Seinfeld: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Legendarna serija, koja nikada neće umrijeti, od danas na Doma TV počinje svoje tko zna koje po redu repriziranje

 

1. ELAINE NIJE BILA DIO ORIGINALNE POSTAVE

Kada je snimljen pilot epizoda Seinfelda snimljena je pod imenom The Seinfeld Chronicles, kako se serija i trebala zvati. Druga velika razlika je nedostatak Elaine, tj. glumice Julia Louis-Dreyfus. Umjesto nje, glavna ženska uloga je bila dodjeljena glumici Lee Garlington koja je igrala konobaricu Claire. Za razliku od, kasnije popularnog, Monk’s Caffea gdje je društvo provodilo vrijeme, Claire je radila u Pete’s Luncheonette. Nakon premijere serije producenti su vidjeli da nešto „ne štima“, pa su ubacili Elaine, a u korist Julie Louis-Dreyfus presudilo je njeno bogato komičarsko iskustvo iz Saturday Night Live.

 

2. FRANKA COSTANZU, MORTYJA SEINFELDA I NEWMANA SU U POČETKU GLUMILI DRUGI GLUMCI

Jedan od najomiljenijih sporednih likova u Seinfeldu je sigurno Georgeov otac Frank kojeg nezboravno glumi Jerry Stiller, inače otac Bena Stillera. Međutim, kada se Frank Costanza prvi put pojavio u četvrtoj sezoni glumio ga je John Randolph. Producenti nisu bili zadovoljni kemijom između Franka i Georgea pa su unajmili Stillera koji se pokazao punim pogotkom. Radi kontinuiteta, sve Frankove scene iz njegove prve epizode su snimili iznova s Stillerom.

Isto nisu napravili s Jerryjevim ocem kojeg je prvo glumio Philip Bruns a kasnije Barney Martin. U prvoj epizodi u kojoj se pojavljuje Newman čujemo samo njegov glas, a to je u stvari glas Larryja Davida, ko-autora serije. Newman, kakvog ga poznajemo, se pojavio u sljedećoj epozodi.

 

3. JERRY, GEORGE I ELAINE IMAJU SESTRE I BRAĆU KOJI SE NIKADA NE POJAVLJUJU

U poznatoj epizodi Kineski restaurant, Jerry po prvi i zadnji put spominje sestru kojoj ne uspijemo saznati ni ime. Georgeov brat se spominje dva puta, u epizodama Samoubojstvo i Parking mjesto, dok Elaine ima sestru Gaile koja se spominje u legendarnoj epizodi u kojoj Elaine greškom šalje Božiću čestitku na kojoj se vidi njezina bradavica.

 

4. BLAGDANUS JE OSNOVAO UREDNIK READER’S DIGESTA 1966. GODINE

Osebujni Frank Costnza je u jednoj epizodi devete sezone otkriva Blagdanus, blagdan koji je izmislio u znak protesta prema Božiću i ostalim komercijaliziranim blagdanima. Ako ste zaboravili, umjesto bora ili jelke za Blagdanus se kiti metalni štap, a obitelj se zabavlja tradicionalnim igrama poput Šake snage.

Međutim, ono što malo tko zna jest da je Blagdanus osmislio urednik Reader’s Digesta Dan O’Keefe kako bi slavio godišnjicu prvog izlaska sa svojom suprugom. Blagdanus se prvotno slavio u veljači ali je tijekom vremena nekako završio u prosincu. Do Seinfleda je došao zahvaljujući Danovom sinu, Danielu, koji je radio kao scenarist za Seinfelda te je odlučio priču uklopiti u seriju.

 

5. SERIJA JE POČELA I ZAVRŠILA RAZGOVOROM O DUGMETU

Kako je bilo očigledno da se serija privodi kraju, fanovi su se počeli pitati kako će završiti. Hoće li se Jerry i Eleine vjenčati? Hoće li George dobiti posao na kojem će i ostati? Hoće li Kramer odseliti? Na kraju je ispalo da su naša četiri glavna lika završila u zatvoru. Ono što je zanimljivo jest da je posljednji razgovor četvorke, o dugmetu na Georgovoj majici, u posljednjoj epozodi gotovo u riječ identičan razgovor prvoj sceni u pilot epizodi!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Povez kao začin u krevetu

Mala sitnica koja može začiniti vaš seksualni život   „Počnite sa nježnim dodirima jezikom po bedrima pa je odjednom ugrizite za vrat, budite nedosljednji, nemojte ...