE IPAK JAČI OD THORA

Strip fanovi već godinama (a pogotovo od filmske verzije Thora) vode duge i opširne rasprave čiji je superjunak jači – Superman ili Thor. Svi imaju svoje argumente, ali odgovor smo već dobili u suradnji Marvela i DC Comicsa u jednom od strip izdanja u kojem su se sukobili Avengersi i Justice League. U općoj makljaži Superman je odmjerio snage s Thorom i pobjedio ga zahvaljujući snage i termal visionu. Da bi utješili Marvelove fanove, u tom stripu Superman je izjavio da je Thor najteži protivnik s kojim se susreo. Ipak, nije trebalo puno prije nego su Thorovci našli opravdanje tvrdeći da se dvoboj odigravao u DC universumu u kojem su Marvelovi junaci izgubili snagu!

 

5. THOROVA FILMSKA KARIJERA NIJE USPIJEŠNO POČELA

Filmska adaptacija Thora iz 2011. godine s Chrisom Hemsworthom je bila pun pogodak, ali malo je poznato da se Thor prvi put na velikom ekranu pojavio prije 25 godina. U pokušaju oživljavanja serije o Hulku, odlučeno je da se napravi niz niskobudgetnih filmova o zelenom čudovištu u kojem bi se pojavljivali i ostali Marvelovi junaci. Thor se pojavio zajedno sa svojim alter egom Donaldom Blakeom, a tumačila su ih dva različita glumca. Da bi posato Thor, Donald je trebao podići malj u zrak i povikati „Odin“, ali ta Thorova verzija je bila katastrofalna. Thor je prikazan kao junak s malo posebnih moći, ovisnik o borbi, ženama i alkoholu!!! Nije ni čudo da mu je trebalo preko 20 godina da se ponovo pojavi na velikom ekranu!

Kategorije
Film & TV

Recenzija: Utrka života

Formula 1 je konačno stigla na veliko platno Howardovom adrenalinskom rekonstrukcijom rivalstva Laude i Hunta

 

Formula 1 je jedan od najuzbudljivijih, najadrenalinskijih i najglamuroznijih sportova na svijetu, u kojem vozači doslovno riskiraju svoje živote utrkivajući se na opasnim stazama širom svijeta. Unatoč toj činjenici, iznenađujuće je da osim John Frankenheimerovog Grand Prixa, i dokumentarca Senna, ovaj uzbudljivi sport nismo imali prilike gledati na velikom ekranu. Sve se to mjenja adrenalinskim spektaklom Rona Howarda, Utrka života koji ne samo da ponovo skreće pozornost na Formulu 1, nego iznova raspiruje raspravu koji su vozači bili pravi vozači – oni iz razdbolja do 90-tih, koji su doslovno izlagali svoje živote pogibelji, i koji su u zavojima jureći 200 km/h jednom rukom držali volan da im ne pobjegne, a drugom mjenjali brzine, ili oni današnji koji postižu veće brzine nego ikada, ali imaju pomoć mnogobrojnih tehnoloških čuda.

A za svoj film redatelj Howard nije mogao izabrati bolju temu! Howard je mogao izabrati Senninu smrt, ili njegovo rivalstvo sa Prostom, priču o genijalnoj karijeri Schumachera, ili možda trostruku borbu za prvaka (uz puno neprijateljstva) između Mansella, Piqueta i Prosta. Umjesto toga, Howard na veliki ekran donosi uzbudljivu priču o neobičnoj sezoni 1976. godine, i velikom rivalstvu dva nemoguće različita lika – Nikija Laude (Daniel Bruhl) i Jamesa Hunta (Chris Hemsworth).

Austrijanac Lauda je velika zvijezda Formule 1, koju je posvećenost detaljima i pobjeđivanju dovela godinu dana prije do naslova prvaka. S druge strane, stoji mu njegova potpuna suprotnost, čovjek kojemu svijet F1 završava onaj trenutak kada izađe iz bolida, i koji živi život kao da ne postoji sutra. Hunt je playboy koji obožava žene, alkohol i slavu. Ali Hunt je i vozač koji je ekstremno brz kada sjedne u bolid.

Utrka života prati ova dva gladiatora tijekom njihove borbe širom svijeta fokusirajući se na utrke u Jarami, Nurburgringu, Monzi i Fujiu. Kao što je bilo i za očekivati, film obiluje adrenalinskim scenama, savršeno dočaravajući brzinu i opasnost Formule 1, pri čemu su scene utrkivanja jednostavno fantastične i nevjerojatno realne. Za razliku od donekle sličnih filmova (poput Stalloneove Divlje vožnje ili Fast Five serijala), zakoni fizike se izuzetno poštuju, scene su točno kakve bi trebale biti, iako su neke sitnice promjenjene u odnosu na stvarne utrke, ali to će već primjetiti samo pravi fanovi. Stavljanje kamere u bolide Laude i Hunta je izvrstan potez, a trešnja kamere dodatno pojačava događa i kod gledatelja stvara dojam da se i sam nalazi unutar napete utrke.

Međutim, Utrka života nije samo film za ljubitelje Formule 1 i akcije, jer osim gladiatorske borbe donosi i pozadinsku priču sporta, te privatne živote vozača koji su na kraju svega ipak ljudi. Howard tako prati Laudu kroz upoznavanje svoje buduće supruge Marlene Knaus (Alexandra Maria Lara), kao i Huntove ljubavne avanture uključujući i vjenčanje pa razvod s modelom Suzy Miller (Olivia Wilde).

Ipak, ovaj drugi, dramski, dio donekle zaostaje za onim akcijskim. Dok je Lauda prilično opširno prikazan, lik Hunta je ostao nekako nedorečen, te je potpuno u sjeni Laude. 70-te su bile razdoblje kada su u prosjeku barem dva vozača ostajala bez glave (nažalost, neki i doslovno), a Hunt izgleda baš kao da je vozač koji ima smrtnu želju, i koji je na stazi tu samo da pobjedi Laudu. Da je Hunt danas živ pitanje je koliko bi bio zadovoljan svojom adaptacijom.

Ali, ako su donekle pogriješili u dočaravanju Hunta, producenti nisu pogriješili u izboru glumaca. Chris Hemsworth je idealan izbor za legendarnog britanskog vozača, jer i sam izgleda kao playboy. Ako povedete svoju djevojku u kino, njena će vam reakcija biti dovoljna potvrda ove tvrdnje. Na Hunta su u tom razdoblju žene padale, baš kao što im se i danas tresu koljena kad im Hemsworth zatrepne plavim očima. Dok je Hemsworth odličan, Bruhl je nevjerojatan. Ne samo da fizički sliči na austrijskog prvaka, nego ga je i tako uvjerljivo dočarao – lako je shvatiti kako je Lauda bio tako težak za voljeti ga, ali istovremeno ne možete ne shvatiti njegovu strast i metodičnost. Jednostavno rečeno, Bruhl je genijalan, baš kao što je Lauda bio genijalac tog razdoblja.

Fenomenalan dojam o filmu zaokruživaju i briga za detalje, poput odjeće 70-tih, do savršenog soundtracka koji uključuje i ritmove Muda, Davida Bowiea i Thin Lizzyja, tvoreći tako Utrku života pravim praznikom i za oči i uši!

 

kultfaktor

 

89

 

Ron Howard ne samo da nije mogao izabrati bolju priču za film o Formuli 1, već je napravio vizualno nevjerojatan film koji savršeno prenosi svu adrenalinsku akciju ovog opasnog sporta. Uz fantastične uloge Daniela Bruhla i Chrisa Hemswortha, izvrsne rekonstrukcije utrkivanja 70-tih i fantastičnu kameru, Utrka života je film koji jednostavno morate pogledati, čak i ako niste ljubitelj Formule 1.