Što nas čeka na Wrestlemaniji 29?

0

Nedjelja je dan koji svi ljubitelji wrestlinga s nestrpljenjem iščekuju

 

„Posljednje potpirivanje vatre se dogodilo kada je Swagger slomio gležanj Del Riovom prijatelju i manageru Ricardu pa ovaj okršaj postaje osoban!“

 

THE ROCK VS. JOHN CENA

WWE Championship

Iako je izostala izgradnja napetosti pred susret, ovaj je okršaj jedan od najiščekivanijih iz jednostavnog razloga što se „sudaraju“ dva najveća imena wrestlinga današnjice! Ujedno je to uzvrat borbe s prošlogodišnje Wrestlemanije u kojem je The Rock pobjedio Cenu. Hoće li The Rock, pravim imenom Dwayne Johnson, ostati prvak? Ili će pojas preći u ruke Johna Cene? Borba je zanimljiva ponajviše zbog toga što će se dogoditi nakon borbe. Ukoliko The Rock obrani naslov, tada je za Cenu priča gotova, i u tom bi se slučaju mogao okrenuti i postati negativac. Mnogi smatraju da će se to dogoditi svejedno jer se priča o Ceni poteže već 10 godina i potreban je svojevrsni „reboot“. U slučaju poraza The Rocka, vjerojatno će to biti i kraj njegove karijere jer mu je ona glumačka u posljednje vrijeme u usponu!

 

ALBERTO DEL RIO VS. JACK SWAGGER

World Heavyweight Championship

Ova borba je najbolji pokazatelj američke genijalnosti kada  je riječ o pravljenju showa. Već dva mjeseca se podgrijava vatra za nešto što bi u konačnici mogla ispasti najbolja borba Wrestlemanije! Jack Swagger i njegov manager i glasnogovornik Zeb Colter posljednjih mjeseci siju mržnju rasističkim govorima o čistoj Americi, pogotovo o ilegalnim useljenicima iz Meksika. Kako je njihov protivnik ponosni Meksikanac, stvorena je idealna priča čiji rasplet očekivaju milijuni. Posljednje potpirivanje vatre se dogodilo kada je Swagger slomio gležanj Del Riovom prijatelju i manageru Ricardu pa ovaj okršaj postaje osoban!

 

THE UNDERTAKER VS. CM PUNK

Vjerojatno najzanimljivija borba je između, na Wrestlemanijama, neporaženog The Undertakera i bivšeg prvaka CM Punka. Gotovo godinu i pol dana je CM Punk držao naslov prvaka nakon čega mu ga je oduzeo The Rock, da bi ubrzo nakon toga usljedio još jedan bolan poraz – od Johna Cene. Nekad obožavani Punk (prije nego je postao negativac) hitno treba pobjedu koja će ga vratiti u vrh, a upravo će to tražiti protiv The Undertakera čiji je skor od 20-0 na Wrestlemanijama, upravo nevjerojatan. Unatoč tome što je na zalazu karijere, mnogi smatraju da Undertakerov niz nitko neće prekinuti, ali ako itko može, tada je to CM Punk. Njegova karijera je u naponu snage, a pobjedom Punk postaje jedan od najprepoznatljivijih lica WWE.

 

SHEAMUS, RANDY ORTON & BIG SHOW VS. THE SHIELD

Od kada su se pojavili na sceni prije manje od pola godine Ambrose, Rollins i Reigns su kao The Shield, unatoč tome što su negativci, postali jedni od najprepoznatljivijih lica WWE. U samo pola godine uspjeli su stvoriti nevjerojatno intezivno neprijateljstvo s Sheamusom, Ortonom i Rybackom (kao i Cenom), pa će u ovom okršaju frcati iskre. Ryback će na Wrestlemaniji tražiti vendettu protiv Henryja pa će ga zamjeniti Big Show, a kako je trojac već dobio poštene batine od The Shielda, ulozi će biti veliki. The Shield je neporažen, pobjeđivajući na nepoštene načine, ali može li im itko stati na kraj? Američki stručnjaci prognoziraju pobjedu The Shielda i pretvaranje Sheamusa ili Ortona (vjerojatniji je Irac) u negativca.

 

RYBACK VS. MARK HENRY

Rybacka i Henryja je najlakše opisati kao – zvijeri. Stoga će nam ova borba dati konačan odgovor tko je najjači čovjek u WWE. Henry je jedan od najstrašnjih negativaca wrestlinga, bivši olimpijac u dizanju utega, i čovjek koji doslovno lomi kosti. S druge strane stoji jedan od omiljenih boraca WWE, čovjek koji u stanju srediti „body slamom“ dvojicu boraca istovremeno! Međutim, ova je borba više od utvrđivanja tko je najjači, ova je borba o osobnoj osveti, zbog koje je Ryback otkazao nastup s Sheamusom i Ortonom. Naime, u prvoj borbi protiv Henryja, odmah na početk uključio se The Shield koji je, u odnosu snaga tri prema jedan, sredio Rybacka, a onako nemoćnog na tlu dokrajčio ga je Henry. Ryback mu to nije oprostio pa bi ovaj okršaj mogao biti posebno krvav.

 

TEAM HELL NO (KANE I DANIEL BRYAN) VS. DOLPH ZIGGLER I BIG E LANGSTON

WWE Tag Team Championship

Nekada nerazdvojni duo, i aktualni Tag Team prvaci, Kane i Daniel Bryan, već neko vrijeme imaju krizu odnosa i njihov kraj je izvjestan. Pitanje je samo hoće li to usljediti zbog poraza protiv Zigglera i njegove desne ruke Big E-ja, ili ćemo ih gledati u međusobnom okršaju ukoliko zadrže Tag Team naslov. S druge strane im stoji zanimljiv par, hvalisavac Dolph Ziggler i Big E Langston koji je toliko puta svojim body slamovima pomogao Ziggleru u pojedinačnim susretima (što naravno nije dopušteno). Bit će ovo prva prilika da vidimo Langstona u „legalnoj“ akciji rame uz rame s Zigglerom.

 

BROCK LESNAR VS. TRIPLE H

Paul Heyman je vjerojatno najantipatičnije stvorenje u WWE, ali Brock Lesnar ne zaostaje puno za njim. Lesnar je dobro poznat ljubiteljima MMA, kao i američkog nogometa, i svi su se već imali prilike uvjeriti da s njegovim moždanim vijugama nešto nije u redu. Njegovo rivalstvo s Triple H-jem je počelo kada se Lesnar okomio na predsjednika WWE-a kojemu je slomio kuk, a u tome ga je pokušao spriječiti Triple H, predsjednikov zet! Zašto je ovaj okršaj toliko poseban? Zato što je riječ o No Holds Barred borbi koja ima posebnu klauzulu – u slučaju poraza Triple H se mora umiroviti. Takav ishod je ipak teško očekivati, pogotovo jer za negativce poput Lesnara uvijek ima mjesta u WWE, bez obzira na eventualni poraz.

 

CHRIS JERICHO VS. FANDANGO        

Ljubimac žena, Chris Jericho, je jedan od najpopularnijih likova u WWE, a s druge strane mu stoji rookie, Fandango kojeg tek moramo vidjeti u pravoj borbi. Unatoč presmiješnom imageu (Fandango je plesač Tanga), njegovi manageri ga namjeravaju pretvoriti u najvećeg negativca, a okršaj s omiljenim Y2J-em je prava prilika za to. Ova dvojica su već, i prije prve Fandangove borbe, stvorila veliko neprijateljstvo, nakon što se Jericho izrugivao Fandangu pogrešno izgovarajući njegovo ime kao Fandumbo, Fandgaygo i slično. Fandango je inače već nastupao kao Johnny Curtis, ali s novim karakterom počinje svoju novu karijeru.

 

TONS OF FUNK (BRODUS CLAY I TENSAI) I THE FUNKADACTYLS (CAMERON I NAOMI) VS. TEAM RHODES SCHOLARS (CODY RHODES I DAMIEN SANDOW) I THE BELLA TWINS (BRIE I NIKKI BELLA)

Ako ste ljubitelj ženske „tučnjave“ ovo bi mogla biti poslastica za vas, u mješovitoj Tag Team borbi gledat ćemo po dva muškarca i dvije žene s obje strane. Očekujte tučnjavu u ringu, oko njega i u prvim redovima. Što se tiče rezultatske važnosti, ova je borba jednostavno – nema.

 

Foto: WWE

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Gadgeti za kojima ćete ludjeti u 2013.

Berlinski IFA Expo nam je donio nekoliko proizovda koji će dominirati tržištem u idućoj godini   „Bliska budućnost nam donosi ultra-high definition, prema kojoj će ...