Smrtni slučajevi u kriketu

0

Kriket može biti izuzetno opasan sport, što pokazuju ovi incidenti na terenu sa smrtonosnim posljedicama

 

1abdulaziz

ABDUL AZIZ

17. siječanj 1959.

Pakistanski igrač je kao batsman (udarač) otvarao finale pakistanske lige, kada ga je lopta koju je bacio protivnički bowler (bacač) pogodila u prsa. Izgledalo je da neće biti posljedica, i Aziz se spremao za drugo udaranje kada se srušio na tlo. Preminuo je na putu do bolnice. Kasnije se ispostavilo da je Aziz imao urođenu srčanu manu koja se „aktivirala“ nakon udarca, te je nesretni Pakistanac preminuo od zastoja srca uzrokovanog udarcem u predio prsa. Imao je samo 17 godina.

 

2RamanLamba

RAMAN LAMBA

23. veljača 1998.

Indijac, sa dvojnim irskim državljanstvom, je nastupao za najbolji klub u ligi Bangladeša – Abahani Krira Chakra. Kako su ostala još samo tri bacanja u susretu, Lamba je, unatoč tome što je zamoljen, ušao u igru u polje bez zaštitne kacige jer je bio njegov običaj da ne nosi kacigu pred kraj susreta. Na njegovu žalost, lopta odbijena u polje je pogodila velikom brzinom nesretnog Lambu u glavu. Iako je s terena izašao na nogama, brzo je pao u komu te je tri dana kasnije preminuo od posljedica unutarnjeg krvarenja. Nakon što je izlazi s terena, kapetanu svoje momčadi je navodno rekao „Bulli, mrtav sam“…

 

3jenkins

ALCWYN JENKINS

5. srpanj 2009.

72-godišnji Jenkins je bio jedan od omiljenih sudaca kojega su poštovali svi igrači. I iako bi neki suci završavali svoje karijere, Jenkins je uživao u svom poslu, ali ga je na kraju njegova ljubav stajala života. Za vrijeme ligaškog susreta između Swansee i Llangennecha, fielder (čije ime nikada nije objavljeno) je bacio loptu prema svom igraču, ali se nesretni sudac našao točno na putu. Teška kriket lopta ga je pogodila u glavu, a Jenkins je nakon par koraka pao na zemlju. Igrači obje ekipe, kao i medicinsko osoblje su ga pokušali oživjeti na terenu, a Jenkins je proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu.

 

4randall

DARRYN RANDALL

27. listopad 2013.

Bivši reprezentativac Južne Afrike je svoj život izgubio u 32. godini za vrijeme susreta između Old Selbornians i Fore Hare University. Randall je pokušao odigrati kratku loptu, ali se lopta od ruba njegova bata odbila u njegovu sljepoočnicu. Udarac je bio toliko razarajuć da je isti tren nesretnik pao kao pokošen, a unatoč svim naporima medicinskog osoblja na terenu, kao i u obližnoj bolnici, Randallu nije bilo spasa. Zanimljivo, Randall je nosio kacigu i svu propisanu opremu ali, nažalost, udarac je bio milimetarski precizan.

 

5bhatti

ZULFIQAR BHATTI

18. prosinac 2013.

Pred 22-godišnjim Bhattijem je bila obećavajuća karijera, a kriket mu je, kao i velikom broju mladih Pakistanaca, bio više od života. Te srijede, Bhatti je bio udarač u prijateljskom ogledu dvaju lokalnih momčadi, Super Star Cricket Club i Sindh Young Cricket Club. Druga lopta je nezgodno odskočila od tla, Bhattijev bat ju je promašio, te je mladog Pakistanca pogodila u prsa. Nesretni Bhatti je signalizirao prstom da je u redu, samo da bi se nekoliko trenutaka kasnije srušio na pod. Preminuo je dva dana kasnije u bolnici, a u njegovom okrugu tijekom iduća tri dana su otkazani svi sportski susreti.

 

6Hughes

PHILLIP HUGHES

25. studeni 2014.

Za vrijeme Sheffiels Dhield susreta u Sydneyu, bouncer (lopta koja se odbije od pod i leti prema vrhu wicketa, tj. štapova) je pogodila Australca u vrat. Nakon što je nesretni mladić ostao nekoliko sekundi na nogama, pao je na tlo, a vrlo brzo nakon toga i u komu. Nesretniku je lopta oštetila vratnu artneriju koja je počela propuštati krv između mozga i opne stvarajući pritisak na mozak. Unatoč operacijama, dva dana nakon incidenta, nesretni je mladić preminuo ne došavši do svijesti – i to samo tri dana prije svog 26. rođendana.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Mercedes Concept GLE Coupe

Šangajski salon je mjesto na kojem je Mercedes predstavio svoj novi koncept   Mercedes i BMW su se uvijek pratili pa je bilo i očekivano ...