Quentin Tarantino: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Legendarni redatelj u kinima predstavlja svoje novo remek dijelo Odbjegli Django

 

1. QUENTIN TARANTINO JE I GLUMAC

Svi ga poznamo kao redatelja, ali Tarantino se pojavio u većem broju filmova i serija i kao glumac. Njegova prva uloga je bila imitatora Elvisa Presleya, iako u zadnjem redu 10-članog banda, u Zlatnim djevojkama. Na TV ekranu se pojavio i u Sveameričkoj djevojci i Aliasu. Dosta češći je u kameo ulogama na filmu, posebno u svojim i Robert Rodriguezovim kreacijama. Tradiciju pojavljivanja u manjim ulogama nije prekinuo niti u Odbjeglom Djangu u kojem ga raznese dinamit.

 

2. ODBIO JE SNIMANJE NEKIH VELIKIH HITOVA

Nakon što je oduševio svijet Psima iz rezervoara Tarantinu je ponuđeno snimanje Brzine s Keanu Reevesom i Sandrom Bullock. Tarantino je odbio, Brzina je bila veliki hit koji je zaradio preko 400 milijuna dolara širom svijeta, ali Tarantino nije bio previše tužan jer je iste godine stvorio Pakleni šund i dobio Zlatnu palmu te Oscara za najbolji originalni scenarij. Tri godine kasnije Tarantinu je ponuđeno snimanje Ljudi u crnom, ali je i to odbio.

 

3. PROVEO JE 10 DANA U ZATVORU

Problemi sa zakonom i nisu nepoznati legendarnom redatelju. Kada je bio srednjoškolac ukrao je knjigu iz prodavaonice, prošao je samo s ukorom. Dosta kasnije, ali još prije nego je postao poznati redatelj, 10 dana je proveo u zatvoru zbog neplaćenih 7.000 dolara kazni za parkiranje. Zadnji problem se dogodio 1997. godine kada ga je za 5 milijuna dolara tužio producent Don Murphy zbog navodnog napada. Prema Murphyjevim riječima, Tarantino ga je u restoranu bacio na zid i udario ga šakom u glavu.

 

4. TARANTINU SU ŽENSKA STOPALA FETIŠ

Njegovi filmovi su poznati po tome što se barem jedna scena fokusira na ženska stopala. On je, kako Jules kaže u Paklenom šundu, „foot fucking master“. Da ovo nije samo nagađanje potvrdio je i sam Tarantino, priznavši u više intervjua da su mu ženska stopala fetiš. Također, u svakom njegovom filmu je i barem jedna scena u kojoj tri lika drže uperene pištolje međusobno. Ovo je poznato i kao Mexican standoff.

 

5. TARANTINOVA MAJKA JE BILA MALOLJETNA KADA JE RODILA

Tony Tarantino, amaterski glumac i glazbenik iz Quensa, i Connie Zastoupil, 16-godišnja medicinska sestra nisu ni slutili koliko će im tek rođen dijete biti poznato. Međutim, nije išlo sve tako glatko. S 16 godina Quentin, koji je ime dobio prema Quintu – ulozi Butcha Reynoldsa u Gunsmokeu, je napustio srednju školu kako bi se posvetio glumi. S 22 godine dobio je posao u Video arhivi u Hermosa beachu gdje je i stekao enciklopedijsko znanje o filmovima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kineski fenomen ili doping skandal?

Glavna priča plivačkih natjecanja je kineska teenagerica koja pliva brže čak i od muškaraca   Smjena generacija – tako bi najbolje opisali plivačka natjecanja na ...