Rita Ora

0

Pjevačica porijeklom s Kosova je sve svoje snove pretvorila u stvarnost!

 

7.6

Datum rođenja: 26. studeni 1990., Mjesto rođenja: Priština, Kosovo, Website: ritaora.com

 

Obično se za SAD, barem u filmovima, govori da je obećana zemlja prilika i ostvarenja snova, ali u slučaju Rite Sahactiu to je bila Velika Britanija. Tek što je prohodala, njezina obitelj je pred ratnim vihorom sreću potražila u Londonu, gradu u kojem će Rita početi ostvarivati snove, gradu u kojem će od malene izbjeglice prerasti u pjevačicu koja će u jednoj godini imati najviše glazbenih hitova na broju jedan, te koja će raditi s najvećim zvjezdama današnjice! Njezine pjesme ostvaruju uspjeh i zauzimaju vrhove top lista, ostvaruje suradnju s imenima poput Iggy Azaleae i Snoop Dogga, a romantično ju se povezivalo s Brunom Marsom, Snoop Doggom i Calvinom Harrisom. Sve ono o čemu je malena djevojčica, koja se odrastajući morala boriti i s rasnim predrasudama (koliko god Britanci tvrdili da su liberalni), se ostvarilo!

Možemo joj osporavati kvalitetu pjesama, nazivati ih previše komercijalnim, možemo se čuditi njezinim odjevnim kombinacijama i boji kose koja nikako ne ide s njezinim licem, ali ne možemo joj nikako osporiti činjenicu da je uspjela i da njezino ime znači nešto u svijetu glazbe! I to nije uspjela samo zahvaljujući svom atraktivnom izgledu, a pogotovo ne nekim popustima zbog njezinih korijena, već velikim dijelom i svom glasu. Rita Ora je definitivno uspjela, daleko više nego itko s ovih područja može maštati, a na joj je sad da svoju popularnost iskoristi da pomogne mladim djevojkama, koje je smatraju svojim idolom, da shvate da se može uspjeti ukoliko se nešto stvarno želi.

 

BIOGRAFIJA

Rođena u obitelji majke psihijatra i oca vlasnika puba, malena Rita je dobila ime po djedovoj omiljenoj glumici Riti Hayworth. Bježeći pred ratnim vihorom obitelj je preselila u zapadni dio Londona gdje je Rita odrastala pokazujući talent za pjevanje još od malih nogu. Nakon nastupa po karaokama, Rita je svoj debi imala na Awkward, pjesmi Craiga Davida kada je imala 17 godina. Nakon gostovanja na pjesmama Tinchy Strydera i Jamesa Morrisona, Ora se prijavila na britanski natječaj za izbor pjesme koja će ih predstavljati na Eurosongu 2009. godine. Ipak, nedugo nakon prijave Ora je odustala jer ju je managerica savjetovala da to nije dobar put do uspjeha. Umjesto toga odletjela je u New York gdje je upoznala Jay Z-ja za čiju je kuću Roc Nation potpisala samo 48 sati kasnije. Radeći na debi albumu, njezine materijale je čuo DJ Fresh koji se toliko oduševio da mu je Rita gostovala na uspješnom singlu Hot Right Now.

Njezin debi album, jednostavno nazvan Ora, konačno je ugledao svjetlost dana 2012. godine te je donio dva hita How We Do (Party) i R.I.P., kao i bezbrojne nominacije uključujući i one za Brit Awards i MTV EMA. Nakon uspjeha debi albuma Ora se posvetila i filmu te je nakon manje uloge u Brzi i žestoki 6 imala kameo ulogu u Pedeset nijansi sive.

Rita trenutno još uvijek priprema drugi album, iako je kao uvod još u užujku 2014. godine izbacila superhit I Will Never Let You Down, koji je producirao Calvin Harris. Naziv albuma još nije poznat iako se nagađa da bi se mogao zvati „O“.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Broj 55

Konačno smo dočekali hrvatski film koji je mamac za gledatelje, i koji ne samo da osvaja akcijom već i brutalnom realnošću     Hrvatski filmovi, ...