Što utječe na brzinu dobijanja mišića?

0

Želite imati veće mišiće? Evo što će odigrati važnu ulogu u povećanju

 

Svi se mi razlikujemo, pa tako mišići neće rasti jednakom brzinom kod svakoga. Na brzinu rasta mišića, kao i njegov konačni oblik, utječu mnogi čimbenici, a mi vam danas donosimo pet najvažnijih. Nakon što pročitate ovaj tekst moći ćete prilagoditi svoj trening program, i cijelu filozofiju, kako bi ostvarili očekivani napredak.

1. Staž treniranja. Rast mišića je krivulja koja se naglo popne prema gore, da bi se nakon toga njezin rast počeo drastično usporavati. Dakle, oni koji su tek počeli trenirati će brže povećati mišićnu masu nego oni koji treniraju godinama.

2. Razine testosterona. Ponovo se vraćamo na to kako smo svi različiti. Netko prirodno proizvodi više testosterona, netko manje. Lučenje testosterona se može povećati izvođenjem vježbi s većim težinama.

3. Genetske predispozicije. Kao i u svemu i ovdje genetika igra veliku ulogu. Dok neki muškarci genetski imaju razvijeno tijelo, drugima je teško povećati mišićnu masu čak niti napornim treniranjem.

4. Mišićna memorija. Zanimljivo je koliku teoriju ima vaše tijelo. Onome tko je imao određenu težinu pa je smršavio lakše će se biti vratiti na prijašnju težinu, nego netko tko se želi doći do te težine a da nikada prije nije imao toliko kilograma! Zanimljivo, zar ne?

5. Suplementi. Postoje muškarci koji žele prevariti prirodu pa koriste pomagala kako bi ubrzali rast mišića. I dok neki suplementi samo pripomažu prirodi da odigra svoje, drugi je, poput steroida, potpuno ignoriraju. Nadamo se da ne treba isticati da ovaj drugi put može u konačnici više štetiti nego koristiti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments