Šest trikova za savršen six pack

0

Ukoliko želite imati savršene trbušne mišiće za kojim će žene ludjeti vrijeme je da pročitate ovaj tekst

 

„Važno je znati da se kod kardio vježbi masne naslage gube samo za vrijeme treninga, dok se kod treninga s težinama tope i nakon treninga“

 

Savršeni trbušni mišići, odnosno sixpack, kod muškaraca će izazivati zavist, a kod žena poglede. Ne postoji muškarac koji ih ne želi imati, ali malo tko ih ima. Zašto? Zato što, nažalost, manji broj muškaraca ide u teretanu i redovno vježba, a drugi problem je što se samo vježbanjem ne može doći do savršenih rezultata, već je potrebno puno odricanja – pogotovo u prehrani. Ukoliko ste čvrsti u odluci da iduće ljeto osvajate na plaži svojim six packom, pročitajte ovaj tekst i počnite se pridržavati ovih šest važnih trikova.

 

ČEŠĆI TRENINZI

Dok se neki kunu da im je za trbušne mišiće najbolje raditi kardio vježbe, drugi se kunu u treninge s težinama. Važno je znati da se kod kardio vježbi masne naslage gube samo za vrijeme treninga, dok se kod treninga s težinama tope i nakon treninga. A što više dana u tjednu provedete trenirajući to će se i masne naslage brže topiti, a rezultati biti bolji. Ipak, ne trenirajte svaki dan jer barem jedan dan tjedno je potrebno uzeti za odmor mišića.

 

TRENING S VEĆIM TEŽINAMA

Ukoliko se odlučite za vježbanje s većim opterećenjima, ne samo da će se kalorije brže trošiti za vrijeme treninga, nego će se to događati i dok spavamo. Ovo stanje je poznato kao metabolizam sna, omogućit ćete ga većim naporom tijela za vrijeme treninga, a istraživanja su pokazala da na godišnjem nivou na ovaj način možete izgubiti dva kilograma naslaga!

 

ČEŠĆI OBROCI

Ukoliko želite idealne trbušne mišiće izuzetno je važno paziti na prehranu, a isto tako je važno i koliko puta jedete. Najidealnije je da jedete pet – šest puta dnevno kako bi održavali metabolizam u pogonu. Naime, probavljanje hrane zahtijeva energiju, a podjelom obroka na što više manjih vaše će tijelo stalno morati crpiti energiju, odnosno metabolizam će stalno raditi – baš ono što želite.

 

PAZITE KAKO SE HRANITE

Ukoliko stvarno želite postići zacrtano, morat ćete uzeti kalkulator u ruke i zbrajati kalorije svega što jedete. Od velike je važnosti da se držite planiranog (nije dovoljno samo rasporediti obroke, već ih je potrebno i dobro isplanirati) jer su istraživanja pokazala da se neplaniranim međuobrocima u tijelo može ubaciti i po 500 neželjenih kalorija što u toku tjedna može navući pola kilograma masnih naslaga. Stoga planirajte prehranu i izbjegavajte nezdrave i kalorične namirnice.

 

PROTEINI SU VAŽNI

Zašto su proteini tako važni u prehrani? Ukoliko jedete hranu koja u sebi nema proteina, organizam će zaključiti da sagorijevanje kalorija nije potrebno, pa će se s tim metabolizam usporiti, što će dovesti do toga da ne topite masne naslage. Proteini uzrokuju veće trošenje kalorija, održavaju nivo šićera u krvi te reduciraju osjećaj gladi. Ima ih u ribi, piletini, crvenom mesu i siru, pa stoga te namirnice uključite u prehranu.

 

KVALITETAN SAN

Noćna ste ptica i hvalite se kako vam ne treba puno sna? Nažalost, to vam i ne ide u prilog jer su istraživanja pokazala da osobe koje spavaju pet sati ili manje u prosjeku imaju dva i pol kilograma više od onih koji spavaju idealnih sedam ili osam sati! Zašto? Iz vrlo jednostavnog razloga što imaju više vremena na raspolaganju pa u prosjeku i unose 220 kalorija više od onih koji u snu provedu sedam sati. Dakle, važan korak je da ne spavate premalo (ali niti previše).

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

50 godina frizura Davida Bowiea

David Bowie će zauvijek ostati zapamćen kao jedan od najvećih glazbenika svih vremena koji je osvajao glazbenu industriju svojom inovativnošću, ali će se zauvijek pamtiti ...