Kategorije
Film & TV

Recenzija: Lego film

Iako nije zvučalo kao dobra ideja, Lego film se pokazao vrlo zabavnima

 

legoinfo

 

Lego film. Definitivno ne zvuči kao dobra ideja. Ali umjesto očekivanog reklamnog filma za djecu kojemu je jedini cilj prodati još Lego kocaka, dočekao nas je film koji nas vraća u svijet mašte, odnosno vrijeme kada smo se u djetinstvu igrali Lego kockama, sklapajući svakakve kreacije koje nam je mašta zamislila. I iako nam donosi već prožvakanu temu o „izabranom“ koji će spasiti svijet, nikada do sada ta priča nije bila odrađena na ovakav, maštovit, način!

Emmet (Chris Pratt) je običan građevinski radnik, još jedan u nizu neprimjetnih likova koji se trude naći svoje mjesto pod suncem. Njegov život će se naglavačke promjeniti kada ga čarobnjak Vitruvius (Morgan Freeman) uvuče u svoj svijet, misleći da je on „izabrani“ Master Builder, koji će spasiti svijet Lego kockica od propasti. Zli predsjednik Lord Business (Will Ferrell) je skovao plan u kojem će uništiti sve Lego kockice ljepilom Kragleom, a Emmet je izabran da bude vođa pokreta otpora u kojem je i Wyldstyle (Elizabeth Banks), djevojka koja je bila uvjerena da je ona „izabrana“. Međutim, Emmet brzo shvaća da on nije taj koji traži, ali svejedno želi pomoći pokretu, najviše radi Wyldstyle koja mu se počne jako sviđati.

Lego film bi se najlakše mogao opisati kao čudan film, ali upravo u toj „čudnosti“ se krije i ljepota ovog filma. Pokušat ćemo ga opisati kao Matrix od kockica i s humorom Simpsona. Gdje još možete vidjeti Batmana koji je potpuni papak, i koji će ostaviti djevojku kako bi se družio s momcima? Ili Green Lanterna kojega svi izbjegavaju dok se on uporno trudi družiti s cool herojima. Lego film nam među borcima pokreta otpora donosi i Supermana, Gandalfa, Wonder Woman, Ninja kornjače, Han Soloa, Shaquille O’Neala i mnoge druge poznate likove (od kojih su svi u sporednim ulogama), ali i neke nove zanimljive likove poput npr. Metalne brade, čudne kombinacije Transformera i Jacka Sparrowa. Međutim, unatoč silnim dobro nam poznatim likovima, Emmet je taj koji će nam najviše prirasti srcu i s kojim ćemo se moći poistovjetiti.

Lego film će u nama probuditi i uspomene iz djetinstva, kada nas logika nije ograničavala u mašti. Naši likovi će tako u sekundi letjelicu pretvarati u podmornicu, ili će im se odjednom pojaviti na dohvat ruke baš ono što im treba za spas – dakle, baš ono što nam je kao djetetu bilo sasvim normalno. Međutim, da se ne bi osjećali potpuno kao dijete pobrinut će se humor, u kojem prednjači čarobnjak Vitruvius. Ukoliko očekujete humor u stilu South Parka ili Tima Americe mogli bi se razočarati, ali granica humora je po nama u potpunosti pogođena.

Od Lego filma se ipak ne smije puno očekivati. Nije remek dijelo o kojem će se pričati godinama, neće vas ostaviti ni bez daha, ali će vas, što je najvažnije, zabaviti.

Autor Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *