Šest mitova o muškarcima u vezi

0

Neke opće prihvaćene stvari o muškarcima, prema istraživanjima, ipak nisu istinite

 

„Dakle, razlika je minimalna. Razlika je u tome što žene bolje skrivaju prevaru i manje pričaju o njoj pa njihove prevare često ostanu skrivene!“

 

PREVARE

Opće prihvaćena činjenica je da su muškarci ti koji su nevjerni u vezama ali statistike govore drukčije. Nedavna istraživanja su pokazala da je 20% muškaraca barem jednom počinilo prevaru u vezi (što je prilično velik broj) ali čak i 17% žena. Dakle, razlika je minimalna. Razlika je u tome što žene bolje skrivaju prevaru i manje pričaju o njoj pa njihove prevare često ostanu skrivene! Također, razlika između muškaraca i žena jest što se žene u prevarama češće vežu za jednu osobu na duže vrijeme dok muškarci varaju sa većim brojem žena.

 

LAŽI

Ali muškarci dosta više lažu u vezama, zar ne? Točno i pogrešno u isti tren! Dok muškarci lažu češće njihove su laži većinom o broju žena sa kojima su spavali, gdje su bili i koliko su popili, laži žena su prilično „teže“. Statistike su pokazale da od onih 17% žena koje su nevjerne čak 10% njih je zatrudnilo sa ljubavnikom i nikada nije priznalo svom suprugu da dijete nije njegovo!

 

ROMANTIKA

Žene padaju na romantiku i genetski su romantična bića dok su muškarci svinje koje nikako ne mogu zapamtiti kad je ono godišnjica? Ponovo pogrešno. Poznati svjetski psihoterapeut Dr. Terri Orbuch tvrdi da su muškarci po prirodi romantičniji od žena, međutim zbog statusa u društvu, točnije među njihovim prijateljima, nikada se neće u potpunosti prepustiti svojim romantičnim porivima.

 

LJUBAV

Žene su te koje se brže zaljube dok muškarci često niti ne osjete pravu zaljubljenost? Studije pokazuju potpuno drukčiju situaciju. Pazite ovo, čak 54% muškaraca se zaljubi na prvi pogled, žena „samo“ 44%. Prema Dr. Helen Fisher sa Rutgers University to je zbog toga što su muškarci vizualniji tipovi od žena. Također, istraživanja su pokazala da muškarci počnu razmišljati o onim dvjema slatkim riječima „volim te“ čak šest tjedana prije nego o njima počnu razmišljati žene!

 

VJENČANJA

Standardno je mišljenje da žene cijeli život razmišljaju o vjenčanju, dok muškarci od toga bježe poput vraga od tamjana. Možda je tako prije bilo ali izgleda da se vremena mjenjaju! Prema zadnjim anektama čak 66% muškaraca smatra da je bolje biti oženjen nego provesti cijeli život kao samac. Što mislite koliko žena se slaže sa tim mišljenjem? Njih 51%!

 

PREKIDI

U svakom filmu ili seriji svjedoci smo kako žene provode mjeseci plačući i ne izlazeći nakon prekida dok muškarci završe već isto večer u krevetu sa drugom ženom. Još jedan mit! Izgleda da ipak muškarci teže podnose prekide, ako je suditi prema istraživanju Journal of Health and Social Behaviour objavljenom prošle godine. Također, u prekidima žene imaju dosta bolju strategiju lječenja jer utjehu nalaze u prijateljima a muškarci u alkoholu i drogi!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 legendarnih komičnih likova

Nasmijavali su nas do suza, natjeravali na plač od smijeha, oni su najbolji likovi koji su se ikad pojavili u humorističnim serijama!   „Vječni zavodnik ...