Recenzija serije: Archer

0

Animirana serija Adama Reeda nam donosi tajnog agenta kakvog do sada nismo vidjeli

 

Jedan od najčešćih snova muškaraca, pogotovo u vrijeme odrastanja, je biti tajni agent. Što se ima ne voliti u tom „zanimanju“? Putovanje svijetom, adrenalinska akcija, gadgeti kakve obični smrtnik ne posjeduje u životu, državni novac na trošenje i prekrasne žene u naručju. Ako netko od vas barem jednom u životu nije poželio biti kao James Bond, trebao bi provjeriti svoj puls. Ali, dok je James Bond oličenje gentlemana i patriota, postoji jedan tajni agent koji mu je sušta suprotnost. On mrzi svoju majku, koja mu je ujedno šefica, i dobija erekciju pri pomisli da je mrtva. Zbog problema s majkom ne može imati emocionalnu vezu, pa je oštar i bezobrazan prema svojoj okolini, čak i prijateljima (ako ih uopće tako može nazvati). Obožava lake žene, prostitutke, kockanje i trošenje baš svog tvrtkinog novca na ta tri poroka. On je unatoč tome najzabavniji i najurnebesniji tajni agent kojeg smo ikada vidjeli, a njegovo ime je Sterling Archer!

Genijalan um Adama Reeda osmislio je Archer, izuzetno zabavnu animiranu humorističnu seriju koja će vam brzo iz glave izbaciti Simpsone, South Park ili American Dad. Sterling Archer (glas H. Jon Benjamina) je oholi playboy koji maksimalno iskorištava blagodati života tajnog agenta, i koji je zaposlen u privatnoj agenciji ISIS. Na njegovu nesreću, njegov šef i vlasnik agencije je njegova majka Malory (Jessica Walter) s kojom ima sve samo ne uzoran odnos. Na terenu mu je partnerica atraktivna i emancipirana Lana Kane (Aisha Tyler), njegova bivša djevojka s kojom bi htio ponovo biti u vezi, ali ga njegova narav i sklonost porocima u tome sprječava.

Prva stvar koja oduševljava kod Archera je genijalan humor koji je izuzetno oštar, pa se tako dira i osjetljivih tema poput rasizma, hendikepiranih osoba i homoseksulaca. Baš tim svojim humorom, i genijalnim dijalozima Archer će vas konstantno nasmijavati, čak i kad nedostaje akcije u pokojoj epizodi. Dobra stvar u svemu je što nasmijavanje možete očekivati doslovno od svakog lika u seriji, a ne samo Archera. A osebujnih likova u Archeru ne nedostaje, počevši od Laninog momka Cyrila Figgisa kojemu nedostaje testosterona, preko lajave i seksom opterećene Pam Poovey, do razmažene i priglupe bogatašice Cheryl Tunt. Likovi su toliko poremećeni da se slobodno mogu nazvati crtanom verzijom ekipe iz Uvijek je sunačno u Philadelphiji.

Osim što je britak u humoru, Archer je birtak i u ostalim stvarima, pogotovo golotinji i seksu, što ga čini pravom serijom za muškarce. Golotinje ne nedostaje, baš kao ni seksa, a moramo priznati da djevojke, pogoto Lana i seksi Ruskinja prebjeg iz KGB-a Katya Kazanova, izgledaju nevjerojatno, te će vam, unatoč tome što su animirani likovi, vrlo brzo postati posjetiteljice vaše mašte. Spomenimo i da je cijela serija, osim atraktivnih djevojaka, obilježena izuzetnom animacijom.

Četiri sezone su prošle od premijere Archera, a serija još nije usporila, što je najbolji pokazatelj njezine kvalitete. Archera još uvijek jednako obožavamo, a 25 minuta proleti u trenu, pogotovo uz humor koji nas redovno nasmije do suza. Jedini nedostatak kojeg možemo naći u avanturama Sterlinga Archera je što epizode međusobno jako rijetko imaju nekih poveznica. Standardna je to praksa kod humorističnih serija, ali opet postoji neka linija koja se prati od prve epizode do završne epizode pojedine sezone. U Archeru, jedina poveznica je negativac, ali može li se, uz sve kvalitete koje nam Archer nudi, to nazvati nedostatkom?

 

kultfaktor

 

89

 

Archer je prava serija za muškarce. Britak humor koji se dira u svakoga a ne dira nikoga, genijalni likovi te obilje golotinje i seksa sastojci su svake serije koju muškarci obožavaju. Sterling Archer je sve ono što muškarac danas ne bi trebao biti, ali možda ga upravo zato toliko i volimo.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

S ova tri koraka do savršene forme

Kako bi izgledali savršeno nije dovoljno samo biti redovan u teretani. Nije dovljno ubaciti niti kvalitetnu prehranu. Ključ uspjeha je u prilagodbi pa vam danas ...