Što nam donosi WWE Payback?

0

Šest borbi za titulu prvaka i povratak CM Punka garantiraju spektakularni premijerni Payback

 

„CM Punk je jedan od najvećih negativaca u povijesti, ali i najvećih prvaka, hrvač koji je svoju titulu prvaka držao više od godine dana, što je u wrestlingu veliko ostvarenje“

 

World Wrestling Entertainment (WWE) nam večeras donosi prvi PAybayk PPV program. Nakon prošlog PPV događaja, Extreme Rules, koji u konačnici i nije bio toliko spektakularan, Payback bi trebao donjeti osvježenje. Da smo na dobrom putu zabave, nagovještava i činjenica da nas čeka osam borbi, od čega je čak šest za titulu prvaka! S posebnim nestrpljenjem iščekuje se nedovršena borba za naslov prvaka WWE između Johna Cene i Rybacka, okršaj za Tag Team prvaka između dvije trećine The Shielda i Daniela Bryana i Randyja Ortona, te povratak u ring nekadašnjeg prvaka CM Punka.

 

JOHN CENA VS RYBACK

Na prošlom PPV događaju, Extreme Rules, smo trebali dobiti odgovor tko je pobjednik susreta, ali nakon što je Ryback noseći Cenu razbio display, obojica boraca nisu mogla nastaviti meč. Borba za naslov prvaka WWE bi stoga večeras, u Three Stages of Hell Match, trebala dati pobjednika. Cena i dojučerašnji ljubimac publike Ryback će se boriti u tri faze – Lamberjack Match (u kojoj je ring okružen drugim hrvačima koji neće dopustiti Ceni i Rybacku da napuste ring), Table Match (u kojoj se protivnikom mora razbiti stol) te Ambulance Match (u kojoj se protivnika treba ugurati u Hitnu pomoć i zatvoriti vrata)! Zvuči zanimljivo zar ne?

 

JERICHO VS CM PUNK

CM Punk je jedan od najvećih negativaca u povijesti, ali i najvećih prvaka, hrvač koji je svoju titulu prvaka držao više od godine dana, što je u wrestlingu veliko ostvarenje. Međutim, nakon poraza od The Rocka, Cene i Udertakera Punk je nestao. Sada, gotovo pola godina nakon toga, Punk se vraća što je velika vijest za sve ljubitelje wrestlinga. CM Punk je izuzetno zanimljiv, jer su ga svi istovremeno i mrzili i voljeli, a u ovaj meč Punk ulazi kao negativac a Jericho kao pozitivac. Međutim, hoće li izaći obrnuto? Lako moguće. Punk treba novu priču, a vrijeme bivšeg prvaka Jericha je odavno prošlo. Prvu borbu Jericha je inače omogućio manager Paul Heyman, čovjek kojemu bi upravo Punk mogao okrenuti leđa!

 

THE SHIELD VS DANIEL BRYAN & RANDY ORTON

Potencijalno najbolji meč večeri mogla bi biti borba za naslov Tag Team prvaka. Seth Rollins i Roman Reigns svoj naslov, koji su dobili protiv Team Hell No (Bryan i Kane) branit će protiv polunovog dvojca. Između Kanea i Bryana ima previše nesuglasica, pa je jedan od najpopularnijih hrvača današnjice, omaleni Bryana, za partnera uzeo „Vipera“ Ortona. Iako ni oni ne djeluju kao jedan, Bryan vjeruje da u ovoj brobi može dokazati da je zvijezda. Međutim, prednost The Shielda je upravo u tome što djeluju kao tim. Ujedno bi ovaj meč mogao biti okidač na skoro pretvaranje Ortona ili Bryana (vjerojatnije Ortona) u negativca.

 

DOLPH ZIGGLER VS ALBERTO DEL RIO

Neprijateljstvo ova dva borca traje već dugo vremena, a svoju titulu prvaka Svijeta (koja je u WWE manje važna od titule prvaka WWE) Ziggler je osvojio protiv ozljeđenog Del Ria. Meksikanac je gladan osvete, a Ziggleru je ovo, osim što je prva obrana naslova, prva borba nakon ozljede. Osim toga, Ziggler nikada nije bio omiljeni borac jer je većinu pobjeda ostvarivao podmuklim potezima njegova pomoćnika Big E Langstona. Bit će zanimljivo vidjeti u kojem će pravcu ići njihova priča, a tko god da bude pobjednik vjerojatno će uskoro dobiti rivalstvo s nekim drugim.

 

DEAN AMBROSE VS KANE

Naslov prvaka SAD-a nikada nije donosio slavu niti veliku pozornost, a u prilog tome dovoljno je reći imena Antonia Cesara i Kofija Kingstona. Koga? Upravo tako. Međutim, na Extreme Rulesu titulu je preuzeo Dean Ambrose, vođa The Shielda, i odjednom je ova kategorija postala zanimljiva. Rivalstvo The Shielda i Team Hell-No (Kane i Bryan) traje već neko vrijeme pa će biti itekako zanimljivo vidjeti ovaj okršaj. Kako, navodno, WWE planira velike stvari za Ambrosea, okršaj s „Big Red Monsterom“ bi mogao biti atraktivan, ali i resultatski predvidljiv.

 

WADE BARRETT VS CURTIS AXEL VS THE MIZ

Trostruki meč za Interkontinentalnog prvaka mogao bi biti prvi korak prema velikim stvarima koji čekaju Curtisa Axela. Sin legende wrestlinga Mr. Perfecta, i nova zvijezda „ergele“ Paula Heymana Curtis Axel bi u skoroj budućnosti mogao postati negativac broj 1, a naslov Interkontinentalnog prvaka je prvi korak. Wade Barrett, dosadašnji prvak, nikada nije privlačio posebnu pozornost, publika ga gotovo da nije ni doživljavala, a vrijeme The Miza je već prošlo. S druge strane, bit će zanimljivo gledati hoće li se The Miz i Barret, iako se međusobno ne podnose, udružiti kako bi pokušali svladati Axela.

 

KAITLYN VS AJ LEE

Borba za naslov Diva prvaka, odnosno najbolje hrvačice, donosi zanimljiv okršaj dvije bivše prijateljice. AJ Lee, je najpoznatija kao pratnja Dolpha Zigglera, a u prošlom Rawu doslovno je ponizila trenutnu prvakinju Kaitlyn. Međutim, upravo bi se zbog toga AJ Lee mogla suočiti s neviđenim bjesom dojučerašnje prvakinje. Sigurno je da WWE za AJ Lee ima velike planove, ali pitanje je hoće li titulu „dobiti“ već večeras, ili će trebati pričekati još neko vrijeme.

 

SHEAMUS VS DAMIEN SANDOW

WWE kao da ne zna što bi sa Sheamusom, a još manje s Damienom Sandowom, pa su našli solomonsko riješenje – borit će se jedan protiv drugog. Nakon što je porazio „najsnažnijeg čovjeka na svijetu“ Marka Henryja, očekivalo se da će bivši prvak Sheamus dobiti novu priliku za pohod na titulu, a umjesto toga dobio je suparništvo s negativcem Sandowom, koji jest zabavan ali ne i pretjerano atraktivan. Ovaj meč je Kick Off meč na Paybacku, pa bi nakon pet – šest minuta Sheamus trebao izaći kao pobjednik.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments