Sve prednosti sklekova

0

Povećanje snage. Ne smatra se bez razloga sklekove jednom od najučinkovitijih vježbi – sklekovi između ostalog povećavaju snagu prsa, ramena, podlaktica, ruku, leđa i trbušnjaka.

Izgradnja tijela. Ukoliko želite imati razvijene mišiće, pogotovo gornjeg dijela, ali ne želite biti napuhani poput body buildera, sklekovi su pravo rješenje.

Gubitak kilograma. Želite smršaviti i stopiti masne naslage? Izazivanje kalorijskog deficita, pravi je put prema mršaljvenju, a sklekovima ćete ubrzati i metabolizam.

Povećanje stabilnosti. Sklekovima ćete povećati stabilnost cijelog tijela, a ojačavanjem jezgre smanjit ćete pritisak na donji dio leđa smanjujući ujedno mogućnost ozljede.

Povećanje izdržljivosti. Čestim vježbanjem i pomicanjem granica u broju izvedenih sklekova, pomičete i granicu ukupne izdržljivosti mišićnog tkiva i samog tijela.

Jačanje kostiju. Starenjem kosti postaju sve krhkije, pa će vam vježbanje danas dobro doći sutra. Redovnim treniranjem moguće je ojačati dobar dio koštane mase i povećati gustoću kostiju i zglobova.

Jednostavnost. Dok za druge vježbe morate planirati kada ćete ih raditi, kao i sam raspored vježbi., za sklekovi je dovoljno izdvojiti pet minuta te ih možete raditi kad god poželite. A da ne govorimo koliko je jednostavno izvoditi same sklekove.

Nema budgeta. Zašto bi uplaćivali mjesečne članarine, nabavljali adekvatnu odjeći i pomagala, kad sklekove možete raditi u svom domu?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments