Što pojesti za zdravi doručak?

0

Uvijek se govorilo da je doručak najvažniji obrok, a evo što pojesti kako bi dan počeli na zdravi način

 

ZOBENE PAHULJICE

Možda i najbolji izbor za doručak, iako će pomoći i instant ukoliko nemate zobene. Pahuljice su prepune vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama, a možda najveća prednost jest što in za pripremu treba svega nekoliko minuta. Možete dodati malo cimeta i meda.

 

PAHULJICE OD CJELOVITOG ZRNA S NEMASNIM MLIJEKOM

Ovakav će vam doručak osigurati dovoljnu količinu vlakana i proteina, a da bi napravili savršen doručak možete dodati i nešto voća.

 

JAJE

Svatko tko vam govori da nije dobro jesti jaja za doručak u krivu je! Ali u krivu je samo ako ne pretjerivate s količinom. Možete pojesti cijelo jaje ali možete samo i bjelanjak koji je najzdraviji dio jaja.

 

SVJEŽE BOBICE I JOGURT

Ukoliko ste u procesu borbe s masnima naslagama, tada bi ovaj doručak bio idealan. Narežite bobice, dodajte šaku integralnih pahuljica i sve to pomiješajte s light jogurtom.

 

SALATA OD SVJEŽEG VOĆA

Da, znamo da je „žensko jelo“, ali kako doručak jedete kod kuće tko će vašu malu tajnu znati osim vas? Jabuke, jagode, naranče, kruške, banane, grožđe…

 

SVJEŽI SIR I VOĆE

Za nabavku svježeg sira morat ćete poći kod kumica na placu. Ali isplati se jer ćete imati jako dobar doručak. Svježem siru dodajte i sezonsko voće.

 

GREJP

Ukoliko niste ljubitelj gorkog okusa dodajte malo šećera kako bi ga zasladili. Uz grejp možete i namazati maslac od bedema koji obiluje proteinima.

 

PROTEINSKI NAPITAK SA DODACIMA

Proteinski napitak od soje bi bio idealan, ali poslužit će bilo koji. Smiksajte ga s nemasnim mlijekom i po želji dodajte zobene pahuljice.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments