S ova tri koraka do savršene forme

0

Kako bi izgledali savršeno nije dovoljno samo biti redovan u teretani. Nije dovljno ubaciti niti kvalitetnu prehranu. Ključ uspjeha je u prilagodbi pa vam danas donosimo tri koraka s kojima ćete ostvariti najbolju formu ikada!

1. Kreiranje plana ishrane koji je ostvariv. Profesionalni planovi ishrane su za većinu ljudi nešto neizvodivo, a ukoliko se ne hranite pravilno nema tih vježbi koje će vas isklesati. Stoga se držite plana prehrane koji je izvodljiv, odnosno koji je prilagođen vama i vašim financijskim mogućnostima.

2. Postepeno povećanje opterećenja i intenziteta. Kada vam tijelo dovoljno jača i prilagodi se na neki trening program sve što treba uraditi jest prd njega postaviti novi izazov kako bi nastavilo s ojačanjem. Stoga postepeno podižite nivo inteziteta treninga kao i same težine s kojima vježbate. Što su opterećenja i intenzitet vježbi veći, više mišićnih vlakana biva opterećeno, pa je samim tim veći i konačni napredak u snazi i izgledu.

3. Prilagođavanje dijete s tjelesnim napretkom. Postepeno će i rezultati vašeg treninga biti vidljivi, a tada se javlja i pitanje koliko možete pratiti potrebe svog tijela za kvalitetnim namirnicama koje služe kao gorivo za gradnju mišića. Zbog toga, napredak treba pratiti iz tjedna u tjedan i tome prilagođavati i samu ishranu. Ukoliko je prisutno povećanje masnih naslaga trebali bi smanjiti unos ugljikohidrata, a ukoliko gubite na kilogramima povećajte količinu proteina.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments