Što nas čeka na UFC-u 163?

0

Nakon gotovo godinu dana UFC spektakl se vraća u Rio de Janeiro

 

„Izazivač Chan Sung Jung, poznatiji kao „Korejski zombie“, prepoznatljiv je po svom napadačkom stilu i pritisku kojeg vrši na protivnike od prve minute“

 

JOHN LINEKER VS. JOSE MARIA

Na papiru je sve jednostavno – sve osim pobjede Lienekera bi trebalo biti veliko iznenađenje… Međutim, već činjenica da je Jose Maria Brazilac trebala bi biti znak za oprez. Brazilcu je ovo prva borba u oktagonu, a već mu je 31 godina. Ipak, odlikuje ga izvrsna vještina u borbi na podu, ali zna i udarati. S druge strane, Lineker je dosta veći i snažniji, te (što bi možda moglo i odlučiti) iskusniji. Pobjeda na kraju ipak ne bi trebala biti upitna za Linekera, ali ako se iti malo opusti i podcjeni protivnika, iznenađenje bi se moglo dogoditi.

 

THALES LEITES VS. TOM WATSON

Pobjednik ove borbe između dva borca koja preferiraju različite stilove će biti onaj tko uspije nametnuti svoj stil i ritam. Leites, vlasnik crnog pojasa u jiu-jitsu će pokušati borbu voditi na podu (Watson ima samo 44% obranu od obaranja), dok će Watson borbu pokušati zadržati na nogama (53% udaraca pogodi metu) jer ima prosjek od čak pet udaraca u minuti. Mala prednost bi ipak trebala biti na strani Leitesa, koji je pobjedio Nate Marquarda, dok je Watson po čak pet puta u borbi obaran od strane boraca poput Stanislava Nedkova i Brada Tavaresa.

 

CEZAR FERREIRA VS. THIAGO SANTOS

Borba koja će biti po guštu domaćih navijača jer su oba borca dobro poznata domaćoj publici. S jedne strane Ferreira, pobjednik The Ultimate Fighter: Brazil, a s druge Santos, borac koji je bio druge sezone The Ultimate Fighter: Brazil. Ferreiri je ovo prva borba nakon pobjede u reality showu prije malo više od godine dana, a pauzirao je zbog ozljede. Santos je svježiji borac, ali prednost Ferreire je u svim aspektima borbe, pogotovo borbi na tlu, ali i u snazi i udarcima. Zbog svega toga Ferreira bi trebao izaći kao pobjednik.

 

LYOTO MACHIDA VS. PHIL DAVIS

Brazilac Machida će pred domaćom publikom biti favorit, međutim ne bi trebalo biti ni veliko iznenađenje ukoliko u konačnici Davis izađe kao pobjednik. Oba borca imaju sličan način borbe, izvrsni su u obrani protiv obaranja i izbjegavanju udaraca. Machida je izvrstan udarač i jedan od najboljih u zadavanju udarca bez primanja istog, međutim s druge strane mu stoji borac kojega je također teško pogoditi, i koji prima samo 1.08 udaraca po minuti! Brazilac u svom CV-u ima pobjedu nad Danom Hendersonom, nakon što je zadao samo 27 udaraca u tri runde – ova borba bi također mogla proći bez puno akcije.

 

JOSE ALDO VS. CHAN SUNG JUNG

Puno više akcije možemo očekivati u glavnoj borbi večeri, okršaju za prvaka pero kategorije. Izazivač Chan Sung Jung, poznatiji kao „Korejski zombie“, prepoznatljiv je po svom napadačkom stilu i pritisku kojeg vrši na protivnike od prve minute. Međutim, tu se za Jung stvara problem, pošto jednostavno ne zna što je obrana. Prvak Aldo raspolaže ubojitim oružjem – fantastičnim udarcima noge, i u karijeri ima 13 pobjeda knocokutom. To bi mu trebalo biti više nego dovoljno za pobjedu nad underdogom iz Koreje, međutim taj underdog će sigurni priuštiti i dosta zabave za gledanje.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Georges St-Pierre

Jedan od najbojih MMA boraca zaštitno je lice UFC-a i predmet obožavanja fanova širom svijeta     Zahvaljujući pobjedama nad borcima poput Matta Hughesa, B.J. ...