Savjeti za kupnju kožne jakne

0

Kožna jakna bi se trebala naći u garderobi svakog muškarca, a evo na što bi trebali obratiti pozornost pri kupnji

 

Kožna jakna je još jedan dio odjeće koji bi se trebao naći u garderobi svakog muškarca. Osim što je topla te bezvremenska, može se nosit i u brojnim prigodama i kombinirati s mnogim stvarima. Stoga nemojte žaliti kuna koje ćete uložiti u kožnu jaknu.

Prvo i najosnovnije – ne gledajte cijenu, i kupujte obavezno samo pravu kožu a ne jeftine imitacije koje neće izdržati više od jedne sezone. Budite spremni da ćete morati potrošiti barem 1.000 kn (one najbolje koštaju i više od toga), ali s obzirom koliko ćete dobiti s njom, i koji ćete dojam ostavljati, ta cijena vam i ne bi trebala biti previsoka.

Važno je i da vam jakna odgovara veličinom, pogotovo na području ramena. Čak i ako volite nositi veće brojeve odjeće, kako bi vam „padala“, ni slučajno to ne radite s kožnom jaknom jer bi mogli izgledati kao Rodney iz Mućki. Također, zaboravite kožne jakne sa zakovicama i slično – birajte klasični model jer će jedino on ići uz sve.  Ukoliko tražite jaknu za poslovni izgled izaberite duži, ravni model, dok sportski izgled traži malo agresivniji izgled (ali, ponovo izbjegavajte zakove)

Crna boja je najčešći izbor, ali popularna je i smeđa s kojom također možete ostaviti dobar dojam. Svjetlije boje, poput boje senfa, izbjegavajte, a boju obavezno provjerite da dnevnom svijetlu, jer možete ostati neugodno iznenađeni kada vam jakna na dnevnom svijetlu pokaže sasvim drugu boju od one iz butika.

Jako je važno i da obratite pažnju na deklaraciju jer će vam ona otkriti koji su materijali korišteni – poželjno je da kožne jakne budu podstavljene prirodnim tkaninama kako bi bile ugodne za nošenje. Za kraj – kada spremate jaknu u ormar ni slučajno je nemojte slagati jer bi se mogli pojaviti tragovi (a to je nešto što ni slučajno ne želite), već je objesite na široku vješalicu kako bi se jakna „opružila“.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najsmrtonosnijih planina

Akcijski spektakl Everest igra u kinima, pa ćemo iskoristiti priliku da donesemo popis najsmrtonosnijih planina na svijetu   10. EVEREST 278 žrtava, 7% smrtnost Krov ...