Kategorije
Film & TV

Recenzija serije: Moderna obitelj

Glumac Ed O’Neill konačno je pronašao seriju u kojoj može objeći od uloge Al Bundyja čija ga je sjena pratila cijeli život

 

 

INFO

Uloge: Ed O’Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez  

Godina premijere: 2009

Broj sezona: 4

 

KULT FAKTOR: 8,4

Najgora noćna mora svakog glumca je da ga poistovjete s nekom ulogom i da zauvijek bude obilježen upravom tim likom kojeg je igrao. Zamisliti Matta LeBlanca ikako drukčije nego Joeya ili Michaela Richardsa kao Kramera je jednostavno nemoguće, i jednom kada glumac uđe u taj mlin izlaz je gotovo pa nemoguć. Ipak, to je uspjelo Edu O’Neillu kojeg smo uvijek znali samo kao Al Bandyja.

Nakon nebrojeno pokušaja ozbiljnih uloga detektiva, pri čemu smo samo čekali kada će zavući ruku u gaće i ispružiti se na kauču, O’Neill je zablistao kao bogati Jay Pritchett oženjen troduplo mlađom ženom Glorijom (božanstvena Sofia Vergara). Potpuno različit, ali jednako kompliciran život vode i njegova djeca, kćer Claire (Julie Bowen) kućanica udata za dobroga ali šeprtljavog muža i majka troje djece, te sin Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) koji živi u gay braku s usvojenom kćeri Vijetnamkom.

Moderna obitelj je potpuno drukčija serija od Bračnih voda, ležerna serija s profinjenim humorom i stvarnim problemima, i O’Neill vas niti u jednom trenutku neće podsjetiti na Ala Bandyja, niti će vam obitelj Bundy nedostajati. Ova je obitelj ipak – moderna.

 

GLEDLJIVOST: 8,8

Kao što smo već spomenuli, obitelji Pritchett i Dunphy nemaju nikakvih dodirnih točki s Bundyjevima. U Modernoj obitelji imamo priliku gledati tri tipa tipičnih američkih obitelji. Prva je prosječna američka obitelj s majkom kućanicom i troje djece koja prolaze kroz pubertet, druga je sa starijim muškarcem i mlađom trofejnom surugom, dok je posljednja gay obitelj koje tako često u posljednje vrijeme gledamo.

Sve ove obitelji prolaze iste probleme, probleme koje i sami prolazimo u životu. I upravo je tu ljepota i gledljivost ove serije. Humor koji prati seriju nije sirov, već je profinjen ali istovremeno i zarazno zabavan. Moderna obitelj je idealna serija za razbibrigu.

 

MUŠKOST: 7,8

Ukoliko tražite humorističnu seriju koja pršti testosteronom bolje se okrenite Dva i pol muškarca, i to u vrijeme kada je glumio Charlie Sheen. Međutim, to ne znači da i „prave muškarčine“ nemaju što ovdje gledati. Da, sigurno vam gay brak neće biti zanimljiv, posebno lik „tetkice“ Camerona, ali će vam zato Jay Pritchett, odnosno Ed O’Neill biti zanimljiv, iako ćete se više moći poistovjetiti s nesigurnim Philom Dunhyjem.

A da Moderna obitelj bude i praznih za oči pobrinut će se dva praznika za oči – Sofia Vergara i Julie Bowen. Dok je Sofia jedna od najsexy žena koje. smo ikada vidjeli, Julie je definitivno u top 5 najljepih žena koje smo ikada vidjeli.

 

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *