Kategorije
Auto-Moto

Rimac Concept-One kreće u proizvodnju

Prije pet godina Rimac je s Conceptom-One u Frankfurtu skrenuo pozornost na sebe i činjenicu da se i u Hrvatskoj mogu proizvesti automobili dostojni pojavljivanja na najuglednijim salonima. U Ženevu Rimac, pak, dolazi s proizvodnom inačicom tog koncepta.

Produkcijski model izgleda gotovo identično kao i koncept. Agresivna hauba, vitka rešetka hladnjaka i difuzor od karbonskih vlakana. Unutrašnjost nema plastičnih dijelova, sve što vozač na dodir može osjetiti su aluminij, ugljična vlakna i alcantara. Instrumentna ploča je digitalna.

Sustav baterija električnog automobila čini 8.450 ćelija, kojima individualno nadzire i upravlja kontrolni modul. Concept-One razvija 1.072 KS , a do stotke mu treba 2,6 sekundi. Najveća mu je brzina 361 km/h. Rimčev električni automobil bit će proizveden u osam primjeraka, a svaki će koštati 800.000 eura.

 

Foto: via Autoportal

 

concept1e concept1d concept1cc concept1c concept1bb concept1b

 

Nagradna igra: 

Komentirajući ovaj tekst možete osvojiti i vikend boravak u Dubrovniku! Povodom našeg 10. rođendana pripremili smo nagradnu igru u kojoj će najsretniji čitatelj osvojiti vikend boravak u prelijepom Grand Hotelu Park u Dubrovniku.  Tijekom iduća dva tjedna komentirajte neki od naših tekstova na našoj web stranici, a svakim komentarom imate jedan ulaz u nagradnu igru. U petak, 11. ožujka, nasumičnim izborom netko od vas će moći početi planirati put za Dubrovnik.

Pri komentiranju vodite računa da napišete ispravan mail, kako bi vas mogli kontaktirati, te da komentar na tekst bude smislen. Jednostavne komentare, samo radi sudjelovanja a koji u biti nemaju veze s tekstom, nećemo uvažavati za ovu nagradnu igru. Također, moramo istaknuti da samo vaš prvi komentar na našoj stranici traži odobrenje administratora (kako bi spriječili spamove), a nakon toga možete komentirati bez ikakvih autorizacija.

Sretno!

Autor Autoportal

Najstručniji automobilski portal u regiji, s bazom većom od 25.000 članaka.
Svaki dan 15 vijesti, s naglaskom na testove, tehniku i savjete.

4 odgovora na “Rimac Concept-One kreće u proizvodnju”

Ovo nije nešto što je nastalo preko noći, na ovome se radi već par godina. Svaka čast što ima takvih entuzijasta i kod nas.

Svaki puta sam iznova ponosan i začuđen u isto vrijeme……vrhunska tehnologija i dizajn…i to iz Hrvatske. Rimac i team stručnjaka i entuzijasta koji rade na ovakvim projektima su ona utopijska Hrvatska u kojoj se svi želimo jednog jutra probuditi. Moj naklon gospodo…..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *