Recenzija: Slomljeni grad

0

Sasvim solidan politički triler na tragu film noira iz 40-tih godina prošlog stoljeća

 

INFO

Datum premijere: 28. veljača 2013.

Redatelj: Allen Hughes

Uloge: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta – Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper, Alon Tal, Natalie Martinez

 

KULT FAKTOR: 6,4

Iako već sedamdesetak godina Film noir nije obljubljen kao što je to bio u svojim najslavnijim danima 40-tih i 50-tih godina prošlog stoljeća, kriminalističke drame se i dalje snimaju. Tijekom posljednjih desetak godina cijeli niz modernih verzija, bez većeg uspijeha, a posljednji primjer je Slomljeni grad. Unatoč odličnoj gumačkoj ekipi predvođenom Markom Wahlbergom, Russellom Croweom i Catherine Zetom – Jones, kao i zanimljivoj priči, Slomljeni grad nije ostavio zapažen uspijeh na box-officeu, dok je kod kritike prošao nešto malo bolje.

Billy Taggart (Mark Wahlberg) je bivši NYPD policajac koji radi kao privatni istražitelj. Kada ga gradonačelnik Hostetler (Russell Crowe) unajmi da otkrije s kim njegova prelijepa supruga (Catherine Zeta – Jones) vara, stvari se odjednom počnu komplicirati a klupko priče odmotavati u sasvim drugom pravcu.

 

GLEDLJIVOST: 7,3

Slomljeni grad je sasvim solidan film sa zanimljivom pričom koja će vas zadržati zainteresiranim tijekom cijelog trajanja filma. Međutim, koliko god osnovna priča bila zanimljiva toliko su popratne radnje nedorečene ili potpuno nelogične. Glavni junak je lječeni alkoholičar koji se na premijeri filma njegove djevojke opije i vrati alkoholu, da bi se nakon toga tek tako ponovo vratio apstinenciji!

Glumačke izvedbe su očekivano izvrsne. Wahlberg je ponovo tough guy što mu i najbolje stoji. Sjetite se samo Strijelca, Planeta majmuna ili Maxa Paynea. Crowe je izvrstan kao gradonačelnik koji je premazaniji svim mastima čak i od Sanadera, dok se Catherine Zeta  – Jones savršeno uklapa u cijeli Film noir ugođaj.

 

MUŠKOST: 5,5

Film noir se nikada nije odlikovao pravom muškom akcijom ali se uvijek gradio oko snažne muške uloge. Mark Wahlberg, koliko god bio macho, nije u rangu legendarnih glumaca iz 40-tih, pa najdominantnija uloga pripada Russellu Croweu.

Slomljeni grad je više politički triler nego kriminalistički film, pa će nedostajati prave akcije, dok će se sve vrtiti oko zakulisnih igara. Ako očekujete ubojstva i nasilje ipak potražite drugi film.

Zato nam Slomljeni grad donosi tri prelijepe žene od kojih se, naravno, ističe božanstvena Catherine Zeta – Jones koja u svojoj 44. godini izgleda lijepše nego ikada. Nažalost, u Slomljenom gradu je gledamo premalo. Isti problem je i s Natalie Martinez koja nas je uspjela nagraditi i jednom scenom golotinje, te preslatkom Alonom Tal.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Jutro poslije Brazila i Nishimure

Gorak okus u ustima je još uvijek tu, ali iz sinoćnjeg poraza možemo izvući samo još više razloga za optimizam   „Nakon svega, iz ovog ...