Victoria Beckham

0

Nekada najpoznatiji dio Spice Girlsa i napopularnija WAG, danas je uspješna modna dizajnerica

 

7.2

Datum rođenja: 17. travanj 1974., Mjesto rođenja: Harlow, Velika Britanija, Website: www.victoriabeckham.com

 

Govori se da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, a s obzirom koliko je David Beckham uspješan (i za vrijeme nogometne karijere, i nakon nje), Victorija Beckham bi po tome trebala imati velike zasluge. Naravno, upitno je koliko je baš ona zaslužna za popularnost nogometne legende, ali ostaje činjenica i da je Victorija Beckham imala (i još uvijek ima) uspješnu karijeru. Naravno, mnogi će reći da je i ona prilično profitirala od veze s Beckhamom (u suprotnom teško da bi oprostila suprugovu nevjeru), ali ne smije se zaboraviti da je baš ona bila najpopularniji član vjerojatno najvećeg girl banda svih vremena. A kada se uzme u obzir da su Spice Girls u četiri godine postojanja prodale čak 35 milijuna albuma upsješnost se ne može poreći. Međutim, Victorija je uvijek bila više od pjevačice – njezin svaki korak pratili su mediji, njezina svaka odjevna kombinacija se uvijek detaljno proučavala…. Victorija Beckham je uvijek bila pravi celebrity.

Glazbenu karijeru je tako zamijenila prvo svojevrsnom glumačkom (bila je glavna zvijezda nekoliko reality showwova koji su pratili njezin život), a nakon toga i onom modnog dizajnera. Nakon više suradnji s poznatim modnim imenima, Victoria Beckham je odlučila lansirati i vlastitu liniju, i tako dodatno profitirati na svom imenu. Ne trebate ni pitati je li uspjela.

Ne zaboravimo da je sve to uspjela dok je istovremeno bila majka četvero djece, ali i dok je bila svojevrsni manager svom suprugu, određujući mu ne samo gdje će igrati, nego i kako će se odjevati, koji će image njegovati… Tako da se na kraju ipak potvrđuje rečenica s početka ovog teksta.

 

BIOGRAFIJA 

Victoria Caroline Adams je rođena u dobrostojećoj obitelji, ali upravo je zbog toga u djetinstvu imala najviše problema. Bila je bez prijatelja, pa je često molila oca da je ne dovodi u školu svojim Rolls-Royceom. Druga djeca su je zezala i zbog akni, pa je malo tko mogao očekivati da će izrasti u toliku divu. Njezin se život promijenio kada se javila na natječaj u The Stageu u kojem se tražilo pet djevojaka koje znaju pjevati i plesati. Oglas i okupljanje djevojaka je na kraju rezultiralo girl grupom Spice Girls čiji je prvijenac Spice, koji je donio hitove poput Wannabe i Who Do You Think You Are, odmah lansirao grupu među zvijezde. U samo nekoliko godina Spice Girls su uspjele prodati 35 milijuna albuma, održati turneje koje su gledali milijuni gledatelja, ali je njihov vijek bio kratak jer je nakon samo dvije godine grupu odlučila napustiti Geri Halliwell. Spicesice su, sada kao četverac, izdale još jedan album (Forever u 2000.) prije nego su odlučile da njihova daljnja karijera kao grupa nema smisla.

Sve to nije previše smetalo Posh Spice koja je udajom u srpnju 1999. postala Victoria Beckham te se bacila na zarađivanje preko svoje slave. Iako je tvrdila da u životu nije pročitala niti jednu knjigu (!?) godinu dana nakon udaje izdala je autobiografiju Learning To Fly, a iduće ljeto i svoj debitnatski album kao solo pjevačice jednostavno nazvan Victoria Beckham. Njezina solo karijera ipak nije krenula kako je htjela, kao niti reality show Being Victoria Beckham, pa se prebacila na ono što ju je uvijek zanimalo, i u čemu je uvijek bila dobra – modu. Prvo je izbacila svoju linju ekskluzivnog jeansa za Rock and Republic, nakon toga i svoj parfem, da bi 2008. godine pokrenula svoju modnu etiketu Victoria by Victoria Beckham. Samo tri godine kasnije već je postala stalni dio New York Fashion Weeka, nagrađena je i nekim uglednim nagradama, a 2014. je bila čak i gost urednik u francuskom Vogueu. Danas, Victoria od svog modnog posla godišnje zarađuje čak 60 milijuna funti!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments